Type and press Enter.

Finnboda varvsväg 12A

LJUS OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED SJÖUTSIKT OCH EGEN UTEPLATS

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: OZOLAPPA STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finnboda varvsväg 12A
Område
Nacka - Finnboda
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
48,5 m²
Enligt ritning
Avgift
2 690 kr/mån

Arkitekturen

Arkitekt: OLLE ENKVIST 1940

Svetshallen på Finnboda varv stod färdig 1943. Den ritades av AB ASA. 1947 tillkom den norra delen av verkstadsbyggnaden efter ritningar av Å Sandberg. Byggnaderna utgjorde tillsammans ett modernt komplex med stora fönsterytor ut mot vattnet. Ombyggnaden till bostäder startade 2013 och utfördes av Nyréns arkitektkontor. Innanför de gamla industrifasaderna möts man nu av en inbjudande entrégård och ett modernt intryck. Huskropparna mot gården är klädda med skivor av varmförzinkad plåt och högtryckslaminat som ger en industriell känsla. Här finns idag 40 moderna lägenheter, många i etage och med egen uteplats. I HSB Brf Finnboda Dockland råder en trevlig gemenskap. De boende har ett gemensamt hobbyrum, grovtvättstuga och cykel- och barnvagnsrum. Gårdsmiljön har försetts med avskiljande växtkärl för att få in mer grönska i området och ibland ordnar föreningen gårdsfest här.

FÖRENINGEN

HSB Brf Finnboda Docklands

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts även den av HSB

Renovering

Föreningens fastighet blev färdigställd 2015.

Kommande renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Ekonomi

De långfristiga skulderna kommer från och med april vara på ca 26,7 Mkr (då amorterar man 800 000 kr, precis som man gjorde i april 2019) , vilket ger cirka 9100 kr/per/kvm boyta. Föreningen har ett bra kassaflöde och har amorterar regelbundet. Avgift/kvm/år är ca 701 kr. Siffror från årsredovisning 2018. Avgiften har legat still sen fastigheten färdigställdes och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen, för detta krävs beaktansvärda skäl. Airbnb är inte tillåtet.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningens har innergård som nominerades till ett designpris år 2015. Förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Möjlighet till att hyra garageplats i Hamngaraget för ca 1 128 kr/mån eller utomhusparkering längst Finnboda Varvsväg via Corepark för 600 kr/mån.

Bredband och Kabel-TV

Föreningen har avtal med ComHem. Detta blir ett obligatoriskt tillägg varje månad på 168 kr.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. En engångskostnad om 500 kr och sen 300 kr/år. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se.

Kontroll

Uppgifterna är kontrollerade med föreningen 2020-01-31. Uppgifter som är av särskild vikt bör alltid stämmas av med styrelsen.

OMRÅDET

Finnboda varv grundades 1878. Läget invid Saltsjön var perfekt, här kunde stora båtar byggas utan att riskera att fastna i Slussen. Varvet blev snabbt en av Sveriges största. Verksamheten pågick till i början av 1990-talet. Platsen blev sedan känd genom raveklubben Docklands som intog den gamla svetshallen med sin verksamhet. Därefter förvärvade HSB området och steg för steg byggdes det om till bostadsområde. Här bor du härligt sjönära i ett modernt område med flera matställen, gym och matbutik inom någon minuts gångavstånd. Här ligger också Fogias konceptbutik med ett trevligt café. Det är dessutom nära till både Sickla köpcentrum och Nacka Forum med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger. Längs vattnet finns fina promenadvägar. Bussen tar dig till Slussen på några minuter, och du har även den stora förmånen att kunna båtpendla in till city på cirka tjugo minuter.