Type and press Enter.

Finnboda Varvsväg 12A

ÉTAGETREA MED SJÖUTSIKT OCH INDUSTRIKARAKTÄR

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM TEXT: SVENSSON

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finnboda Varvsväg 12A
Område
Nacka - Finnboda
Rum
3 rum
Area
97 m²
Avgift
5 242 kr
Pris
5 750 000 kr/Utgångspris

Arkitekturen

Arkitekt: OLLE ENKVIST 1940

Docklands får du ett modernt boende med historisk touch. Den gamla svetshallen som legat här sedan 1940-talet har byggts om och nu ståtar här moderna bostäder där delar av den vackra äldre fasaden bevarats. Svetshallen ritades i början av 1940-talet av AB ASA/Å Sandberg och ombyggnaden till bostäder startade 2013. Nyréns arkitekter stod för ombyggnaden och första inflyttning var 2015. Innanför de gamla industrifasaderna möts man nu av en inbjudande entrégård och ett modernt intryck. Huskropparna mot gården är klädda med skivor av varmförzinkad plåt och högtryckslaminat som ger en industriell känsla. Tillsammans med träfaner skapar det vackra kontraster som inspirerats av platsens historia. Huset har 40 lägenheter, varav 21 stycken är etagelägenheter.

FÖRENINGEN

HSB Brf Finnboda Docklands

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Sicklaön 37:74. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2015.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och den tekniska förvaltningen sköts även den av HSB

Renovering

Föreningens fastighet blev färdigställd 2015.

Kommande renoveringar

Det finns inga planerade renoveringar då fastigheterna byggdes om till bostäder 2015.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 29,5 Mkr, vilket ger cirka 9351 kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 650 kr. Från årsredovisning 2016. Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningens har en gemensam innergård som nominerades till ett designpris år 2015. Förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Möjlighet till att hyra garageplats i Hamngaraget ca 1 050 kr/mån (för närvarande ingen kö) eller utomhusparkering längst Finnboda Varvsväg via Corepark för 600kr/mån.

Bredband och Kabel-TV:

Föreningen har avtal med ComHem. Detta blir ett obligatoriskt tillägg varje månad på 168 kr, här inräknat i månadsavgiften.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen. För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. En engångskostnad om 500 kr och sen 300 kr/år. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se.

OMRÅDET

Namnet Finnboda kommer troligtvis från att hamnen som förr låg här var plats för så kallade finnskutor på 1700-talet. Det finns anteckningar hos lantmäteriet om att det redan 1805 låg ett torp på platsen med namnet Finnboda. Men det var först i slutet på 1800-talet som den unika varvsmiljö som många förknippar med platsen kom till. År 1991 var det slut med varvsindustrin och en ny era tog vid, en lite mer musikalisk sådan.1995 flyttade Docklands in i de gamla hallarna sina ravespelningar som blev mycket omskrivna på grund av drogmisstankar. Allt det är nu historia och idag är Finnboda en modern stadsdel i Nacka där det gamla varvsområdet har förvandlats till ett attraktivt bostadsområde. Här finns idag bland annat restaurang, café, gym, matbutik och på gångavstånd finns tre förskolor. Det är nära till Sickla köpcentrum, fyllt med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger, och du når Slussen på några minuter med buss. Vill du hellre färdas vattenvägen finns det möjlighet att SL-pendla med båt in till city, det tar cirka 20 minuter.