Type and press Enter.

Nybohovsbacken 77

ETT KÄRT HEM I MÅNGA ÅR - LJUS FYRA MED VIDUNDERLIG UTSIKT

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: GÄRDE

Denna bostad är såld

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nybohovsbacken 77
Område
Liljeholmen
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
79 m²
föreningens information
Avgift
3 262 kr/mån Värme, V/A, bredband, basutbud kabel-tv.

Allmänt om fastigheten

El
1 200 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
3 700 kr/år
Beräknat antal pers
1

Arkitekturen

Arkitekt: BERTIL RINGQVIST 1959

Nybohovsberget bebyggdes i början av 1960-talet på uppdrag av Hyreshus i Stockholm AB och efter ritningar av Bertil Ringqvist. Han ritade alla hus i området som består av både punkthus och lamellhus. Området är grönklassat i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Husen byggdes ursprungligen som hyresrätter men 2007 bildades Brf Nybohovet 100 som sedan förvärvade fastigheten Hinken 4. Det är en stor förening med god ekonomi, här finns 188 lägenheter varav 18 är kvarvarande hyresrätter. För närvarande installeras bergvärme och renovering av portar och trapphus planeras. Hinken 4 är en mycket lång L-formad länga som anpassar sig till terrängen och har en vit spritputsad fasad med en till tre lufter breda fönster och indragna balkonger. Två tvättstugor finns i byggnaden. Bakom huset finns gräsmatta. Trädgårdsanläggningen i området planerades av Lars A Fries och Holger Blom.

FÖRENINGEN

Brf Nybohovet 100

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen Brf Nybohovet 100 huserar på fastigheten Hinken 4. Föreningen består av 190 lägenheter varav 172 är upplåtna med bostadsrätt och 17 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades år 2007. Huset ritades 1959 av arkitekten Bertil Ringqvist och uppfördes 1960-1962.

Tomträtt

Föreningen äger inte marken. Tomträtts avtalet löper ut 2020-09-10.

Förvaltare

Teknisk förvaltning sköts av Växthuset Utveckling AB och den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

Renovering

Vattenstammar, avloppsstammar, badrum och balkonger, 2006 – Fönsterbyte till 3-glas, 2006 – Elektriska installationer moderniserades, 2006 – Renoveringar av hissar, fasader, tak, trapphus, tvättstugor, tvättmaskiner och fjärrvärmecentraler byttes ut och renoverades under 2005-2007 – Yttre delar av entréerna renoverade, 2016 – Installation av bergvärme avslutades i mars 2019.

Kommande renoveringar

Bergvärme tas i drift i början på april 2019. Med bergvärmen klarar föreningen den största delen av fastighetens försörjning av värme vilket innebär att kostnaderna för uppvärmning sjunker kraftigt. Investeringen har skett med sparade medel. Under 2019 kommer alla trapphus renoveras, maskiner i tvättstugan bytas ut och fastighetens undercentraler få ny utrustning.

Ekonomi

Föreningen sätter årligen av medel i en yttre underhållsfond för att säkerställa att framtida underhållsbehov kan genomföras utan avgiftsförändringar. De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 32 000 000 Mkr och har lån på cirka 2 300 kr per kvm boyta vilket är långt under snittet. Det finns inga avgiftsförändringar planerade och avgifterna har sänkts flera gånger de senaste åren. I och med omförhandlingen av tomträttsavgälden kan avgifterna på sikt påverkas. Föreningen vet varken om eller när detta skulle ske. Se årsredovisning för mer information om föreningens ekonomi.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Se föreningens stadgar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för städning av trapphus och tvättstuga så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har inga gemensamma städdagar.

Tvättstuga:

Föreningens medlemmar disponerar 4 gemensamma tvättstugor. Dessa ligger på nedre plan i portarna Nybohovsbacken 69-73 och Nybohovsbacken 91-95. Tvättstugorna är utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Gemensamma utrymmen

Föreningens medlemmar disponerar den gemensamma innergården på baksidan av huset. Där finns boulebana, parkbänkar, lekplats, grillplats m.m. Föreningen har ett miljöhus för sopsortering. Det finns barnvagns- och cykelförråd på flera ställen i fastigheten.

Parkering

Föreningen disponerar 52 parkeringsplatser och 4 garageplatser. 44 av föreningens p-platser samt garage förvaltas av en samfällighetsförening där andra fastighetsägare i området ingår. 8 p-platser på Nybohovsbacken 105 förvaltas av föreningen. Det är kö till samtliga platser och priser per månad är 350 kronor för en parkeringsplats samt 800 kronor för garageplats. Fler möjligheter till förhyrda parkeringar finns, se information på föreningens hemsida.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, VA, Bredband samt Kabel-tv basutbud ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal för bredband via Bahnhof, 1000 Mbit/s. Föreningen har även ett distributions- och serviceavtal med Com Hem avseende TV-tjänster. Medlemmar har tillgång till en del analoga kanaler utan abonnemang. Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 8 kvm.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp (ca. 1 100 kr) debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp (ca. 450 kr) läggs på den boendes avi nästkommande kvartal.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Minsta ägarandel

Minsta ägarandel är 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida www.brfnybohovet100.se , kontaktperson 2019-08-07 samt stadgar och den senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nybohovsberget hör med sina 58 meter över havet till Stockholms högsta punkter vilket såklart gör att du här bor med fantastisk utsikt. Läget precis ovanför Liljeholmen ger omedelbar närhet till en mängd butiker, restauranger, service och tunnelbana. Nybohovshissen går mellan Liljeholmens tunnelbana och Nybohovsberget. Berget ligger även ovanför sjön Trekanten så även om du på denna plats är urbant omgiven finns även naturområden och badmöjlighet nära. Både förskola och skola finns i närområdet.