Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ölandsgatan 48
Område
Södermalm - Sofo
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
59 m²
Avgift
2 086 kr ink värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (1000 mbit) & balkongavgift

Arkitekturen

Arkitekt: LÖFGREN & OTTERSTRÖM 1910-1912

I kvarteret Kolonnen stod fram till 1894 Stockholms innerstads sista väderkvarn, Holländskan. Därefter bebyggdes kvarteret med bostadshus. Kolonnen 10 på Ölandsgatan 48 uppfördes 1910–1912 efter ritningar av Paul A Löfgren och Ernst Otterström. De drev arkitektkontor tillsammans under 1910-talet. Kolonnen 10 är ett bostadshus i sex våningar med en fem våningar hög gårdsflygel. Fasaden har idag ett drag av funkis då den renoverades under slutet av 1930-talet och hyvlades från tidigare dekorationer, vilket var vanligt förekommande under denna tid. Huset har idag en slät ljusgrön putsad fasad som vilar på en ljusgrå bandritsad bottenvåning. Brf Kolonnen 10 köpte fastigheten 1994 och är idag en skuldfri förening vid stadd kassa. Avgifterna hålls därmed låga. Här finns 24 bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. De boende har i huset en gemensam tvättstuga, källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum, sopsortering, en samlingslokal med pingisbord samt en nyrenoverad innergård.

FÖRENINGEN

Brf kolonnen 10

Föreningen

Brf Kolonnen 10 (org: 716405-0663) är en äkta bostadsrättsförening som består av 24 stycken lägenheter samt 1 affärslokal. Föreningen förvärvade fastigheten 1993-94 och äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god med en fastighet i toppskick (läs mer i underhållsplanen, bifogad som PDF). Man är idag skuldfri, har pengar på banken och gör positiva rörelseresultat.

Renoveringar, i urval

1986-87 Stambyte, stammarna spolas regelbundet. 2002 Hissrenovering. 2004-05 Fasadrenovering. 2006 Takrenovering. 2011 Undercentralvärme byts. 2014 Fullständig genomgång av värmesystem med byte av ventiler och termostater. 2019 Gårdsrenovering. Under 2000 talet har dessutom fönster bytts ut mot nya 3-glasfönster. Läs mer om fastighets skick i bifogade underhållsplanen.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I källaren finns även medlemmarnas förråd samt en samlingslokal med pingisbord. Dessutom finns barnvagnsrum, cykelrum samt sopsorteringsrum med glasåtervinning, tidningar, elektronik etc.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och kabel-tv

I fastigheten finns ComHem som leverantör av TV, medlemmarna tecknar individuella avtal. Bredband med fiber finns via Bredband 2 och ingår i avgiften. Hastigheten är 1000/1000 Mbit/s.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2018 samt avstämt med föreningens kontaktperson Odella Schattin 2019-08-02. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Ölandsgatan är en endast ett kvarter lång gata som förbinder Götgatan med Östgötagatan. Här finns både puls och lugn och du behöver du inte sakna något. Du bor invid knutpunkten Skanstull och har mer småskaliga SoFo tätt intill med ett stort utbud av bra restauranger, caféer, butiker, service och kommunikationer. Vill du inte röra dig längre bort än på gatan kan du inom 50 meter nå ett stort antal olika kök som till exempel sushi, pizza, indiskt och libanesiskt. För lugn och grönska finns flera parkmiljöer som Vita Bergsparken, Stora och Lilla Blecktornsparken och Eriksdalslunden nära.