Type and press Enter.

Tegelbruksvägen 12

VARM OCH VÄLPLANERAD FUNKISTREA VID MYSIG GRÖN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 12
Område
Midsommarkransen
Våning
0 av 2, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
66 m²
Föreningens information
Avgift
4 271 kr/mån Inkl. Värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas.

Allmänt om fastigheten

El
2 800 kr/år
Försäkring
3 300 kr/år
Total driftskostnad
6 100 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
Naturvin och gudomliga mackor i avslappnad hipstermiljö.
Tre Vänner
Varm, inbjudande kvarterskrog som kan vara fullsatt likväl en Tisdag som Lördag.
Svenska Sushi, Hamburger och Tapasköket
Granne med Svandammsparken och områdets kanske mest populära uteservering.
Svandammsparken
Bästa hänget på vår och sommar både för barn som vill leka eller vuxna som vill tända grillen.
Vinterviken
Närheten till vattnet, fika på Trädgårdscaféet, fina solnedgångar och bra promenadstråk.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: G Laurelius 1938

Tomten Nässlan 5 på Tegelbruksvägen bebyggdes 1938–1939 och huset ritades av Gustaf Laurelius. Det är ett bostadshus i tre våningar plus källarvåning, ett tidstypiskt funkishus med stram fasad men inte friliggande som de flesta hus från denna tid utan placerade vägg i vägg, troligen en rest av en äldre stadsplan. De boende i Brf Nässlan 5 har på baksidan av huset en lummig mysig gård med två olika sittgrupper där man kan umgås och grilla. Här finns solsängar, planteringslåda, röda och svarta vinbärsbuskar, äppelträd och vilt växande smultron.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Nässlan 5 är en äkta förening belägen på fastigheten Nässlan 5 på adressen Tegelbruksvägen 12 i Midsommarkransen. Föreningen består av 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och totala bostadsytan är 690 kvm. Föreningen registrerades och förvärvade fastigheten år 2000.

Mark

Föreningen äger sin mark.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Urval renoveringar

Balkongbygge mot gården, 2019. Takrenovering, 2018. Målning av trapphus, 2017. Byte fjärrvärmecentral, 2016. Stamspolning, 2013. 1990 var ett stort ombyggnadsår eftersom det lägenheterna då ombildades till bostadsrätter, då gjordes bland annat el- och rörstambyte i hela fastigheten.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar det närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har lån på ca 3,7 mkr. Det ger en belåning på ca 5 363 kr/kvm boyta. Snittet i området är ca 7 500 kr/kvm boyta. Föreningen har inga planerade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam lummig innergård med två separata sittgrupper och planteringslådor. Här finns vinbärsbuskar, äppelträd och vilt växande smultron. Föreningen har gemensamt cykel- och barnvagnsrum i källaren. Tvättstuga finns i källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas samt bredband ingår i avgiften. Bredbandet levereras via Ownit och hastigheten är 250/250 mbit.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person och delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-05-29, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage. Här finns också kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Svandammsparken är en annan oas i närområdet som är härlig att ha nära till, och som nu är inne på slutetappen av en upprustning. Flera förskolor finns inom ett par minuters promenad från bostaden och skola och idrottshall ett kvarter bort. Åt andra hållet nås tunnelbanan på bara någon minut.