Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 48
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 56 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 842 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.
)

Midsommarvägen 48

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG

FOTO: SPINNELL TEXT:MURÉN STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 48
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
56 kvm
Avgift
3 842 kr/mån Inkl. värme, vatten, bredband & kabel-TV.

Driftskostnader

El
3 060 kr/år
Försäkring
2 700 kr/år
Övrigt
3 032 kr/år
Total driftskostnad
8 792 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrig kostnad avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Scandwich
Vinterviken
Svandammsparken
På andra våningen
AB Café
Gunnel & Ruth
Tellus bio

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1944

1944 uppfördes husen i HSB Brf Martallen. Martallen 38 med adress Midsommarvägen 46–54 är en av dem. Byggnaderna ritades av HSB:s arkitektkontor. Ritningarna är signerade Axel Garpe som ritade mycket åt HSB under 1940-talet, bland annat i Aspudden och på Reimersholme. Tillsammans med sin chef Sven Wallander signerade han även ritningarna till HSB:s stora kontorshus på Fleminggatan. Husen i HSB Brf Martallen är klassiska och välbevarade smalhus som är fint anpassade i naturen och högt belägna i området.

FÖRENINGEN

HSB Brf Martallen

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Martallen 29, 32 och 38 i Stockholms kommun. Fastigheten består av 65 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även några små förrådslokaler som hyrs ut till medlemmar. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1944 av arkitekt Sven Wallander.

Tomträtt

Marken upplåts med tomträtt från Stockholms kommun. Avtalet löper 2024-03-31, senaste omförhandlingen var innan dess år 2014.

Förvaltare

Föreningen är ansluten till HSB som sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Garage och parkering

Föreningen har en parkeringsplats som hyrs ut för 1000 kr/mån.

Renovering

Huset byggdes 1944, för fullständig lista på renoveringar sedan 80-talet, se årsredovisning. Byte av badrumsfönster och montering av isoleringsruta på alla lägenhetsfönster, 2017 - Trapphusrenovering, 2019 - Installation av portlås i samtliga portar, 2018 - Injustering av värmesystem, byte av vissa maskiner i tvättstugorna, 2016 - Byte av två torkskåp, fönstermålning och tätningslister i trapphus och renovering av samtliga portar, 2015 - Stamspolning, 2014 - Målning av fönster, 2009 - Fjärrvärmeinstallation, 2004 - Installation bredband, 2001 - Stambyte, 1999 - Byte av elstigar, 1993 - Omläggning tak och fasadrenovering, 1992.

Kommande renoveringar

Planerat underhåll av alla fönster.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till drygt 11,8 mkr, vilket innebär en belåning på 4011 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen funderar på att följa rekommendationer från HSB och höja avgiften med 2-5% men inget är beslutat ännu.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd, ett på ca 7kvm och ett mindre matförråd på ca 3kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett cykelförråd i varje huskropp och separat förråd för förvaring av vinter- och sommardäck finns ett separat förråd i port 44. I port 56 finns en bastu med intilliggande dusch som får lånas kostnadsfritt av medlemmarna. Ett gästrum finns att hyra för långväga gäster och ett hobbyrum med diverse verktyg finns att låna vid behov. För den som siktar på att bli nästa J-O Waldner finns ett pingisrum i port 52! Tvättar gör du i de två tvättstugorna mellan port 50 & 52 som vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Sopsortering finns i form av soprum med sorteringskärl samt kompost för organiskt avfall. Grovsopor slängs i container i samband med vår- och höststädningarna och samtidigt samlas elavfall ihop.

Städning

Trapphusen städas av en firma. Varje år anordnas höst- och vårstädning och de gemensamma utrymmena städas av de boende.

Bredband och tv

Kabel-tv och bredband levereras av Bredbandsbolaget.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. I närheten finns många mysiga kaféer, bra restauranger och små personliga inredningsbutiker. Här finns till exempel också nyrustade Svandammsparken och kvartersbion Tellus med film, konserter, café m m.