Type and press Enter.

Hökens Gata 8B

LJUS JUGENDTVÅA MED KAKELUGNAR, STUCKATURER OCH BALKONG

FOTO: SPINNELL STYLING: GÄRDE TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hökens Gata 8B
Område
Södermalm - Mosebacke
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
52 m²
föreningens information
Avgift
2 675 kr/mån inkl. värme, V/A, bredband samt kabel-tv bas

Allmänt om fastigheten

El
6 100 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
8 600 kr/år
Beräknat antal pers
2
Kommentar
2 vuxna och 2 barn. Kostnad för försäkring enligt schablon.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Engström & Pousette, 1904

Huset på tomten Fiskaren Större 7 uppfördes 1904–1905 efter ritningar av Ivar Engström och Mauritz Pousette. Det är ett bostadshus i fyra våningar med suterrängvåning som bland annat innehåller butikslokaler. Mellan 1906-1916 huserade den kvinnlig kooperationen Svenska Hems första matbutiker i en av lokalerna. Det är en klassisk jugendbyggnad som från början hade en mer utsmyckad fasad, men som så många andra hus från den tiden genomgått en viss fasadförenkling. I Brf Hökens gata 8 finns 36 lägenheter. Föreningen förvärvade fastigheten 1999 men många i huset har bott mycket längre än så. Här råder en familjär stämning och ordning och reda. Föreningen har inkomst från tre lokaler i bottenvåningen. På innergården finns en trevlig uteplats och trädgård som om sommaren möbleras med utemöbler och grill och till advent smyckas med julgran. Invändigt finns cykelförvaring, källsortering av sopor och en välutrustad tvättstuga (tre stora industrimaskiner, stor torktumlare och torkskåp) som ligger i markplan från gården och är lätt att få tider i.

FÖRENINGEN

BRF Hökens gata 8

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Fiskaren större 7 på Hökens gata 8. Det finns 36 lägenheter i föreningen upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Brf Hökens gata 8 är en äkta förening.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1998 och förvärvade fastigheten 1999.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Föreningens förvaltning sköts av SBC - Sveriges Bostadsrättsservice.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Urval renoveringar

Omläggning av tak på B-huset, 2018. Byte av liggande avlopp i källare, 2016. Fjärrvärme 2007-2009. Inrett råvind, 2004. Elstambyte, 2003-2005. Nya balkonger, 2002-2004. Fasadrenovering, 1999. Stambyte, 1974.

Kommande renoveringar

En av lokalerna kommer renoveras 2020. Frånluftsfläktar ska bytas under 2020. VVS-arbeten kommer utföras under 2020. Takarbeten planeras ske 2021. Se årsredovisning!

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi. Belåningen är idag 2 929kr/kvm medan snittet inom tull ligger på cirka 6 000 kr.

Föreningen höjde avgifterna 2019 med 10% i och med renoveringar som skett och planeras. Inga andra avgiftsförändringar är beslutade!

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Tvättstuga

Tvättstuga med tre maskiner, torktumlare och torkskåp. Bokningsbar dygnet runt. Tvättstugan är belägen på gatuplan med ingång från gården.

Gemensamma utrymmen

Mellan husen finns föreningens trevliga gård med gemensam grill samt utemöbler. Cykelparkering på gård samt i källarutrymme.

Bredband och Kabel-TV

Kabeltv levereras via Comhem. Internet från Ownit (fiber) 10 mbit. Bägge ingår i avgiften. Annan hastighet på bredband går att teckna separat med Ownit.

Ägande

Juridisk person godkänns ej. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Informationen baseras på senaste årsredovisning, stadgar samt kontakt med styrelsen 2019-11-07. För uppgifter som är särskilt viktiga för köpare bör man kontakta föreningen.

OMRÅDET

Historiens vingslag gör sig alltid påminda i dessa kullerstensbelagda kvarter precis vid mysiga och vackra Mosebacke. Här bor du granne med både Södra teatern och Katarinahissen, och har Stockholms häftigaste utsikter precis runt knuten. I omgivningarna finns byggnader från flera århundraden och från olika stilepoker, och miljöer du aldrig tröttnar på. Allt finns nära, Söder, Gamla stan, city, Djurgården, båtar, bussar och tunnelbana. Du har ett stort shopping- och restaurangutbud på Götgatan med omnejd, bara hundra meter hemifrån, och att ha trevliga Omnipollos hatt och dess grymma utbud av öl och pizza just nedanför huset är såklart inte fel.