Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Renstiernas gata 16
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 92 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 588 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 4,718 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 1135 )

Renstiernas gata 16

VÄLBEVARAT SEKELSKIFTE – BADRUM MED ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: AHLQVIST TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Renstiernas gata 16
Område
Södermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
92 kvm
föreningens information
Avgift
3 588 kr/mån inkl. värme, vatten och basutbud kabel-tv
Andelstal
4,718 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1135

Driftskostnader

El
6 000 kr/år
Sotning
1 000 kr/år
Försäkring
4 800 kr/år
Total driftskostnad
11 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn

Arkitekturen

Arkitekt: Lars Bäckvall 1898

Rudan Större 5 är ett elegant sekelskifteshus som uppfördes 1898–1899. Det är beläget i hörnet av Renstiernas gata och Folkungagatan och ritades av arkitekt Lars Bäckvall med G Larsson som byggmästare. Denna duo ritade även grannhuset Rudan Större 2 som ligger i korsningen vid Tjärhovsgatan och stod klar två år senare. Huset har fem våningar och två trapphus, ett mot vardera gata. Fasaden är nyputsad i en ljusgrön nyans och bottenvåningen är klädd i råhuggen sandstenskvader, som även omringar de rundbågiga portalerna vid portar och skyltfönster. Brf Rudan Större 5 består av 23 bostadsrättslägenheter och tre lokaler med hyresrätt som ger föreningen cirka 1,3 miljoner i intäkter per år. De boende har en fin innergård med utemöbler och grill att njuta av sommartid. I huset finns en gemensam tvättstuga, förråd och grovsoprum.

FÖRENINGEN

Brf Rudan Större 5

Antal lägenheter och lokaler

Brf Rudan Större 5 en äkta bostadsrättsförening som består av fastigheten Rudan större 5 på adresserna Renstiernas gata 16 och Folkungagatan 97. Huset byggdes 1898 och består av 4 våningsplan. Fastigheten omfattar 1949 kvm boyta fördelat på 23 bostadsrätter. Det finns även 749 kvm lokalyta fördelat på 3 lokaler. Föreningen bildades 1988.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Mediator AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Urval renoveringar

Relining av avlopps- och vattenstammar, 2022. Fasadrenovering, 2018. Takrenovering, 2014. Fönsterrenovering, 2010. Stambyte, sent 80-tal. Efter reliningen bedöms stammarna hålla minst 15 år till.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har långfristiga skulder på ca 20 MKR enligt årsredovisningen från 2021 vilket ger en belåning på 10 300kr/kvm boyta. Föreningen amorterade 500 000kr på sina lån under 2022 och planerar för ytterligare amorteringar framöver. Det finns ca 1,2 MKR i kassa & bank enligt årsredovisningen från 2021. Hyresintäkterna från lokalerna uppgick 2021 till ca 1,4 MKR.

Det finns inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam tvättstuga i källaren via innergården. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns en gemensam innergård med flertalet utemöbler och grill. Det finns cykelförvaring och barnvagnsrum på innergården.

Parkering

Boendeparkering på gatorna gäller. Se Stockholms stad för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften/ Bredband

Värme, V/A, kabel-tv basutbud från ComHem ingår i avgiften. Fiber finns indraget i lägenheterna och det som ingår i föreningens avtal är 1000/1000 mBit för 260kr/månaden.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köparen betalar överlåtelseavgift om ca 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen betalar en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse 2022-08-30, stadgar samt senaste årsredovisning. http://www.brfrudanstorre.se. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i genuina stadskvarter nära de vidunderliga vyerna från Stockholms kanske mest berömda utkikspost Fjällgatan. Katarinaberget och Mosebacke ligger lika nära. Området har många oaser, likväl som att pulsen finns här. Vandrar du något kvarter söderut hamnar du i SoFo och Vita Bergen. Restaurang- och caféutbudet i området är nästan oändligt. Du har kort promenadavstånd till både Medborgarplatsen och Slussen och flera busslinjer trafikerar kvarteren.