Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ekhagsvägen 6
  [Område] => Ekhagen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 69 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 816 kr/mån Det ingår värme och vatten. Obligatoriska avgift om 215kr/mån för bredband tillkommer. )

Ekhagsvägen 6

LJUS OCH RYMLIG FUNKIS HÖGST UPP MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

Inredning: Lindholm Foto: Johansson Text: Murén

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Markus Elias
VD & Reg Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ekhagsvägen 6
Område
Ekhagen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum
Area
69 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 816 kr/mån Det ingår värme och vatten. Obligatoriska avgift om 215kr/mån för bredband tillkommer.

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Övrigt
2 500 kr/år
Total driftskostnad
8 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Gas står för övrigt.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1935 Björn Hedvall

Hela Ekhagen är grönklassat i Stockholms stads byggnadsklassificering, vilket menas att området och byggnaderna har ett stort kulturhistoriskt värde. Området ligger i den Kungliga Nationalstadsparken – världens första nationalstadspark. Här är grönt och lummigt. På ett par minuter når du Brunnsviken, Lilla Värtan med småbåtshamn och badplats. Området kryllar av trevliga ställen att tillbringa fritiden på. Stora Skuggan med 4H-gård, Stora Skuggans värdshus med ekofilosofi, Söderbrunns koloniområde, Naturhistoriska Riksmuseet, Bergianska Trädgården och Brunnsviken för att nämna några. Smidiga kommunikationer från med buss 50 som går till Odenplan, centralen och Kungsholmen. Dessutom nära till Roslagsbanan och tunnelbanan samt promenadavstånd till Stockholms universitet.

FÖRENINGEN

Brf Ekoxen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Ekhagen 2. Förening består av 54 lägenheter, varav 50 är bostadsrätter och 4 är hyresrätter. Föreningen har även 6 affärslokaler med hyresrätt samt extra förråd att hyra. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Byggår 1935. Huset ritades av Björn Hedvall.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen tog över år 2001.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen AB.

Garage och parkering

5 garageplatser varav en är en dubbelplats med p-plats utanför porten. Laddstation finns till samtliga platser. F.n. är kostanden 1 980 kr/månad och just nu finns ingen kö.

Renovering

91 Stambyte vertikala, 91 El-stigare, 92 Renovering balkonger och fönster, 92 Omputsning fasad, 92 Ny plåt på yttertaken, 2003 Nya maskiner i 10:ans tvättstuga, 2005 Installation bergvärme, 2007 Ommålning av balkonger/fönster (framsida/baksidan), nya maskiner i 6ans tvättstuga, dränering av framsidan på huskropp. 2008 Dränering av baksidan på 4ans huskropp och mellan 4:an och 6:an. 2011 Ommålning av yttertak. 2012 Indragning av fiber bredband, stamspolning. 2015 Upprustning av baksidan, OVK, stenläggning. 2016/17 Stambyte horisontella i plattan byttes/renoverades. 2018/19 Installation av laddningsstationer för elbilar i garagen, byte av bergvärmepumpar. 2020 Installation av fjärrvärme, upprustning av utemiljö på gaveln vid 4:an, renovering hiss i 6:an.

Kommande renoveringar

2022 Renovering av balkongplattor och fönster. Lite längre fram sker byte av ventiler och termostater i elementen. Föreningen har en underhållsplan fram till 2051. För vidare information se föreningens hemsida. http://www.brfekoxen.com/foreningen/underhallsplan/

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 19 308 000 kr, vilket ger cirka 6 660 kr/kvm boyta och cirka 5 291 kr/kvm per totalyta.

Avgifter

Höjs 1% årligen för att täcka inflationsjusterade kostnader som vatten, värme, el, och byggunderhåll och byggrenoveringar etc

Förråd

Källarförråd om cirka 3 kvm.

Gemensamma utrymmen

Cykel, barnvagnsrum, 2 tvättstugor, en på Ekhagsvägen 6 samt en på Ekhagsvägen 10. Utrustade med torktumlare, torkrum, kallmangel, strykbrädor, strykjärn.

Bredband och tv

Ownit 1000Mbit/s obligatoriskt tillägg på avgiften 215 kr/mån, ComHem grundutbud ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande om minst 10%

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt

Besök gärna föreningens informativa hemsida: www.brfekoxen.com

OMRÅDET

Huset på Ekhagsvägen 6 ritades av arkitekt Björn Hedvall som även planlade hela Ekhagen. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under sex decennier, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott. Han ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Ekhagsvägen 6 är ett bostadshus i tre våningar samt inredd suterrängvåning för kommersiella lokaler. Fasaden är putsad i en ljusgul kulör och pryds av en mängd fönster och balkonger målade i grönt. Huset är ett av fyra i Brf Ekoxen som består av 54 lägenheter, varav fyra är kvarvarande hyresrätter, samt sex lokaler med hyresrätt.