Type and press Enter.

Bokbindarvägen 53

FUNKISTVÅA MED FANTASTISK UTSIKT, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS, JURIDISK PERSON OK!

TEXT:MURÉN FOTO:PEDERESEN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bokbindarvägen 53
Område
Hägerstensåsen
Våning
5 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
53 m²
föreningens information
Avgift
2 975 kr/mån Inkl värme och vatten

Allmänt om fastigheten

El
3 600 kr/år
Försäkring
3 972 kr/år
Total driftskostnad
7 572 kr/år
Beräknat antal pers
2

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1944-1945 Harald Andrén

Bokbindarvägen kantas av fina tegelklädda punkthus och i ett av dem, Tryckarket 5 på nummer 53, hittar vi denna lägenhet. Huset ritades av Harald Andrén som är ett ganska okänt husritarnamn men var verksam både som arkitekt och byggmästare. Husets sex våningar försågs med förhållandevis påkostade lägenheter där vardagsrummen fick öppen spis. Som boende i huset har du tillgång till flera gemensamma utrymmen som tvättstuga, cykelförråd, gästrum och ett hobby- och träningsrum med träningsredskap, ett litet pingisbord, verktyg, symaskin med mera. Brf Motvind är en mysig bostadsrättsförening med stort hjärta och engagemang. Här hjälps man åt och har en facebookgrupp om man till exempel behöver låna verktyg eller få blomvattningshjälp. Säljaren lämnar med stor saknad!

FÖRENINGEN

Brf Motvind

Allmänt om föreningen

Den äkta bostadsrättsföreningen Motvind innehar fastigheten Tryckeriet 5. Föreningens bostadshus är beläget i Hägerstensåsen och uppfördes 1944 och huset ritades av arkitekt Harald Andrén. Föreningen upplåter 25 st lägenheter med bostadsrätt. Uppvärmning via fjärrvärme.

Tidigare utfört underhåll

1998 Stammar Elstigar 2016 Fiber via IP-only installeras i huset, trapphuset målas om 2017 Tak säkerhetsutrustning har monterats, alla öppna spisar har sotats och provtryckning skett. Resultat ua 2018 Ny tryckstyrning för takfläkt har köpts in och monterats, brandskyddskontroll av alla öppna spisar är genomförd översyn av el-centralen är genomförd, byte av bottenplattor och säkringar 2019 Stamspolning har genomförts, Hobbyrummet är renoverat och innehåller nu även ett gym.

Kommande renoveringar

Under 2020 kommer värmesystemet att ses över. Vissa rör i källaren kommer behöva bytas samt termostater vid radiatorer i lägenheterna.

Avgifter

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 182,5 kr vilken betalas av köparen och en pantsättkningsavgift på ca 473 kr.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en tvättstuga för medlemmarna att nyttja. Dessutom finns ett hobbyrum/träningsrum, cykelförråd och gästrum.

Parkering

11 parkeringsplatser som hyrs ut för 350kr/mån. Det är 3 st i kö och den uppgiften kontrollerades 2020-01-02 med föreningen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

Bredband och Kabel-TV:

Fiber via IP-only (så valbara leverantörer), TV via Comhem.

Ägande

Delat ägande accepteras. Juridisk person accepteras enligt stadgarna.

Ekonomi

Enligt årsredovisningen för 2018 har föreningen en skuld på 7 543 592kr vilket motsvarar 5135kr i skuld per kvadratmeter boyta. Inga nya lån är tagna är sedan årsredovisningen för 2018. Kontrollerat 2020-01-02

Kontroll

Informationen är kontrollerad med föreningens kontaktperson men uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör alltid dubbelkollas med föreningen.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Ett stenkast från bostaden går en skogsväg förbi Örnsberg och ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer vid Vinterviken. Området bjuder på flera lokala begivenheter med både nya caféer och klassiska kvarterskrogar. Klustret Hägerstensåsen, Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden och Västertorp ger ett stort utbud av matställen, butiker och kulturinstutioner. Du bor mitt emellan fyra tunnelbanestationer; Hägerstensåsen, Telefonplan, Örnsberg och Axelsberg. Buss till Liljeholmen går precis nära och med tät trafik.