Type and press Enter.

Ringvägen 131B

LJUVLIG ETAGEFYRA I GÅRDSLÄGE MED BALKONG

TEXT:MURÉN FOTO:SPINELL STYLING:RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 131B
Våning
4 av 4, ej hiss
Rum
4 rum
Area
78 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
4 011 kr/mån Värme, vatten samt bredband ingår

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
1 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Kjellberg & Conradsson 1927

Ringvägen 131 i fastigheten Kolonnen 2 ritades av arkitektduon Kjellberg & Conradson och stod färdig 1928. Det är en typisk 1920-talsfastighet med en fin och väl omhändertagen nyklassicistisk fasad och dito fönster. Men mest imponerar ändå entrén och trapphuset med stucco lustro, marmor och stuckaturer. Föreningen Brf Kolonnen 2 innefattar 51 bostadsrätter, en hyresrätt och sex kommersiella lokaler. Det är en trevlig förening med god ordning och boende i olika åldrar. På innergården finns en stor uteplats med flera sittgrupper, både loungemöbler och vanliga bord. Här finns även grill och allt går att boka om man till exempel vill ha fest.

FÖRENINGEN

Brf Kolonnen 2

Brf Kolonnen 2

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Kolonnen 2 och är en äkta förening. Föreningen består av 2 huskroppar, ett gathus med 6 våningar och ett gårdshus med 4 våningar, som är sammanbyggda med sammanlagt 52 lägenheter, 31 st 1 rok, 8 st 2 rok och 13 st 3 rok. Storleken varierar mellan 29-43 kvm för ettorna, 53-68 kvm för tvåorna och 78-105 kvm för treorna. 51 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och en är hyresrätt och därutöver hyr föreningen ut sex stycken kommersiella lokaler om ca 801/kvm. Bostadsrättsföreningen bildades år 1999 och året därpå köpte föreningen fastigheten.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningens själva. Föreningen anlitar städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Renoveringar

2002 Byte av stammar och nya elstigare med 3 fas. 2005 Nytt gårdsbjälklag. 2006 Vindsetablering, byte yttertak, bredbandsnät installerat (fiberkabel), brevlådor i entrén, säkerhetsdörrar. 2008 Insättning av energiglas i fönstren samt bullerglas i fönster mot gatan, nytt styrsystem för värmen (inkl utbyte av samtliga styrventiler i fastigheten). 2010 - Elservis (ingående el kapacitet höjd från 100 A till 250 A). 2011 Stamspolning, ombyggnad ventilation ("uppgraderad" från självdrag till mekanisk frånluft). 2011 Installation av värmeslinga på taket för att förhindra isbildning i häng- och stuprännor, samt installation av snörasskydd. 2015 Uppgradering av bredband (1 Gbit). 2016 Installation av bergvärme i fastigheten samt renovering av fönster i gathus.

Ekonomi

Bostadsföreningen är välskött och har bra hyresintäkter. Föreningen har ca 28,6 MSEK i långfristiga skulder och ca 890 tkr i kassa. Lån/kvm bostadsyta är ca 10 961kr och årsavgiften/kvm bostadsyta är 617kr/kvm (Siffrorna är från ÅRS2017). Avgifterna höjdes senast 2003 och inga avgiftshöjningar eller större projekt som inte ryms inom budget är planerade inom de närmsta åren.

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Föreningen har även en gård som är möblerad om sommaren samt har grillmöjligheter. Här finns även cykelställ. Varje lägenhet disponerar ett källarförråd med galler under gathuset. Storleken på förrådet är satt i förhållande till lägenheten

Parkering

Boendeparkering finns i området.

Bredband/TV

Bredband på upp till 1 Gbit/s ingår i avgiften. Kabel-TV går att få via ComHem och bekostas av den enskilde medlemmen.

Överlåtelseavgift betalas av köparen 1188 kr, pantsättningavgift betalas av köparen 478kr (2020)

Juridisk person godkänns ej som medlem.

Inga nya lån är upptagna sedan den senaste årsredovisningen, inga avgiftshöjningar är planerade och inga kommande renoveringar är bestämda enligt bostadsrättsföreningen 2020.

Hemsida

http://kolonnen2.bostadsratterna.se/nyheter

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, föreningens kontakt person samt årsredovisning2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten men också med flera lugna oaser i närheten, som Lilla Blecktornsparken, Vita Bergen och Eriksdalsområdet. Till vattnet och kajerna vid Hammarby sjö är det heller inte långt. Längst ner i huset ligger det mysiga caféet ”Lilla Caféet på Söder” så nybakat och hembakt bröd finns alltid nära. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga matställen som till exempel Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus.