Type and press Enter.

Hornsgatan 154

MYSIG, LJUS OCH SOCIAL JUGENDTVÅA MED KAKELUGN OCH SÖDERLÄGE

STYLING:RYDMAN FOTO:OZOLLAPA TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 154, 3 tr
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Area
52 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 462 kr/mån ink värme, va (+ obligatoriskt tillägg bredband 139 kr)

Allmänt om fastigheten

El
5 580 kr/år
Total driftskostnad
5 580 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
Baserat på nuv. ägares livsstil.

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: O. Jansson 1904

Spettet 8 är ett pampigt bostadshus i hörnet av Horns- och Lignagatan. Det har fem våningar, två trapphus och en fasad putsad i brunbeige kulör med fyra burspråk som mot Hornsgatan kröns av fina prydnadsgavlar. Brf Spettet 8 är en trevlig och välskött förening med härliga grannar. Här finns en mysig innergård med grill och plats för stora middagar. I husets källare finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I källaren finns även lägenhetens förråd som är cirka 6 kvm stort.

FÖRENINGEN

BRF Spettet 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spettet 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001 och äger marken. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 456 kvm, varav 1 888 kvm utgör lägenhetsyta och 568 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

Ekonomi

Föreningen ekonomi är stark och belåningen är låg med ca 8,7 mkr i långfristig skuld per 2018-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 4 716 kr/kvm för fastighetens bostadsytor och en belåningsgrad på ca 3 543 kr/kvm för fastighetens totala yta (bostäder + lokaler). Dessutom uppgår kassan till ca 1,9 mkr. Föreningen hade 2018 lokalintäkter på över 1,2 mkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Standard.

Överlåtelse- och pantsättsningsavgift

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum samt en trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge. Lägenheten disponerar ett källarförråd om ca xx kvm.

Renoveringar

1989 badrums- och köksstammar bytta, elstigare bytta, tvättstugan renoverad, tak bytt, fasadrenovering, treglasfönster. 2012 nytt torkskåp inköpt. 2014 ny tvättmaskin inköpt. 2015 ny torktumlare inköpt. 2016 installation av geoenergianläggning, installerat takvärmeanläggning, kompletterat taksäkerheten så de nya kraven uppfylls, installerat fastighetsnät (fiber) till samtliga lägenheter, bytt avloppspump och styrutrustning. 2019 renovering av trapphuset.

Kommande renoveringar

Planerade renoveringar är hissar under 2019 samt yttre förbättringsarbete (inkl målning) av fasaden under 2020.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem. Föreningen är ansluten till tv och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i Hornstullspulsen och samtidigt nära access till bad och naturområden i Tanto och på Långholmen och Reimersholme. Även Högalidsparken är en oas alldeles nära. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer. Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar begivenheter i närheten.- Tjoget – en av världens 25 bästa barer

- Ho´s – Stockholms bästa kinakrog

- Långholmen – vackra promenadstråk och bad

- Reimersholme – riktigt bra badplatser

- Hornstulls marknad – varje helg under sommarhalvåret