Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Timmermansgatan 38B
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 33 kvm
faktisk uppmätn
31 kvm enl föreningen [Tomtareal] => [Avgift] => 2 234 kr/mån inkl bredband, värme & vatten )

Timmermansgatan 38B

Fulländat trettiotal på fjärde våningen i idylliska Södermalmskvarter

FOTO:PEDERSEN TEXT:ERIKSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Timmermansgatan 38B
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
1 rum
Area
33 kvm
faktisk uppmätn
31 kvm enl föreningen
Avgift
2 234 kr/mån inkl bredband, värme & vatten

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Arkitekturen

Arkitekt: 1936 Ivar Carlström

FÖRENINGEN

Brf Bergsgruvan Större 33

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och består av 31 lägenheter med bostadsrätt, 1 med hyresrätt samt 3 lokaler. Huset byggdes 1936. Föreningen är äkta och äger marken där fastigheten står.

Renoveringar

2019 Trapphus samt installation av tidstypiska lampor, målat balkonger mot gatan. 2018 Installation av fiber. 2017 Stamspolning. 2016 Fasad. 2015 Torkskåp. 2014 Byte av värmeväxlare, genomförd obligatorisk ventilationskontroll, spolning av stammar. 2012-1013 Renovering vindslägenhet. 2013 Renovering fönster och balkonger i trapphus, renovering plåttak, byte ventilationstrumma lokal (fasad), byte korgvajer hiss, byte styrdon värmeväxlare. 2011 Renovering gatufasad, stamspolning stammar. 2010 Termostatbyte och injustering.

Aktuella renoveringar

Tilluft fläkt lokal, nya dörrar till gata och innergård samt passersystem och ventilationskontroll. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig över 14 år med start 2009. Styrelsen bevakar även takets kondition men inga renoveringar är beslutade.

Ekonomi

Långfristiga skulder 9,36 Mkr. Föreningen har inte upptagit några nya lån sedan den senaste årsredosvisningen och inga avgiftshöjningar är beslutade. Överlåtelseavgift om 1.183 kr och pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.

Förvaltning

Teknisk förvaltning sköts av Driftia AB och ekonomisk förvaltning sköts av Förvaltning i Östersund.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga och cykelrum. Det finns även en gemensam innergård som sommartid är möblerad med utemöbler och grill.

Juridisk person

Juridisk person accepteras ej.

Delat ägande

Delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-10-20 samt årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du ungefär mitt på Södermalm och har därmed bra gångavstånd till det mesta i stadsdelen. Du bor bara ett par kvarter från både Mariatorget och Medborgarplatsen och just intill Södra station, så kommunikationerna är de allra bästa för boende på denna adress. Ett flertal busslinjer trafikerar också området. Här kan du även välja och vraka bland trevliga restauranger och caféer. Under sommarhalvåret är Swedenborgsgatan ett kvarter bort en gågata med många uteserveringar och ett mysigt folkliv. I området finns även många större och mindre parkområden, det tar till exempel inte många minuter att gå ner till Tantolunden. Timmermansgatan fick sitt nuvarande namn fastställt år 1857, men redan 1647 omnämns den som Timbremans gathun. Namnet härrör från timmermansämbetets gård som låg i hörnet Timmermans- och Högbergsgatan, dvs där aktuell fastighet ligger idag. Som boende på denna adress befinner man sig i en alldeles underbar lokation mitt på Söder. Timmermansgatan är den tysta gatan som ligger precis vid Wollmar Yxkullsgatan, Swedenborgsgatan och Mariatorget med alla dess barer, caféer, butiker, bagerier med mera. Läget är centralt och promenadvänligt men har dessutom alldeles utmärkta kollektivtrafiksmöjligheter med både tunnelbana, bussar och pendeltåg nära inom ett par minuters gångavstånd (busshållplats för flera linjer precis utanför).