Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 154, 3 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 462 kr/mån ink värme, va (+ obligatoriskt tillägg bredband 139 kr) )

Hornsgatan 154

MYSIG, LJUS OCH SOCIAL JUGENDTVÅA MED KAKELUGN OCH SÖDERLÄGE

STYLING:RYDMAN FOTO:OZOLLAPA TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Tommy Långsten
Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 154, 3 tr
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 462 kr/mån ink värme, va (+ obligatoriskt tillägg bredband 139 kr)

Driftskostnader

El
5 580 kr/år
Total driftskostnad
5 580 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Baserat på nuv. ägares livsstil.

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: O. Jansson 1904

Spettet 8 är ett pampigt bostadshus i hörnet av Horns- och Lignagatan. Det har fem våningar, två trapphus och en fasad putsad i brunbeige kulör med fyra burspråk som mot Hornsgatan kröns av fina prydnadsgavlar. Brf Spettet 8 är en trevlig och välskött förening med härliga grannar. Här finns en mysig innergård med grill och plats för stora middagar. I husets källare finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även lägenhetens förråd som är cirka 6 kvm stort.

FÖRENINGEN

BRF Spettet 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spettet 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001 och äger marken. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Standard.

Renoveringar i urval

1989 - badrums- och köksstammar bytta, elstigare bytta, tvättstugan renoverad, tak bytt, fasadrenovering, treglasfönster.

2012 - 2015 ny maskinell utrustning i tvättstugan.

2016 - installation av geoenergianläggning, installerat takvärmeanläggning, kompletterat taksäkerheten så de nya kraven uppfylls, installerat fastighetsnät (fiber) till samtliga lägenheter, bytt avloppspump och styrutrustning.

2019 - renovering av trapphuset.

Kommande renoveringar

Planerade renoveringar är hissar samt yttre förbättringsarbete (inkl målning) av fasaden tidigast 2021. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048.

Ekonomi

Belåningsgraden ligger på 4 716 kr/kvm. Kassan uppgår till nästan 2 mkr. Lokalintäkterna låg 2018 på över 1,2 mkr. Tillsammans visar det på en genomgående stark ekonomi.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. Ett tillägg för bredband om 139 kr/mån tillkommer och balkongtillägg för de med sådan läggs på avgiften. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Överlåtelse- och pantsättsningsavgift

En överlåtelseavgift om 1 183 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum samt en trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem. Föreningen är ansluten till tv och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande mellan exempelvis sambos godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt

Enligt föreningens information är lägenheten 74 kvm, men den är på senare år uppmätt till angiven area.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i Hornstullspulsen och samtidigt nära access till bad och naturområden i Tanto och på Långholmen och Reimersholme. Även Högalidsparken är en oas alldeles nära. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer. Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar begivenheter i närheten.- Tjoget – en av världens 25 bästa barer

- Ho´s – Stockholms bästa kinakrog

- Långholmen – vackra promenadstråk och bad

- Reimersholme – riktigt bra badplatser

- Hornstulls marknad – varje helg under sommarhalvåret