Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tavastgatan 29 C, 2 tr
  [Område] => Södermalm - Mariaberget
  [Våning] => 2 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 65 kvm
Enl. uppmätning av föreningen [Tomtareal] => [Avgift] => 2 543 kr/mån inkl. vatten )

Tavastgatan 29 C

NYRENOVERAT SEKELSKIFTE MED VACKRA ORIGINALDETALJER

FOTO: OZOLLAPA STYLING: YNGFALK TEXT:PETTERSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tavastgatan 29 C, 2 tr
Område
Södermalm - Mariaberget
Våning
2 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
65 kvm
Enl. uppmätning av föreningen
Avgift
2 543 kr/mån inkl. vatten

Driftskostnader

El
12 000 kr/år
Försäkring
4 500 kr/år
Total driftskostnad
16 500 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn. Uppvärmning via direktverkande el.

planskiss

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Carl Flycht 1897-1899

Fastigheten Kattryggen 20 uppfördes 1897-1899 efter ritningar av Carl Flycht, vilken även ritat grannfastigheten 29 B. Byggnadens suterrängvåning är putsad i en grå nyans och avslutas av ett listverk i höjd med fönstren på nedre botten. Fasaden är putsad i en ockragul kulör och avslutas under takfoten av ett listverk som sannolikt bevarats sedan byggnadsåret. I fastigheten huserar idag en vänlig, välskött liten förening med låg belåning, lokalintäkter och som dessutom visat positivt resultat de två senaste åren.

FÖRENINGEN

Brf Kattryggen 20

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kattryggen 20 är en äkta förening som äger marken där fastigheten står. Föreningen består av 11 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Ekonomi

Föreningen har årliga lokalintäkter på ca 179 tkr. Föreningen har både 2018 och 2017 gått med vinst (plus 76 tkr 2018) och har inga beslutade avgiftsförändringar. De långfristiga skulderna ligger på ca 4,7 mkr (dvs 5 669 kr/kvm bostadsrättsyta).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga, cykelförråd, snickarbod och en fin innergård.

Genomförda renoveringar

1973 stambyte i både kök och badrum. 2010 omputsning av fasad och ny ventilation i soprummet. 2011 fönsterrenovering och ommålning trapphus. 2012 högtrycksspolning avloppssystem. 2013 takrenovering, renovering av muren och genomgång av belysning i trapphuset. 2014 renovering tvättstuga. 2015 byte till säkerhetsdörrar, postboxar.

Kommande renoveringar

För närvarande pågår renovering av föreningens vackra gård och gårdsytan kommer att täckas med natursten. Renoveringen beräknas vara klar mot slutet av november. Tvättstugan står på kö för renovering men tidpunkt för det har ännu inte bestämts.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Bredband och kabel-tv

Via Bredbandsbolaget.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ordförande 26 sept 2019 samt årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Tavastgatan är ett av Södermalms äldsta gatunamn och här befinner du dig i vackra och anrika kvarter bland många kulturhistoriskt värdefulla fastigheter. Kullersten och kulturhus blir här en del av din vardag. Bastugatans och Monteliusvägens vyer är några av de mest kända och avporträtterade i Stockholm, här har du Riddarfjärden, Gamla stan, Riddarholmen, Stadshuset, city och de fjärran vyerna från första parkett. Tavastgatan är en lugn oas och kullerstenarna gör att biltrafiken begränsas. Men du bor bara ett stenkast från Slussen, Hornsgatan och Mariatorget och all service, restauranger och barer. Flera trevliga ställen finns bara någon minut bort, till exempel A bowl, Magnolia och Tehran Grill, som ligger precis mittemot huset.