Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Midsommarvägen 25
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 4 av 4, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 43 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 278 kr/mån inkl. värme, vatten & grundutbud )

Midsommarvägen 25

HÖGST UPP I HUSET MED UTSIKT OCH BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

TEXT: BERTHELS FOTO: SPINNELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Midsommarvägen 25
Område
Midsommarkransen
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
43 kvm
föreningens information
Avgift
3 278 kr/mån inkl. värme, vatten & grundutbud

Allmänt om fastigheten

El
1 500 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Posten övrigt avser utgift för gasspis.

Arkitekturen

Arkitekt: Olof Thunström 1944

Under 1940-talet uppfördes många punkthus i Stockholms förorter. Det röda huset på Midsommarvägen 25 är ett finfint exempel, liksom de ytterligare sju färgglada hus som idag utgör Brf Hundrovan. Husen ritades av Olof Thunström på Kooperativa Förbundets arkitektkontor, en av de första att haka på funktionalismen, och stod klara för inflyttning 1944. Här inreddes lägenheter om ett till två rum och kök samt separat matrum – samtliga med mycket ändamålsenlig planlösning, tidstypiskt kök och balkong. De åtta punkthusen är fritt placerade, omgivna av lummig grönska och har liknande utformning. Ovanför de gråputsade socklarna är fasaderna putsade i olika nyanser av rött, gult eller grönt, de indragna entréerna är klädda med gult tegel och har portar är i trä och glas. Större ombyggnader skedde på 1980- och 1990-talet med byte av fönster och balkonger, fasadrenovering och stambyte. Fasaderna har även tilläggsisolerats på senare år.

FÖRENINGEN

Brf Hundrovan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Hundrovan 3 (org. nr 702002-1742) innehar fastigheterna Svärdsliljan 16-22 och Hundrovan 3. Bostadshusen bebyggdes 1943 och är belägna i Midsommarkransen. Föreningen upplåter 126 st lägenheter med bostadsrätt samt 11 st lokaler. Husen värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna i samband med byggprojektet på 1940-talet.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt, avtalet gäller t.o.m. juni 2023.

Förvaltare:

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av HSB.

Renoveringar

(2018) Fastighetsbesiktning.

(2015) Hobbyrum/verkstad öppnades för medlemmarna. Gasledningar renoverades. Brandskyddsåtgärder i trapphus vidtagna. OVK.

(2013) Fasad-, fönster-, tak- och balkongrenovering. Husen tilläggsisolerades, samtliga fönster byttes, takrännor och stuprör byttes, dränering, ny utebelysning.

(2012) Återvinningsrum med källsortering iordningställdes i Midsommarvägen 19.

(2011) Trapphusen målades om i respektive fastighet. Fiber (internetanslutning) installerades och drogs in i alla lägenheter. Sopnedkasten stängdes och ersattes av färganpassade sophus mellan våra hus.

(2009) Föreningens övernattningslägenhet invigdes.

(2008) Trädgårdsanläggning med grillplatser, lekplats, boulebana samt belysning och planteringar anlades.

(2005) Brandvarnare installerades i alla lägenheter.

(2003) Kulvertarna för el, värme och vatten fräschades upp.

(1999) Snabbtvättstugan iordningställdes.

(1997) Renovering av fönster.

(1992 – 1993) Stambyte – badrummen byggdes om och föreningen bytte elledningar.

(1986 – 1988) Renovering av tak och balkonger. Putsskador åtgärdades och husen målades om. Tvättstugorna byggdes om. Vindarna tilläggsisolerades.

Kommande renoveringar:

Under 2018/2019 kommer ett planerat underhåll att utföras av värmesystemet. Inga övriga större underhållsåtgärder är planerade det närmaste året.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 51 mkr och årliga intäkter till cirka 5,7 mkr. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår i dagsläget till cirka 8,700 kr, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Det finns inga planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Det finns två tvättstugor i föreningen, på Midsommarvägen 19 och 23. Utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel, torkskåp samt torkrum med fläkt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig gårdsmiljö med två st grillplatser, boulebana och lekplats för små besökare. Återvinningsrum finns på Midsommarvägen 19, här finns också en övernattningslägenhet (250 kr per natt). I port 23 finns ett hobbyrum om du ska skrapa gammal färg eller annat roligt. Det finns ett cykelrum i varje hus för förvaring av cyklar och barnvagnar.

Parkering

Föreningen har 25 st p-platser genom ett kösystem. I övrigt gäller boendeparkering på gatan (taxa 4, 500 kr/mån).

Bredband och TV

Möjlighet att teckna bredband från Ownit alt. Com Hem. Analogt grundutbud från Com Hem ingår i avgiften.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella informationssidor i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Se stockholmshus6.org, föreningens informativa hemsida.

OMRÅDET

På Midsommarvägen har du en lugn boendemiljö, inramad av träd och buskar, med närhet till centrum med kommunikationer, kultur och folkliv. Från hemmet tar du dig till tunnelbanan i ett nafs och på tio respektive femton minuter når du knytpunkterna Slussen och t-centralen. Men det finns många anledningar att stanna, i denna förstad finns nämligen ett gediget utbud av restauranger, vintage-butiker, barer, kaféer och restauranger. Här samsas danska smörrebröd (Klingborn & co) med japanska klassiker (Svenska Sushiköket) och hederlig husmanskost (Nalle och Kroppkakan) samt både thailändskt och indiskt. Film kan du se på kvartersbiografen Tellus som uppfördes redan 1920 där både gamla och nya filmer visas. Vill du byta småstadskänslan mot en mer urban atmosfär finns Telefonplan på gångavstånd. Där hittar du bland annat Konstfack och välbesökta Restaurang Landet.