Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Oskarsgatan 8B
  [Område] => Nynäshamn - Trehörningen
  [Våning] => 1 av 2, hiss finns
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 169 + 15 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 9 150 kr/mån Inkl: värme, v/a, parkering, båtplats, försäkringens bostadsrättstillägg.
)

Oskarsgatan 8B

FANTASTISK NATIONALROMANTISK VÅNING MED 4 ELDSTÄDER OCH INGLASAD BALKONG

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Oskarsgatan 8B
Område
Nynäshamn - Trehörningen
Våning
1 av 2, hiss finns
Rum
5 rum och kök
Area
169 + 15 kvm
Avgift
9 150 kr/mån Inkl: värme, v/a, parkering, båtplats, försäkringens bostadsrättstillägg.

Driftskostnader

El
3 700 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
7 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: OKÄND 1903

Villa Högklint uppfördes under åren 1903–1904 som bostad åt grosshandlare Otting. Nästan 50 år senare, 1952, köptes fastigheten av Elsy och Valdemar Olsson som drev Pensionat Trehörningen. Deras son Peter tog över rörelsen 1972, och under hans ledning byggdes huset ut med bland annat tio pensionatsrum. På 1990-talet förvandlades huset till permanenta bostäder och blev bostadsrättsförening. Huset är, precis som ett landshövdingehus, utfört i tegel på det nedersta våningsplanet och trä på de övre, i form av gulmålad liggande fasspontpanel. Vitmålade listverk, foder och knutar delar in fasaden, och fönstren är också vitmålade. Brf Villa Högklint består av sex bostadsrättslägenheter och ett båthus som de boende har gemensamt. Tomtarealen är 3820 kvm och föreningen äger även 903 kvm vatten, med en flytbrygga där man har en roddbåt. Därtill har man en sjöbod, en pergola med tak och en lekstuga.

FÖRENINGEN

Brf Villa Högklint

Föreningen

Brf Villa Högklint (org. nr 716421-5829) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sjövik 15 år 1992. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Oskarsgatan 8B och omfattar 6 lägenheter med bostadsrätt. Huset ligger på en sjötomt med egen sjöbod, båtplats med brygga, lekstuga, pergola och parkeringsplats. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 389 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts i egen regi. Teknisk förvaltning sköts i egen regi och man hyr in tjänster efter behov.

Bredband och kabel-tv

Fiber via stadsnätet finns installerat, medlemmarna väljer själva leverantör.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns förutom husets förråd även ett hobbyrum / snickarverkstad, här förvaras även cyklar. Underbar tomt om 3820 kvm samt 903 kvm vatten, sjöbod, båthus med brygga, lekstuga och pergola med tak.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2016 fasadrenovering, målning av fönster utvändigt, 2014 yttertak, ventilation och värmepump, 1998 bergvärmepump installerades, 1992 hela byggnaden genomgick en komplett renovering med nya stammar, fönster, fasad, el, stomme och grund samt installering av en rymlig hiss.

Planerade renoveringar

Energideklaration ska utföras, i övrigt är det inget stort som planeras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i december 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Trehörningen är en liten ö som förbinds med centrala Nynäshamn med en liten stenbro, Oscarsbron. I början av 1900-talet blev ön ett centrum för Nynäshamns badortsverksamhet. Här fanns Badhotellet, Parkhotellet, Strandhotellet med kallbadhus och Casinot. Ön har idag av länsantikvarien bedömts utgöra ett kulturhistoriskt och miljömässigt värdefullt bebyggelseområde som är Q-märkt i detaljplanen. Trehörningen ligger nära såväl Gotlandsterminalen som pendeltågsstationen. Med båt är resvägarna och utflyktsmöjligheterna många. Den som kör i 20 knop kommer till exempel på 15 minuter till Dragets kanal och på 45 minuter till Utö gästhamn.