Type and press Enter.

Idungatan 7 C

Jugendtrea med stor balkong i närmast skuldfri förening

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: PETTERSSON

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Idungatan 7 C, 1 tr ö.g.
Område
Vasastan
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
79 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 726 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Allmänt om fastigheten

El
1 200 kr/år
Försäkring
1 750 kr/år
Total driftskostnad
2 950 kr/år
Beräknat antal pers
4
Kommentar
2 vuxna och 2 barn

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Dorph & Höög 1904

Skalmejblåsaren 4 är ett mycket vackert bostadshus i tidsenlig jugendbarock med en port i trä med stora glasrutor och skuren jugenddeckor. Ovan porten ett runt överljus med siffran 7 målad på glaset. Huset slutfördes 1904 och ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög. Dorph och Höög var vid den tiden förmodligen Stockholms mest produktiva arkitekter. År 1908 stod deras signaturer på 55 av 187 inlämnade byggnadslovshandlingar i staden. Skalmejblåsaren 4 är en välbevarad byggnad med vacker fasad putsad i en gul nyans med både burspråk och eleganta festonger. Bostadsrättsföreningen som huserar i fastigheten består av 30 lägenheter och en hyresrättslokal är synnerligen välskött, nästintill skuldfri förening med låga månadsavgifter. Föreningen har dessutom en trevlig grön kullerstensbelagd gård med plats för både lek och grillkvällar.

FÖRENINGEN

Brf Skalmejblåsaren 4

Antal lägenheter och lokaler

BRF Skalmejblåsaren 4 är en äkta bostadsrättsförening med 30 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen bildades år 1983 och består av två hus (gat- och gårdshus) med tre portar, Idungatan 7 A, 7 B och 7 C. Föreningen köpte fastigheten 1996 och äger marken.

Ekonomi

Föreningen är i det närmaste skuldfri med långfristiga skulder på endast 600 tkr eller 491 kr/kvm boarea. En mycket låg belåning då snittet för en välskött förening i Vasastan ligger på ca 6 000 kr/kvm boarea. Föreningen har dessutom goda lokalintäkter uppgående till strax under 200 tkr ett normalår. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos xxx.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 8 kvm.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Delagott.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen disponerar även en grön innergård med trädgårdsmöbler, lekplats och dubbla cykelförråd i källaren.

Renoveringar

1989 stambyte, tak och nya elstigar gårdshus. 2000 stambyte, tak och nya elstigar gathus samt putsning fasader. 2006 fönster i gatu- och gårdshus. 2018 renovering hiss, ovk, rensning av ventilationskanaler samt sotning.

Kommande renoveringar

Trapphus och passage under våren 2020.

Trappstädning

Sköts av städfirma och är inget som de boende själva behöver utföra.

Städdagar

Föreningen genomför två gemensamma städdagar årligen.

Balkongavgift

Obligatorisk avgift om 82 kr/mån för framtida balkongunderhåll.

Parkering

I området gäller boendeparkering.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Stockholms Stadsnät och bekostar gruppavtalet för bredband. Fiberkabel finns dragen till alla lägenheter och lokalen. Kabel-tv via Comhem, grundutbud ingår i månadsavgiften.

Kontroll

Information kommer från kontakt med ordförande den 18 september 2019 samt årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt bör stämmas av med föreningen.

OMRÅDET

Idungatan är en trevlig kvarterslång liten gata med en ovanligt homogen bebyggelse från förra sekelskiftet. Du bor i genuin stadsbebyggelse med många små gröna lungor och har även nära till större grönområden som Vanadislunden och Hagaparken. I området finns många trevliga restauranger och kaféer; Austin Food Works (som ligger tvärs över gatan), Döden i grytan och Greasy Spoon är några exempel. Här finns även flera bra skolor. Kommunikationerna är utmärkta med buss 2 precis utanför huset, och närheten till både nya pendeltågsstationen och knutpunkten Odenplan.