Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stigbergsgatan 32B 4tr
  [Område] => 
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 47 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 036 kr/mån Inkl värme, vatten & Kabel-TV obligatoriskt tillägg för bredband om 87/kr mån. )

Stigbergsgatan 32B 4tr

EN DRÖM PÅ BERGET - VACKER OCH VÄLBEVARAD TVÅA

TEXT:MURÉN FOTO:BOUKARI STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stigbergsgatan 32B 4tr
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
47 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 036 kr/mån Inkl värme, vatten & Kabel-TV obligatoriskt tillägg för bredband om 87/kr mån.

Driftskostnader

Uppvärmning
3 800 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
9 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser: gas

Arkitekturen

Arkitekt: 1929 Rolf Bolin

I korsningen av Stigbergsgatan och Lilla Erstagatan ligger tomten Stammen 23 med ett storslaget bostadshus klätt i rött tegel. Byggnaden ligger som en pampig borg på berget och är formad som ett U, har fem till nio våningar och tre trapphus. Husets fasad ritades av arkitekt Rolf Bolin och planerna av husets byggmästare Emil Lindkvist. Huset stod inflyttningsfärdigt 1929, men besiktigades först 1930, varför 1930 brukar anges som byggnadsår. Byggnaden har funktionalistiska drag sett till volym och linjer, men fönstren är klassicistiskt spröjsade och interiört finns flera detaljer som mer hör samman med 1920-talet, som profilerade snickerier, valv och kolonner. Byggnaden är i ett mycket välbevarat skick. Byggnaden ingår i det för kulturmiljövården riksintressanta området Fjällgatan och Stigbergsgatan. I Brf Stammen 23 finns 87 lägenheter och två lokaler med hyresrätt. De boende har en jättemysig innergård med flera sittgrupper inbäddade i lummig grönska. Dessutom finns det två takterrasser med vidunderliga vyer över staden och vattnet som vid fint väder ger sikt till såväl Kista som Nackareservatet. En föreningslokal som de boende kan hyra finns i huset. Gemensam tvättstuga finns också Som kuriosa kan nämnas att arkitekt Ivar Tengbom hyrde lägenhet i huset på 1930-talet och i samma lägenhet flyttade sedan Greta Garbos mamma och bror in. Tomas Tranströmer bodde här då han fick nobelpriset i litteratur och i den svenska filmversionen av Millenium-trilogin användes en av husets entréer som Lisbet Salanders port.

FÖRENINGEN

Brf Stammen 23

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen består av 87 som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1929 av arkitekt Rolf Bolin.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1985, nuvarande ekonomiska plan registrerades 1998 och nuvarande stadgar 2019.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering: I fastigheten finns 5 stycken garageplatser som hyrs ut till medlemmar(Längre kö).

Renovering i urval

1997 Elstambyte, rörstambyte, renovering av balkonger, 2006-2007 fönsterrenovering, 2009-2010 renovering kungsbalkonger 2015-2016 OVK 2018 Omläggning av tak.

Kommande renoveringar

2019 Föreningen planerar att byta/relina en horisontell avloppsstam i krypgrunden, 2019-2022 Värmesystem, 2020 Renovera innergården.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2018 till 9,9 milj, vilket ger cirka 2560 kr/kvm boyta.

Avgifter

Inga planerade avgiftsförändringar. I avgiften ingår Bredbad 50/mbps, värme, vatten samt Kabel-TV.

Förråd

Vindsförråd med snedtak om ca 8kvm enligt säljaren.

Gemensamma utrymmen:

En tvättstuga med totalt 5 tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Tvättstugan är belägen på vån 2, Lilla Erstagatan 6 (ingång över gården). 2 st tak terasser, trevlig innergård och en gemensamhetslokal.

Bredband och tv

Via Com Hem

Juridisk person

Juridiska personer accepteras /inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens kontaktperson, Årsredovisningen för 2018 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Stigbergsgatan bor du bland kulturhus och trapphusgränder och precis intill Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan. Här samsas flera århundradens arkitektur ihop med grönska och parkmiljöer på ett alldeles unikt sätt. Att bo här ger en speciell samhörighet med historien och vyerna som alla stockholmsbesökare vill åt är din vardag. Närområdet bjuder även på vitt skilda nöjen, från spektakulära Punk Royale till Hermans växtbaserade bufféer.