Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Celsiusgatan 5
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 37 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 775 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband. )

Celsiusgatan 5

FUNKISTVÅA MED UTMÄRKT PLANLÖSNING OCH CHARMIGA DETALJER

STYLING: LINDHOLM TEXT: ENGSTRÖM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Celsiusgatan 5
Område
Kungsholmen
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
2 rum
Area
37 kvm
Föreningens information
Avgift
1 775 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LES PETITS BOUDINS
Bageri och lunchställe!
AGNES
Kvartersrestaurang
GREEN QUEEN
Vegetarisk comfort food
STRANDPROMENADEN
För löprundan, doppet, promenader, picknickar och mer!
IL CAFFE
Fik och kaffehak

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1936 Björn Hedvall

Sol, ljus och luft är ledord för den funktionalistiska filosofin som präglade byggandet på 1930-talet, vilket ger släta putsade fasader, fönster i fasadliv och stora glasytor. Detta är tydligt i denna fastighet, kallad Jordgubben 22. Den ritades av arkitekten Björn Hedvall, och uppfördes mellan åren 1936 och 1938. Byggherre var Byggnadsfirma Bengtsson & Nilsson. Huset ges en enkel och rak grundform och det för tiden nya formspråket framhäver byggnadernas volymer. “Det ändamålsenliga är det sköna” är mottot för tiden, här visat i en enkel fasad i vit slätputs. Huset vilar på en rejäl granitsockel, de få dekorationer fasaden har består av rits kring fönster samt de balkonger med plåträcke som finns längs med husets sidor. Också entrén görs tydlig med en portal i marmor och en rejält glasad port.

Idag tillhör fastigheten Brf Jordgubben 22, den bildades 2001 och häri ingår 23 lägenheter. Här finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och en gemensamhetslokal i källaren. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. De boende har tillgång till en lummig och välhållen innergård. Här finns också en bokningsbar takterrass med utemöbler. Det är en mycket lugn och stabil förening med trevliga grannar.

FÖRENINGEN

Brf Jordgubben 22

Antal lägenheter och lokaler

Brf Jordgubben 22 äger sedan 2004 fastigheten med samma namn på Celsiusgatan 5. Föreningen består av 24 bostadsrättslägenheter och 2 lokaler med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen.

Renovering i urval

2020 – tvättstuga.

2019 – upprustning samt OVK av hyreslokalerna i källaren.

2016 – renovering av fönsterkarmar mot gatan.

2015 – byte av värmeväxlare för inkommande fjärrvärme. Förbättring av brandsäkerhet genom att bygga om rökkanaler på vinden.

2007 – fasad- och fönsterrenovering mot gård, kungsbalkonger och hiss.

2006 – tak.

2004 – trapphusrenovering, byta av VA-stammar i kök och badrum samt eldragning/stegar.

Kommande renoveringar

Kungsbalkongerna mot gata och gård kommer att renoveras under september-december 2020.

Ekonomi

Föreningen är mycket solid - i dagsläget nästintill skuldfri och i kassan finns drygt 1 mkr. Vid upprustningen av källarlokalerna omförhandlades hyrorna för dessa. För renoveringen av kungsbalkongerna ska nya lån tas upp.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Inga avgiftsförändringar är beslutade, men med anledning av renovering av kungsbalkongerna räknar styrelsen med en mindre höjning upp till 2 % 2021. 2 % på den aktuella lägenheten motsvarar ca 35 kr/mån.

Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet av bostadens köpare. Vid pantsättning utgår en avgift om 1 % av pbb per pant.

Förråd

Lägenheterna disponerar varsitt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Det finns en nyrenoverad tvättstuga (2020) i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare samt två nya energieffektiva torkskåp. I källaren finns även cykelförråd och en samlingslokal. Medlemmarna disponerar en gemensam takterrass.

Bredband

Fiber via Stockholms Stadsnät, ingår i avgiften.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Den person som ansöker om medlemskap ska bo i lägenheten.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning 2019 samt styrelsen i augusti 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det lugna men ändå mycket centrala läget är en av de största fördelarna med detta boende. Här bor du mitt på östra Kungsholmen, går till Hötorget på en kvart och har en mängd trevliga restauranger, caféer och bagerier i de närmaste kvarteren. Brödet köper du med fördel på bageriet Les Petits Boudins runt hörnet, middagen intas gärna på Agnes eller Shanti Culture Club exempelvis. Det är ett lummigt och grönt område med både Polishusparken och Kronobergsparken nära, men även Kungsholms strand och Norr Mälarstrand och flera fina motionsstråk och möjlighet till dopp längs vattnet. De omgivande kvarteren är levande och trevliga gator med många mindre unika butiker och vackra hus. Kommunikationerna utgör också ett stort plus, med närhet till både gröna och blå linjen och flera busslinjer. Du har dessutom promenadavstånd till centralen och cityterminalen.