Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Andel i bostadsförening
  [Adress] => Götgatan 69
  [Område] => Södermalm - Katarina
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 6 rum och kök
  [Area] => 220 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 6 997 kr/mån Avgiften betalas kvartalsvis. Inkl; värme, v/a, kabel-tv, fiber, IP-telefoni, balkongavgift )

Götgatan 69

STOR OCH VACKER JUGENDVÅNING MED UTHYRNINGSDEL, ÖPPEN SPIS OCH TRE BALKONGER

FOTO: JOHANSEN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Andel i bostadsförening
Adress
Götgatan 69
Område
Södermalm - Katarina
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
6 rum och kök
Area
220 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
6 997 kr/mån Avgiften betalas kvartalsvis. Inkl; värme, v/a, kabel-tv, fiber, IP-telefoni, balkongavgift

Driftskostnader

El
8 000 kr/år
Försäkring
4 000 kr/år
Total driftskostnad
12 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Sebastien på Söder
Gläntan (Rosenlundsparken)
Tantolunden med Hellas Tennis
Flera livsmedelsbutiker nära

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph & Höög

Den produktiva arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög står bakom ritningarna till bostadshuset på tomten Höken 20. Huset byggdes mellan 1907 och 1909. Det är en pampig hörnbyggnad i sex våningar med en entré från Götgatan och en från Bondegatan och med kommersiella lokaler i bottenvåningen. När huset var nytt fanns totalt sju olika företag representerade här, bland annat en bank, en blomsteraffär, ett konditori och en trikåaffär. Till skillnad från de flesta hus som uppfördes vid denna tid, värmdes lägenheterna i Höken 20 upp med centralvärme. Under pågående byggnation övergav man tanken på att sätta in kakelugnar och installerade i stället ett modernt centralvärmesystem med två värmepannor i källaren. Rökpiporna till de kakelugnar som aldrig byggdes finns kvar i alla lägenheter. Köken försågs med vedspisar samt gasljus och på vinden fanns en vedeldad tvättstuga. Huset byggdes som ett hyreshus med totalt 20 lägenheter om tre till fem rum och kök plus en portvaktslägenhet om ett rum och kök på bottenvåningen mot gården. Götgatans första biograf fanns också i fastigheten, Casino, som öppnade 1908 och 1913 bytte namn till Vega. Här visades stumfilm fram till 1928 då biografen slog igen, därefter har olika verksamheter som nöjeshall/skjutbana, möbelaffär, biljardhall, bingo och fotostudio huserat i den stora lokalen.

FÖRENINGEN

Bf Höken nr 20 upa

Föreningen

Bf Höken 20 (org. 702000-9671) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Höken nr 20 i Stockholm år 1919. Föreningen består av ett flerbostadshus med adress Götgatan 69 samt Bondegatan 1A och omfattar 26 lägenheter och en lokal med andelsrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Om bostadsförening

Som medlem i bostadsföreningen Höken 20 U.P.A äger du och de andra medlemmarna tillsammans bostadsrättsföreningens fastigheter. Det innebär att medlemmarna via sin styrelse själva bestämmer över förvaltningen av fastigheten och fattar beslut om vilka avgifter som ska betalas till föreningen. Verksamheten regleras under lagen om ekonomisk förening och beskattas som en äkta förening.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 707 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 7,5 MSEK med en kassa på ca 2 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och mycket goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift.

Renoveringar, i urval

2020 renovering av gårdsmur och tätning av gård mot underliggande lokal, 2017 renovering av trapphus, 2016 omläggning av tak, renovering av stenarbete i trapphus, ny entréport till Bondegatan 1A, ventilation i källare rensades, , 2014 stambyte, installering av mekanisk ventilation i lokaler, 2013 OVK genomförd, ombyggnation av källare, fönstermålning mot gatan, 2009 stambyte i badrum, nya elstigare med 3-fas.

Planerade renoveringar

2020/21 reparation av fasad mot gatan och byte av takfönster

Bredband och kabel-tv

Basutbud kabel-tv från Telenor, och bredband med möjlighet till anslutning av Ip-telefoni från OWNIT ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en innergård med grillmöjligheter och cykelparkering.I källarvåningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och torkskåp, här finns även en gemensamhetslokal samt aktuell lägenhets källarförråd om ca 20 kvm. Hissen går ända ner till källarvåning.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. En gemensam städdag på våren.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.bfhoken.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i november 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på en central Söderadress, med stadspulsen åt ena hållet och SoFo:s kreativa kvarter åt det andra, nära många trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer. Även biografer och teatrar ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Flera förskolor och skolor finns i närområdet. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Skånegläntan tvärs över gatan och Vita Bergen ett par kvarter bort.