Type and press Enter.

Robert Almströmsgatan 8

LJUS ETAGELÄGENHET MED BALKONG, TERRASS, TVÅ ELDSTÄDER OCH BASTU

FOTO: BOUKARI STYLIST: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Robert Almströmsgatan 8
Område
Vasastan - S:t Eriksplan
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
105 m² + 7 m² biarea
föreningens information
Avgift
4 466 kr/mån Inkl: värme, v/a, bredband och kabel-tv med grundutbud samt bostadsrättstillägg för föreningens försäkring.

Allmänt om fastigheten

El
3 982 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
7 982 kr/år
Beräknat antal pers
4

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Mellqvists matbar
Här är vi flitiga gäster.
Birka Burger
Serverar stans överlägset bästa burgare.
Lillebrors bageri
Godaste bullarna.
Stockholms glasshus
Ett givet eftermiddagshäng om somrarna.
Vasaparken
I lekparken på kullen och på fotbollsplanen/skridskobanan har vi spenderat ett oändligt antal timmar.

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1927

Anders Höög och Gunnar Morssing är arkitektduon som ritat huset på Robert Almströmsgatan 8, Stengodset 21. Dessa två var en produktiv duo i 20 år och man hann under den tiden rita cirka 140 byggnader runt om i Stockholm. Grannhusen på Robert Almströmsgatan 4 och 6 är även de deras verk, liksom lite mer kända byggnader som Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Stengodset 21 är en stilig nyklassicistisk byggnad uppförd 1927 som är i ett fint ursprungligt skick. Huset har sex våningar och en fasad putsad i en rödbrun kulör. Listverk delar in fasaden i tre delar. En vacker port leder in i en dito entré med bröstning av marmor. Fönstren är spröjsade med tre glas i varje båge och bevarade sedan byggåret. Brf Godsten 21 är en trevlig och social mindre förening. Man har en gemensam lummig och fin innergård som har gjorts i ordning med grill, utemöbler och sandlåda. I huset finns tvättstuga och cykelrum. Lägenheten disponerar två källarförråd om cirka 3 kvm vardera.

FÖRENINGEN

Brf Godsten Nr 21

Föreningen

Brf Godsten Nr 21, (org. nr 716417-4588) är en lågt belånad äkta förening som förvärvade fastigheten Stengodset 21 år 1980. Föreningen består av ett gathus beläget på Robert Almströmsgatan 8 och omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2062 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av City ekonomikonsult AB. Teknisk förvaltning sköts i möjligaste mån av föreningen själva, trappstädning sköts av inhyrt städföretag.

Bredband och kabel-tv

Bredband via fiber från Kustbandet, hastighet 1000 Mbit/s ingår i avgiften, kabel-tv via Sappa ingår i månadsavgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner juridisk person som medlem i föreningen förutsatt att lägenheten används som en stadigvarande bostad för ägare eller anställd hos den juridiska personen, delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källarlokal, cykelförvaring i källargång, gemensam gård med utemöbler, grillmöjligheter och sandlåda.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd.

Renoveringar, i urval

2019 takarbeten och eventuellt renovering av fönster mot gården, 2013 renovering av trapphus och entré, installering av säkerhetsdörrar, 2011 vindsvåningarna byggdes i o m detta genomgick huset en större renovering med stambyte, nya elstigare, renovering av hiss och tak, 2010 renovering av fasad mot gatan, 2006 tvättstuga, 2003 fasad mot gården.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan och närmast ska fönster mot gården renoveras.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Robert Almströmsgatan är en vacker liten gata i Rörstrandsområdet där tidigare porslinsfabriksområdet låg. Arkitekturen karaktäriseras av den nordiska klassicismens stilideal, med sparsmakade fasader och spröjsade, sexrutade fönster. Här finns många fina byggnader, där mycket är bevarat från tillkomsttiden. Du bor lugnt och gemytligt men når pulsen på ett par minuter. Sankt Eriksplan med tunnelbana, bussar och flygbussar ligger alldeles intill och vill du till Kungsholmen kan du promenera snabbt dit över Sankt Eriksbron. Till centralen är det max 15 minuters promenad. Längs Rörstrandsgatan och Odengatan finns i princip allt man behöver i fråga om restauranger och caféer. Under sommarhalvåret stängs Rörstrandsgatan helt för biltrafik och blir en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Vill man komma ifrån är det dock bara att smita in genom valvet, till lugna Robert Almströmsgatan.