Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bohusgatan 47
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 9 av 9, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 85 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 361 kr/mån Inkl värme, vatten & kabel-tv )

Bohusgatan 47

SEXTIOTALSTREA HÖGST UPP MED BEDÅRANDE VY SOM MED ENKLA MEDEL KAN BLI EN FYRA

TEXT:MURÉN FOTO:SPINELL STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bohusgatan 47
Område
Södermalm
Våning
9 av 9, hiss finns
Rum
3 rum
Area
85 kvm
föreningens information
Avgift
4 361 kr/mån Inkl värme, vatten & kabel-tv

Driftskostnader

El
4 887 kr/år
Försäkring
4 800 kr/år
Total driftskostnad
9 687 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Försäkring är uträknat enligt schablon

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1965-1979 Bertil Karlén

Bertil Karlén har signerat ritningarna till de två byggnaderna i fastigheten Masken 52 på Bohusgatan 43–55, och även Ralph Wikner var inblandad i processen. Husen ritades 1965 och består av ett sexvåningshus och ett niovåningshus, och i detta ligger alltså denna lägenhet. Det är två klassiska 1960-talshus med förhållandevis bevarade fasader, klädda i gult tegel och med utskjutande balkongpartier och burspråk klädda med korrugerad plåt. Husen omges av öppna och grönskande gårdar där det finns flera sittgrupper, lekplatser, gräsytor och träd. Gården delas med två andra föreningar. Brf Ringen är en stor förening där de boende bland annat har tillgång till fyra tvättstugor, återvinningsrum, gästlägenhet med mera.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Ringen nr 151

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Ringen nr 151 i Stockholm äger fastigheten Masken 52. Föreningen består av 114 bostadsrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1965-1979 av arkitekt Bertil Karlén.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades år 1980.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Garage och parkering:

Boende parkering på gatan. Möjlighet kan finnas att hyra hos grannföreningarna Brf Masken (direkt anslutning via hissen) och Brf Bohus.

Renovering i urval

2020 Målning av gemensamma utrymmen och byte av entredörrar. 2018 Gården, hiss utbytt och trapphusventilation 2017 Stambyte, avlopp och vattenledningar utbytta, badrum renoverade. 2012 Fasad och fönster delvis renoverade. För ytterligare renoveringar se årsredovisning samt bostadsrättsföreningens hemsida.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket bra med en skuld per kvm om ca 4.9Tkr. Föreningen har inga beslutade avgiftshöjningar eller större renoveringar. Dock sker löpande fastighetsunderhåll. Föreningen har som avsikt att amortera av del av lånen varje år.

Avgifter

Månadsavgift där värme, vatten och kabel-tv ingår, liksom balkongavgift. Överlåtelseavgift om 1207,5 kr betalas av säljaren och pantsättkningsavgift om 483 kr (2022) betalas av pantsättaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd

Gemensamma utrymmen:

Nyrenoverad gästlägenhet. Soprum för källsortering av hushållssopor samt möjlighet att kasta mindre mängder grovsopor, sex tvättstugor varav två grovtvättstugor, barnvagnsrum, källarförråd, cykelförråd, några förrådslokaler, styrelserum.

Det finns dessutom två cykelrum med ingång från gården, ett i södra och ett i norra änden av huset. Från korridoren i gårdshuset finns en nedgång till garaget. Garaget tillhör grannföreningen och ligger under parkeringsplatsen.

Gården

På gården finns bord med bänkar och grill samt lekplats och gröna ytor. Utemiljön är lugn och tyst.

Bredband och tv

Bredband via Comhem och Open Universe och det tecknas separat. Tv, Comhems grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, säljaren samt kontroll med föreningen 2022-03-29. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Bohusgatan bor du med nära tillgång till vilt skiftande miljöer mitt emellan Skanstull och Vita bergen. Stora och Lilla Blecktornsparken är dina grannar och det är heller inte långt ner till vattnet vid Hammarbyleden. De kreativa kvarteren vid Nytorget och SoFo når du på några minuter, precis som knutpunkten Skanstull med butiker, service och kommunikationer.