Type and press Enter.

Ivar Vidfamnes Gata 1

HÖGST UPP PÅ GAVELN - LJUS OCH VÄLPLANERAD FYRA MED BALKONG

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ivar Vidfamnes Gata 1
Område
Hägersten - Örnsberg/Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
75 m²
föreningens information
Avgift
4 242 kr/mån Inkl. värme, V/A och kabel-tv bas. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/månad tillkommer för bredband.

Allmänt om fastigheten

El
2 520 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 020 kr/år
Beräknat antal pers
4
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Nils Hjelm 1948

Brf Vidfamnes hus består av tre långa smalhuslängor i tre våningar och ett punkthus i fyra våningar. De uppfördes i etapper mellan 1947 och 1949 och ritades av arkitekt Nils Hjelm. De ligger i en sluttning och något förskjutna till varandra och har fasade putsade i ljusa nyanser av grönt, gult, rosa och vitt. Fasaderna är nyligen renoverade då bland annat originalfönstren renoverades och balkongerna, som under 1980-talet hade fått fronter av lättmetall, fick åter tidstypiska fronter av småsinuskorrugerad plåt med svarta smideshandledare ovan. Brf Vidfamne är en stor förening med många förmåner för sina boende. Här finns fyra tvättstugor, ett gym, bastu med relaxavdelning, tre övernattningsrum som går att hyra för gäster och ett bra miljörum. Runt husen finns gröna och lummiga gårdar med utemöbler och planteringar.

FÖRENINGEN

Brf Vidfamne

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Vidfamne består av 146 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av fastigheterna Flyttfågeln 1, Stormfågeln 1 och 4. Huset ritades 1948 av arkitekten Nils Hjelm. Föreningen bildades år 1985.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Fastighetsskötseln ombesörjs av HSB. Städning sköts av M&N städ och grönytorna sköts av en trädgådsmästare. Föreningen är medlem i Bostadsrätterna.

Urval renoveringar

Byte av badrumsstammar, 1991-92. Byte av köksstammar, 1996-98. Installation av fjärrvärme, 2001. Målning av tak, 2003. Ny utrustning i tvättstugor, övernattningsrum, relax-rum, 2008. Omdragning av all gemensam el samt indragning av trefas-el till lägenheterna, 2010. Fasad-, fönster-, och balkongrenovering, 2016. Stamspolning, 2017. Dränering och byte av liggande stammar på jämna nummer med undantag för huskropp 6-8, samt fönsterrenovering i delar av de gemensamma utrymmena, 2018.

Kommande renoveringar

OVK samt kanalrensning under 2021. Trapphusmålning planeras 2023. Föreningen kommer eventuellt bygga om en lokal till lägenhet. Inga andra större renoveringar de kommande åren.

Ekonomi

Föreningen upplät under 2019 en hyresrätt till bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi och dolda tillgångar i 2 ytterligare hyresrätter. De ser över möjligheterna att bygga om en av föreningens lokaler till bostadsrätt, inget beslutat ännu. Föreningens långfristiga skulder är ca 43,6 mkr. Det ger en belåning på 5 325kr/kvm. Snittet i området är ca 6 500kr/kvm. Föreningen planerar att amortera på lånen med en del av vinsten från lägenhetsförsäljningen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Protector Försäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två Gröndagar per år, en på våren och en på hösten. Alla medlemmar deltar och dagarna planeras av Gröngruppens medlemmar.

Tvättstuga

Föreningen har 4 tvättstugor som ligger i port 7, 12, 15 och 29.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar ett gym, bastu och relaxavdelning som ligger i port 12. Gymmet är välutrustat och relaxavdelningen består av bastu, duschar och sittmöbler. Föreningen har 3 övernattningsrum som kan bokas av medlemmarna. Det finns även en festlokal på Ivar Vidfamnes gata 25-29. Kostnaden är 100kr/dygn under helgen och 20kr/dygn under veckodagarna. Cykel- och barnvagnsförvaring ligger intill vid port 3. Ett miljörum finns mellan port 8 och 10 och ett grönrum finns vid port 10. Se mer information om de gemensamma utrymmena på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen har parkeringsplatser med och utan el samt ett fåtal garageplatser. Det är kö till samtliga platser och tiden är ca 2,5-3 år för parkeringsplatser och något längre för garageplatserna. Priser: 394kr/månad för parkering utan el. 475kr/månad för parkering med el. 972kr/månad för garageplats.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal för bredband vid Telenor samt Kabel-TV via Com Hem för en obligatorisk kostnad om 165kr/månad. Bredbandet är via Fiber och hastigheten är 60/100 Mbit/s. Medlemmarna kan teckna ett tillägg för båda tjänsterna.

Förråd

Till lägenheten hör två förråd, ett normalstort källarförråd och en mindre matkällare.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-10-03, föreningens hemsida, stadgar samt årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brf-vidfamne.bostadsratterna.se.

OMRÅDET

Örnsberg ligger lagom långt från staden för att vara lugnt och skönt, men tillräckligt nära för att ha liv och rörelse med flera trevliga matställen, både i de allra närmaste kvarteren och i Aspudden. Ett bageri och en pizzeria finns precis intill bostaden. Området är grönt och lummigt och ligger nära populära Aspuddsparken med 4H-verksamhet, ponnyridning och korvgrillning, och dessutom har man även promenadavstånd till Vinterviken med koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor. Från lägenheten tar det bara några minuter att gå till tunnelbanan vid Örnsberg.