Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finn malmgrens väg 77
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 47 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 130 kr/mån inkl. värme, V/A. )

Finn malmgrens väg 77

GRANNE MED NACKARESERVATET – NYRENOVERAD TVÅA MED BALKONG

FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finn malmgrens väg 77
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
47 kvm
föreningens information
Avgift
3 130 kr/mån inkl. värme, V/A.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 024 kr/år
Total driftskostnad
8 024 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Wåhlin & Hjelm 1943

Huset på Finn Malmgrens väg 73–77, Läslampan 2, stod färdigt 1944 och ritades av Wåhlin & Hjelm arkitekter som bestod av Erik Wåhlin och Nils Hjelm. Tillsammans har de ritat en mängd flerfamiljshus i Hammarbyhöjden men även i Hägersten. 1940-talet var deras mest produktiva period. Läslampan 2 är ett klassiskt smalhus i tre våningar samt en delvis inredd suterrängvåning. Huset ligger fint anpassad i den omgivande kuperade terrängen och är idag en välbevarad byggnad med ursprungliga fönster och portar. Brf Läslampan 2 är en trevlig mindre förening. På baksidan av huset, som vetter mot Nackareservatet, har man en gemensam grillplats. I huset finns tvättstuga och hobbyrum. Lägenheten disponerar ett källarförråd om cirka 6 kvm.

FÖRENINGEN

Brf Läslampan 2

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Läslampan 2 är belägen på fastigheten Läslampan 2 med adresserna Finn malmgrens väg 73-77. Föreningen består av 20 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt en lokal om 20 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2004.

Mark

Föreningen innehar marken med tomträtt.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Bovera konsult AB.

Urval renoveringar

1983, balkongrenovering. 2005, stambyte, fasadrenovering. 2006, renovering av ytterdörrar. 2009, Energideklaration. 2001, fönsterrenovering. 2006-2012, renovering av avloppsrör. 2013, trapphusmålning. 2013, radonmätning godkänd. 2014, OVK. 2014, takisolering. 2016, byte av fjärrvärmecentral.

Kommande renoveringar

Fönsterrenovering planeras ske inom om ett par år och ska finansieras av befintliga tillgångar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 3,3 Mkr, vilket ger cirka 3 550 kr per kvm boyta. Snittet i området är 6 500 kr per kvm boyta. Föreningen har dessutom ca 1mkr i kassan. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar och årsredovisning. Maxtid för uthyrning är totalt 2 år.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF skadeförsäkring AB.

Tvättstuga:

Tvättstugan i källaren och är utrustad med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns även ett torkrum.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam grillplats på baksidan av huset. Det finns även ett hobbyrum, tvättstuga samt cykelförråd i källaren. Sopkärl finns utanför huset.

Parkering

Gatuparkering på stadens mark, så kallad "Boendeparkering". Avgiftsbelagt enligt

stadens tariff. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas

hos Stockholms stad.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Bredband och Kabel-tv levereras via ComHem, innehavaren tecknar själv sitt avtal.

Förråd:

Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr).

Juridisk person och delat ägande:

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-01-17, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra byggnader från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande bostadshus med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. På Finn Malmgrens väg bor du precis intill Nackareservatet och flera utomhusgym, och cirka femhundra meter från Hammarbybacken, så har finns alla förutsättningar för ett aktivt liv nära naturen. När du i stället vill leva stadsliv tar tunnelbanan dig till T-centralen på under kvarten.