Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Johannesbergsgatan 4
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 29 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 865 kr/mån Inkl värme och vatten )

Johannesbergsgatan 4

VID GÅRDARNAS GÅRD - MYSIG FUNKISETTA MED KÖK FÖR MATLAGNINGSGLADA

TEXT: MURÉN FOTO: JOCKEONO STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Johannesbergsgatan 4
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
1 rum
Area
29 kvm
föreningens information
Avgift
2 865 kr/mån Inkl värme och vatten

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1936 Peder Clason

Allmänt:

Bara att komma in i trapphuset i detta hus är en upplevelse. Det har precis renoverats med vackra detaljer som personliga tidningshållare i mässing, designlampor från Tom Dixon och Matthieu Challières, ljuddämpande paneler, belysta draperier, digitala brevlådor med blipp och säkerhetsdörrar målade med färg från Farrow and Ball. Känslan är mer hotell än bostadsrättsförening. Därtill är trädgården något alldeles extra och en verklig tillgång för alla boende i detta hus. Här finns flera olika sittgrupper så det räcker och blir över, på trädäck och i stenlagd berså, med ett stort matbord, mindre sittmöbler, loungemöbler, mysig belysning, parasoll med mera. Från gatan leder en stentrappa i etapper upp i trädgården och den omges av träd, buskar, rabatter och krukor. För den som är odlingsintresserad finna alla möjligheter att plantera i rabatterna.

Kök

Ett ordentligt kök är inte alltid prioriterat i mindre lägenheter, men det har du i denna. Detta kök är både rymligt och smidigt så man kan stå två personer och laga mat här, och dessutom öppet mot matplatsen, vilket är extra trevligt när man har gäster att socialisera med. Köksinteriören är svart i både skåp och bänkskiva av massiv granit, vilket kontrasterar snyggt mot vitt Höganäskakel och vit porslinsho. Köket är utrustat med gashäll, elugn, fläktkåpa och integrerad kyl och frys.

Allrum

Bostadens allrum är ett generöst rum som ramas in av grovspacklade vitmålade väggar och ett slipat och vaxat originalplankgolv. Här sitter ett stort originalfönster i fyra lufter varifrån du har fin utsikt ner över grannhus och grönska. Rumsytan ger plats för flera olika möbleringslösningar. Nuvarande ägare är två till antalet och har valt att ha en stor bäddsoffa.

Badrum

Tack vare att lägenheterna i huset från början endast hade egna wc men fick dela på badrum har bostaden idag ett duschrum separerat från wc, vilket inte är en dum lösning om man är två som ska göra sig i ordning på morgonen. Wc-rummet med toalett och handfat har väggar målade i en blågrå kulör, fina detaljer som exponerade kopparrör, klinker på golvet, spotlights och flera hyllplan för förvaring. Duschrummet har vitkaklade väggar och även vit klinker på golvet.

Hall

Innanför den nyinsatta säkerhetsdörren finns plats för hatt- och skohylla (nuvarande medföljer ej vid försäljningen). Ytan ovanför ytterdörren har utnyttjats med en platsanpassad förvaringshylla. Tidigare ägare har låtit bygg en vägg i hallen för att få extra förvaring i form av en stor garderob, denna vägg är flyttbar för den som så önskar.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 5

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Hundrovan 5, förvärvades 1987. Föreningen upplåter 13 lägenheter med bostadsrätt. Inga lokaler eller hyreslägenheter finns. Brf Hundrovan 5 är en äkta bostadsförening.

Huset ritades av arkitekt Peder Clason och uppfördes 1935 till 1936.

År föreningen övertog fastigheten

Bostadsrättsföreningen registrerades 1986, Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2000. Nuvarande stadgar registrerades år 2000 hos bolagsverket.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Gjorda renovering

2019 Nya tvättmaskiner

2018 Byte av samtliga lägenhetsdörrar med digitalt kodlås, byte av postlådor i trapphus samt

2017 Utomhusmiljön, dränering, installation av fjärrvärme, renovering av ventilation

2016 Renovering av trapphus, fasadrenovering, ny entréport som minskar uppvärmnings-kostnaderna

2015 Översyn ventilation

2014 OVK genomfört, ny tvättmaskin installerades

2012 Fönster med isolerglas

2009 Energideklaration utfört

2005 Målning av tak samt nya hängrännor, radonmätning utförd - lågt värde

1990 Ny fasadbeläggning, nya el-stigar, nya vatten & avloppsstammar

Kommande renoveringar

Inga planerade utan vanligt underhåll.

Föreningen har ordet

Föreningen har investerat kraftfullt och gjort omfattande renoveringar i fastighet och tomt enligt lagd strategisk renoverings- och ekonomisk plan.

För god driftsekonomi har föreningen uteslutande valt material som granit, corten-stål, sibi-risk lärk för enkelt underhåll och lång hållbarhet i sina investeringar utomhus. Alla armaturer har försetts med LED-belysning och tidsstyrning.

Föreningen har precis färdigställt en mycket stor renoveringsplan och gjort 20-års underhåll (dränering, ventilation (OVK), trapphus, uteplatser, sopstation, tilläggsisolering vind, säker-hets dörrar mm). Vi fokuserar nu kraftigt på driftsekonomi och optimering. Föreningens ekonomi ser lovande ut. Inga större renoveringar kommer att ske inom ett 10-års perspektiv.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4 315 377Mkr, vilket ger cirka 9785kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 1180kr. Inga beslut är tagna än men förening planerar för att ev. sänka avgifterna under 2020.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i källaren. Med 2 tvättmaskiner 1 Torktumlare.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastik fin gemensam gård. Olika möbelgrupper placerade på olika ställen på föreningen tomt. 1 Källarförråd hör till lägenheten.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och vatten ingår i avgiften. Bredband och kabel-tv tillkommer om ca 350kr/m. Leverantör Comhem.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-10-12. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


Johannesbergsgatan är en kort liten gata som kanske inte hör till de mest namnkunniga i Midsommarkransen med ligger centralt ”i byn” runt hörnet från Midsommarparken och endast ett par minuter från tunnelbanan. Midsommarkransen är ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage och många caféer och restauranger, samt anrika biografen Tellus. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter.