Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Borgargatan 6
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 65 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 480 kr/mån Inkl. värme, v/a )

Borgargatan 6

LJUVLIGT 1920-TAL MED HÖGT OCH FRITT LÄGE MOT PARK, MÖJLIG 3:A

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Borgargatan 6
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
65 kvm
föreningens information
Avgift
3 480 kr/mån Inkl. värme, v/a

Allmänt om fastigheten

El
2 500 kr/år
Försäkring
2 100 kr/år
Total driftskostnad
4 600 kr/år
Kommentar
Enligt schablon

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Mauritz Pousette 1924

Huset på tomten Bulten 14 stod färdigt hösten 1925. Det ritades av Mauritz Pousette som också ritade grannhuset på Borgargatan 4. Bulten 14 är ett bostadshus i sex våningar med en liten gårdsflygel. Fasaden är putsad i en gul nyans förutom husets nedre del som är putsad i grått. Här löper rundbågiga lätt indragna partier i arkad mot gatan. Huset har ursprungliga spröjsade fönster. Även entrén är ursprunglig och i trä och glas, omslingrad av en blomstergirlang och med husnumret i puts. I Brf Bulten 14 finns 29 bostadsrätter och man har fyra kommersiella lokaler. De boende har en trevlig gemensam innergård med utemöbler och grill, trädäck, fina stenläggningar samt cykelställ under tak. Föreningen är liten och välskött med god stämning.

FÖRENINGEN

Brf Bulten 14

Föreningen

Brf Bulten 14 (org. nr 716420-2231) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Bulten 14 år 2003. Föreningen består av ett gathus beläget på Borgargatan 6, och omfattar 29 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt samt 8 parkeringsplatser.

Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 5 396 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om f n 89 kr/månad för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum AB. Teknisk förvaltning sköts av FSS Fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Bredband levereras av Telenor, hastighet 10 Mbit/s. Uttag från Com Hem finns i samtliga lägenheter, och medlemmarna tecknar sina avtal själva.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. I källaren finns soprum för grovsopor. Medlemmarna disponerar en fin och välskött gård med utemöbler och grillmöjligheter, och här finns även ett cykelställ under tak. Det finns också extra förråd i källaren som föreningens medlemmar kan hyra.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd enligt kösystem, f n 500 kr/månad.

Garage

Föreningen har åtta p-platser för uthyrning enligt internt kösystem. En plats kostar f n 1 640 kr/månad, och det finns även plats för MC för 820 kr/månad.

Renoveringar, i urval

2018 OVK genomförd, 2016 byte av undercentral för fjärrvärme, ommålning av yttertak, byte av stuprör och hängrännor, 2014 renovering av trapphus, 2011 ombyggnad av innergård och renovering av garage, 2008 byte av el-stigare, 2006 utvändig renovering av fönster, renovering av fasad mot gård, 2002 stambyte i badrum, 1996 stambyte i kök.

Planerade renoveringar

De närmaste åren är det inget stort som planeras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av extern städfirma. Gemensamma städdagar förekommer 1 till 2 gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Borgargatan är en liten, endast 210 meter lång gata som ligger lugnt belägen mellan Långholmsgatan och Högalidsparken. Gatan namngavs 1911 efter ett namnförslag som gick ut på att även borgarståndet skulle få en gata i staden. Här bor man mitt i Hornstullspulsen men samtidigt på lugna gatan. Det är ytterst lite trafik, endast ett fåtal bostadshus och stora gröna Högalidsparken ligger mittemot. Runt hörnet ligger Hornstulls torg med butiker, restauranger, kommunikationer och service. Du behöver inte promenera långt för att komma till vatten; Långholmen, Reimersholme och Tantolundens strandparti nås på ungefär samma nära avstånd.