Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 44A
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2.5 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 40,5 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 062 kr/mån Inkl värme, vatten och Kabel-tv )

Lundagatan 44A

HÖRNTVÅA I ANRIKT FUNKISHUS

TEXT:MURÉN FOTO:PEDERSEN STYLING:COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 44A
Område
Södermalm
Våning
2.5 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
40,5 kvm
föreningens information
Avgift
2 062 kr/mån Inkl värme, vatten och Kabel-tv

Driftskostnader

El
3 700 kr/år
Försäkring
3 061 kr/år
Total driftskostnad
6 761 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1930

Lundagatan 44 ligger i en av Stockholms äldsta och största bostadsrättsföreningar i kvarteret Marmorn. Denna lägenhet ligger i det västra vinkelhuset som färdigställdes 1930 och presenterades på Stockholmsutställningen samma år. Det ritades av Sven Wallander som var en av HSB:s grundare och mannen bakom ett stort antal kända byggnader i Stockholm. Marmorn är blåmärkt i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringskarta, vilket innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Föreningen förfogar över fem välskötta hus med omkringliggande grönskande gårdar. Här finns träd, blomstrande rabatter, trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Under vinterhalvåret är gårdarna fint upplysta. Fasaderna är gulputsade med fönstersnickerier i grönt. För de boende finns åtta tvättstugor, fyra gästlägenheter, hobbyrum, musikrum, cykelrum, sop-/grovsoprum med mera. Föreningen är välskött och trygg, har mycket bra ekonomi och en engagerad styrelse.

FÖRENINGEN

HSB:s Brf Marmorn i Stockholm

Föreningen

Brf Marmorn i Stockholm (org. nr 702001-4085) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Marmorns 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8 år 1930. De kulturmärkta husen är uppförda av HSB från och med tidigt 1930-tal och innehar adresserna Lundagatan 36 A till Lundagatan 44 D. Föreningen upplåter 539 lägenheter med bostadsrätt, 22 lokaler med hyresrätt, 35 p-platser och 12 mc-platser med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi, de långfristiga skulderna uppgår till cirka 39 MKR och de årliga intäkterna uppgår till cirka 15 MKR. Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 800 kr/kvm boarea, att jämföra med snittet på Södermalm som ligger på ca 6 000 kr/kvm. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Den tekniska förvaltningen sköts av Fastighetsskötsel AB.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband och medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Com Hem och dess grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr av säljaren. Pantsättningsavgift om 714 kr per pantsättning betalas av pantsättaren.

Gemensamma utrymmen

Det finns åtta tvättstugor i föreningen (tre i 38 B och fem i 44 B) samt två spontantvättstugor (en i 38:an och en i 44:an) tre cykelrum, fyra gästlägenheter, två musikrum samt ett hobbyrum.

Parkering/garage

Föreningen har 35 parkeringsplatser och 12 MC-platser för uthyrning. För närvarande är det ca 10 års kötid till en parkeringsplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2020 fönster och fasadrenovering (Lundagatan 42 A-B), 2018 takrenovering (Lundagatan 44A-D), omläggning av trappa (Lundagatan 36A), betongplatta för MC-parkering, 2017 uppsnyggning och reparation av trapphus, förbättrad belysningen på gårdarna, värmepumpsprojekt, hissrenovering, betongläggning av MC-parkering, 2016 renovering av portar, byte av vvc-ventiler, fasadrenovering, takmålning och byte av fönster samt balkongdörrar, 2015 ombyggnad tvättstuga, renovering av mur och sockel, 2014 renovering av fönster, 2012 fasadrenovering, 2009 – 2011 renovering av fönster, 2009 bergvärmeinstallation som komplement, 2009 bredband, fiberkabel, 2005 – 2008 renovering av fönster, 1998 – 1999 renovering av hissar 1996 renovering av balkonger, 1994 stambyte el 1992 stambyte badrum, 1973 stambyte kök.

Planerade renoveringar:

Takrenovering 36F + 42A, fönsterbyte 44 C-D (norr), renovering av balkonghörn

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Städgladen AB.

Hemsida

www.marmorn.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i januari 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Här bor du centralt men lugnt, grönt och lummigt. Du rör dig även snabbt till Långholmen, Reimersholme och Årstaviken för till exempel motionsrundor och bad. Högalidsparken, Kristinehov och Tantolunden är andra gröna lungor i närheten. Dessutom bor du i en spännande kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor och kullerstenar. Här råder lugn och ro, men staden finns såklart aldrig långt borta på en plats som denna. Du når Hornsgatans puls, Mariatorget och Zinkensdamms tunnelbana på bara några minuter.