Type and press Enter.

Krångedevägen 7

NYRENOVERAD YTOPTIMERAD MINITREA HÖGST UPP I HUSET

FOTO:OZOLLAPA STYLING:RYDMAN TEXT:ERIKSSON

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Krångedevägen 7
Område
Hjorthagen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
40 m²
Föreningens information
Avgift
2 661 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv & bredband

Allmänt om fastigheten

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
Övrigt
2 400 kr/år
Total driftskostnad
5 800 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
Övrigt avser gas

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Hakon Ahlberg 1935-1936

Under mitten av 1930-talet uppfördes i samarbete med byggmästare Olle Engkvist en större mängd smalhus i Hjorthagen som fördelades på tre bostadsrättsföreningar. En av dem var Brf Hjorthagshus där detta hus på Krångedevägen 7 ligger. Föreningen består åtta olika huskroppar och de ritades alla av arkitekt Hakon Ahlberg. Krångedevägen 7 är ett klassiskt smalhus i tre våningar med ett vackert och välbevarat yttre. Fasaden är putsad i vitt och vilar på en svartmålad sockel. Även fönstren, som är ursprungliga, är vitmålade. Husen är blåklassade i Stockholms stads kulturklassificering, vilket innebär att byggnaderna har ett synnerligen högt kulturhistoriskt värde. Brf Hjorthagshus är en stor förening med 351 lägenheter och ett tiotal hyreslokaler.

FÖRENINGEN

Brf Hjorthagshus

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Hjorthagshus (org. nr 702000-8954) innehar de kulturmärkta fastigheterna Jordledningen 1 och 2, Kontakten 2, Ledningsstolpen 2, Likströmmen 1, Luftledningen 1 och 2 samt Växelströmmen 1, med flerbostadshus uppförda 1935 i Hjorthagen. Föreningen upplåter 351 st lägenheter med bostadsrätt, 1 st bostadsrättslokal samt 11 st hyresrättslokaler. Uppvärmning via fjärrvärme.

Föreningens bildande

Föreningen registrerades i samband med att husen byggdes 1935.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträtt, omförhandlas 2025.

Förvaltare

Teknisk och ekonomisk förvaltning via Bredablick.

Renoveringar

1989 – Byte elstammar. 1993 – Stambyte kök och badrum, byte av ventilation. 1997 – Fasadputsning. 1998 – Takrenovering, trapphus. 2001 – Tvättstugorna rustades upp. 2006 – Stamspolning. 2007/10 – Fönsterrenovering. 2014 – Fiber installerat. 2016 – Relining av källarstammar, nya tvättmaskiner till Motalavägen. Målning av trapphus, OVK, viss dränering.

Kommande renoveringar:

På Krångedevägen kommer föreningen att byta samtliga fönster under kvartal 1, 2020. Eventuellt kan vissa lokalytor förädlas till bostadsrätter, men detta är enbart i spekulationsstadiet. Styrelsen prisförhandlar om installation av portkodlås.

Ekonomi

Föreningens långfristiga lån uppgår till ca 7,7 mkr, intäkterna uppgår till ca 13,2 mkr per år. Skuldsättning per kvadratmeter boa är 498kr vilket betraktas som mycket lågt. Viss höjning av avgiften kan ske i samband med förhandlingen av nya tomträtts avtalet.

Avgifter

Inga planerade ändringar av avgiften (höjdes senast 2018 inför ny underhållsplan).

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa, inkl. styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Ingen information om gemensamma städdagar. Både trappstädning och skötsel av gårdarna är utlejt till företag att ombesörja.

Gemensamma utrymmen

Den närmsta tvättstugan finns i huset mittemot, utrustad med drop-in-maskin, 8 st tvättmaskiner, 2 st torktumlare, 2 st torkskåp samt torkrum. Flera cykelförråd finns i föreningen samt cykelställ utanför porten. Fina gårdsmiljöer med sittgrupper här och var.

Parkering

Föreningen har inga egna p-platser. Du kan parkera på omgivande gator i stadsdelen (se upp för städdagar) till en kostnad av 1,100 kr/mån (boendeparkering taxa 3).

Bredband och TV

Bredband (fiber 1000/1000 mbit/s) från Ownit samt kabel-tv via Com Hem. Detta ingår i avgiften (inga dolda tillägg).

Övrigt

Ej tillåtet med elspis, dock är elugn okej. Har att göra med att 1-fas + 16 Amp inte räcker till.

Kontroll

Ovanstående grundas på officiell information från föreningen insamlad i januari 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hjorthagen är en lugn idyll på bekvämt nära avstånd från centrala staden och med naturen inpå knuten. I och med den nya stadsdelen i Norra Djurgårdsstaden knyts Hjorthagen samman med omkringliggande områden och kan ta del av det nya utbud som kommer med detta. För den idrotts- och naturintresserade är läget suveränt med ett stort urval och löp- och promenadvägar och idrottsanläggningar, och loppisfyndaren har en oas i Myrornas stora och välsorterade butik. Hjorthagen trafikeras både av tunnelbanan (station Ropsten) och av buss 55 som tar dig bland annat till Norrmalmstorg, Slussen och vidare upp på Söder. Det är smidigt att ta sig ut från staden med bil, vilket via de nya vägtunnlarna blivit än mer lättillgängligt, och med cykel tar du dig på 12 minuter till Stureplan och 9 minuter till Stockholms universitet.