Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Dymlingsgränd 13
  [Område] => HÄGERSTEN
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 74,5 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 881 kr/mån Inkl: värme, v/a )

Dymlingsgränd 13

STOR, LJUS OCH SOCIAL TVÅA, MÖJLIG TREA, MED BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Dymlingsgränd 13
Område
HÄGERSTEN
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
74,5 kvm
föreningens information
Avgift
3 881 kr/mån Inkl: värme, v/a

Driftskostnader

El
4 200 kr/år
Försäkring
3 622 kr/år
Total driftskostnad
7 822 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Paul Hedquist 1952

Hökmossens folkskola uppfördes under 1952–1953 och ritades av arkitekt Paul Hedqvist. Hedqvist är kanske mest känd för att ha ritat välkända landmärken som Skatteskrapan, DN-skrapan, Tranebergs- och Västerbron samt till exempel Bromma Flygplats, ”Per-Albin-radhusen” i Ålsten och ett stort antal skolbyggnader, över 15 i Stockholmsområdet. Han var även stadsplanearkitekt i Stockholm och professor på Kungliga Konsthögskolan. Hökmossens skola var folkskola, enhetsskola och grundskola fram till 1971 då den lades ned, och huserade därefter vuxenutbildning. I mitten av 1990-talet byggdes skolan om till bostäder genom JM. Totalt finns här 65 lägenheter om ett till fyra rum och kök, alla med unik planlösning så ingen bostad är den andra lik. Ombyggnadsprojektet av skolan prisades 1997 med Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris för bästa renoverings- och ombyggnadsprojekt i staden. Brf Hägerstenshöjden är en trevlig förening med medlemmar i alla åldrar. Bra stämning upprätthålls bland annat genom gemensamma aktiviteter som grillkvällar, adventfika och Nobelpub. Man har en praktisk facebooksida där medlemmar till exempel bytlånar saker med varandra och informerar om sådant som är av gemensamt intresse. En gemensamhetslokal för kalas eller övernattning finns att hyra för en billig peng och föreningen har fyra tvättstugor, soprum med sopsortering och garage- och parkeringsplatser. Dessutom är gårdsmiljön trevlig med välfyllda rabatter i omskött lummig grönska med bland annat två lekparker.

FÖRENINGEN

Brf Hägerstenshöjden

Föreningen

Brf Hägerstenshöjden 2 (org. nr 769601-2637) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Barnbidraget 2 år 1996. Föreningen består av ett antal flerbostadshus belägna på Dymlingsgränd 4-14 och 5-13 och omfattar 65 lägenheter med bostadsrätt och fem lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 3 139 kr per kvm boarea. En obligatorisk avgift om 225 kr/ månad tillkommer för bredband, kabel-tv och telefoni. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomiteamet i Stockholm AB. Teknisk förvaltning sköts delvis av styrelsen och delvis externt.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras av A3, 1000 Mbit/s och kabel-tv av Sappa.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns fyra tvättstugor, gemensamhetslokal, hobbylokal, hobbygym, cykelförråd och sopsortering, garage och parkeringsplatser på gatan.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 5 kvm.

Parkering

Föreningen hyr ut 47 parkeringsplatser varav 16 är i garage, platserna hyrs ut enligt internt kösystem och kostnaden för en garageplats är 400 kr/månad, utomhusparkering 300 kr/månad och 200 kr/ månad för MC.

Renoveringar, i urval

2019 nya tvättmaskiner i vissa tvättstugor, 2016-2017 takrenovering, renovering av fönster, 1996 stambyte i samtliga hus, 3-fas el drogs in i fastigheten och lägenheterna.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en femårsplan och kommande år ska OVK genomföras, översyn av husets uppvärmning och renovering av markanläggning, trä och plåtdetaljer på husens fasader ska renoveras, balkongerna ska ses över.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av Samhall. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, vår och höst.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i december 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Fastigheten ligger i ett lugnt avskärmat område uppe på en kulle. Nedanför ligger ett mysigt villaområde. Många grönområden finns i omgivningarna och fina promenadvägar både bland villor och vatten. Den som vill bada i Mälaren kan göra det vid Mälarhöjdsbadet eller i Vinterviken, men allra närmast ligger Hägerstensbadet med tempererad simbassäng och plaskpool eller Västertorpshallen med inomhusbad. Telefonplan och Midsommarkransen ger ett trevligt utbud av restauranger och fikaställen inom promenadavstånd. Från bostaden reser du smidigt med olika resesätt. Buss 141 och 147 trafikerar alldeles nära för vidare färd till Liljeholmen och Telefonplan. Buss går även till pendeltågsstationen i Älvsjö. För den som vill promenera nås tunnelbanan vid Hägerstensåsen