Type and press Enter.

Möckelvägen 34

VÄLPLANERAD FUNKISTVÅA

FOTO: OZOLLAPA STYLIST:RYDMAN TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Möckelvägen 34
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
42 m²
Avgift
3 281 kr/mån Inkl. värme & vatten

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 Edvin Engström

Huset på Möckelvägen 34 uppfördes 1943 och ritades av Edvin Engström vid Stockholms stads fastighetskontor. Många är de byggnader i staden och dess förorter som ritats av Engströms penna, kanske är han den arkitekt som ritat flest hus i Stockholm, såväl flerfamiljshus som villor. Hummeln 1 på Möckelvägen är ett klassiskt 1940-talssmalhus i tre våningar som ligger placerat i en sluttning. Fasaden är putsad i en ockragul nyans. De boende i Brf Hummeln 1 har i huset en gemensam tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd samt parkering.

FÖRENINGEN

Brf hummeln 1

Antal lägenheter och lokaler:

Den äkta bostadsrättsföreningen Hummeln 1 innehar fastigheten Hummeln 1. Huset är byggt år 1943 och är beläget i Linde, Årsta. Föreningen upplåter 19 st lägenheter och bildades 2004. Arkitekt Edvin Engström.

Mark:

Föreningen innehar marken genom ett tomträttsavtal med Stockholm stad. Avtalen omförhandlas år 2023-09-30.

Förvaltare:

Emvix förvaltning och byggservice AB

Renoveringar

2019 Godkänd OVK

2018 Renovering av fasad, byte av fönster och balkongdörrar.

2016 Montering av skydd för snöras, isolering av vind, takrenovering samt montering av två brandklassade ståldörrar till källare.

2012 Ny huvudstam mellan kommunen och fastigheten samt byte av radiatorventiler

2011 Byte av fjärrvärmeväxlare

2010 Stambyte och nya badrum, byte av badrumsfönster samt byte av elstammar i hela fastigheten.

2009 Ommålning av källare

2005 Nyasfaltering av parkeringsplatser, ommålning av trapphus, elstambyte fram till lägenheterna samt säkerhetsdörrar monterade till alla lägenheter

2004 Totalrenovering av tvättstuga

Kommande renoveringar:

Inga större underhåll planerade.

Ekonomi:

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 9,786 Mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter

bostadsyta uppgår till cirka 10,625kr.

Avgifter:

Inga beslutade eller planerade avgiftshöjningar. Enligt lag kan föreningen ta ut 2,5 % av motsvarande prisbasbelopp i överlåtelseavgift, som betalas av köparen i enlighet med stadgarna. Pantsättnings avgift om motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp betalas normalt av pantsättaren.

Andrahandsuthyrning:

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand till annan för självständigt brukande endast om styrelsen ger sitt skriftliga samtycke.

Delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande och vill se en minsta ägarandel om 10 %. Försäkring Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Protector och AIG med styrelseansvar.

Tvättstugor:

I källaren finns en tvättstuga som består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen:

Cykel & barnvagns rum.

Parkering:

Det finns 9 st parkeringar i föreningen som ligger precis utanför bostaden. Parkeringskostnad är 250kr per månad med separat kö. Kontakta föreningen för fråga om kö till parkeringen. Det finns även boendeparkering på gatan via Stockholms stad. Läs mer om boendeparkering på Stockholm Stads hemsida.

Bredband och TV:

Bredband via Telenor 250mbit, 264kr per månad tillkommer som en obligatoriskt avgift. Basutbud kabel-TV ingår i avgiften.

Förråd:

Det finns ett källarförråd som disponeras av lägenheten på ca 3 kvm. Föreningen tillhandahåller 3 förrådslokaler med hyresrätt, kan förekomma kö till dessa.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens informationssidor och dokument samt kontaktperson 2019-11-21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Årsta ger dig även många grönområden. På Möckelvägen bor du dessutom nära Enskede gård och kan till exempel promenera till trevliga Enskedeparken med sitt bageri och café. Tvärbanans station Linde ligger en minut från bostaden.