Type and press Enter.

Drejargatan 6

LJUS OCH SOCIAL LÄGENHET MED BALKONG MOT GÅRD

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Drejargatan 6
Område
Vasastan - S:t Eriksplan
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
42 m²
Föreningens information
Avgift
2 275 kr/mån Inkl: värme, v/a, Com Hems grundutbud för kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
2 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
5 600 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Uppskattad elkostnad

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LILLEBRORS BAGERI
Stans bästa bageri
PORTAL RESTAURANG OCH BAR
Maten, drycken, stämningen, allt i en välgörande symbios
VASAPARKEN
Pulka och skridskor på vintern, svalka och picknick på sommaren
KARLBERGS SLOTTSPARK
Många motionsspår i olika längd och dessutom en massa sevärdheter

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1928

Huset på Drejargatan 6, Terrakottan 7, uppfördes 1928 efter ritningar av arkitekterna Anders Höög & Gunnar Morssing. Dessa två var en produktiv duo i 20 år och de hann under den tiden rita cirka 140 byggnader runt om i Stockholm. Terrakottan 7 är ett fint 1920-talshus i sex våningar med en fasad som är putsad i en ljust rosa kulör och en gråputsad bottenvåning. Huset får sin karaktär av att den högra delen av huskroppen har dragits in från gatan och i vinkeln finns ett runt burspråk som avslutas upptill av ett torn. Brf Terrakottan 7 är en trevlig och tillmötesgående förening. På den gemensamma innergården finns utemöbler som alla boende i huset kan nyttja.

FÖRENINGEN

Brf Terrakottan 7

Föreningen

Brf Terrakottan 7 (org. nr 769604-7088) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Terrakottan 7 år 1999. Föreningen består av ett gathus beläget på Drejargatan 6 och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 294 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av David Grimheden

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Bredbandsbolaget och bredbandsuppkoppling finns tillgänglig i samtliga lägenheter, 100 Mbit/s, medlemmarna tecknar själva abonnemang. Kabel-tv via Com Hem vars grundutbud ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 900 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelrum och en härlig innergård med planteringar, stenläggningar, utemöbler och grill.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 ny tvättmaskin, renovering av trapphus, installering av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, 2018 stamspolning, OVK genomförd, översyn av varmvattenväxlare,2017 besiktning av tak, 2016 ny torktumlare, 2013 slipning och oljning av porten, 2012, byte av portlås, stamspolning, 2010 slipning av golv i trapphus, OVK genomförd och godkänd, 2009 ny torktumlare och nytt torkskåp, renovering av trapphuset, 2006 fasadrenovering, 2005 balkonger uppfördes, 2005 byte av fönster, 2002 ommålning av tak, 1992 stambyte i kök och badrum samt elstammar.

Planerade renoveringar

Inga planerade arbeten under 2020.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer under trevliga former två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Drejargatan är en liten endast kvarterslång gata i hjärtat av Birkastan, runt hörnet om Rörstrandsgatan, Vasastans restaurangtätaste gata. Under vår- och sommarhalvåret stängs den ner för biltrafik och blir en härlig gågata med utomlandskänsla, kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Köken spänner mellan indiskt hos Shanti Touch of Bengal och Indian Garden, japanskt hos Raw och Rawbata, persiskt hos Tehran Grill och burgare hos exempelvis Burgers & Beer. Hos Mellqvist och Non Solo kan man ta en kaffe i solen och vill du ha gott fikabröd eller en frukostfralla, ja då ställer du dig i kön till Lillebrors Bageri. På helgerna kan man med fördel promenera runt Karlberg, Kungsholmen eller bara runt Vasaparken, och på somrarna är det mysigt att avsluta dagen med en cykeltur och ett kvällsdopp vid Hornsbergs strand.