Type and press Enter.

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Läckövägen 25
Område
Hammarbyhöjden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
41 m²
Avgift
2 381 kr inkl. värme vatten & kabel-TV

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 Ture Linnquist

Brf Stockholmshus nr 4 består av 14 trevånings smalhus i kvarteren Kristallkronan, Neonljuset och Triplexen. Husen byggdes av Riksbyggen och uppfördes under 1943-1944. De ritades av Ture Linnquist som även ritade grannföreningarna med nummer 1 och 3, men är i övrigt inte så känd som yrkesman. Husens fasader har en tidstypisk utformning som stått sig väl genom åren. Brf Stockholmshus nr 4 består av 191 lägenheter. Här finns dessutom fyra tvättstugor, en övernattningslägenhet, hobbyrum, bastu och grovsoprum. Styrelsen har en expedition öppen varannan vecka för service till boende.

FÖRENINGEN

Brf Stockholmshus nr 4

Antal lägenheter

191 bostadsrättslägenheter fördelade på 1, 2 och 5 rok.

År föreningen övertog fastigheter

1943.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Garage och parkering

Föreningen har 48 utomhusparkeringar i området. Övrig parkering sker på gatan.

Renovering

Renovering tak 1990.

Renovering stammar 1994.

Renovering badrum 1994.

Målning trapphus 2005.

Målning cykelrum/källare 2011.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till 10 300 000 kr, vilket ger 1 243 kr/kvm boyta. Snittet för området är strax under 5 000 kr/kvm

Avgifter

Inga planer att förändra avgiften.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Förråd

Förråd om cirka 4 kvm samt matkällare.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt finns cykelrum, fyra tvättstugor, bastu och en hobbylokal samt ett övernattningsrum att hyra för sina gäster.

Bredband och Kabel-TV

Varje lägenhet har fiberanslutning som tillhandahålls av OpenUniverse. Varje bostadsrättsägare tecknar sedan valfritt abonnemang. ComHem ingår i avgiften.

Juridiska person

Nej.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. På Läckövägen bor du endast femtio meter från Nackareservatet och flera utomhusgym, och några hundra meter från Hammarbybacken, så har finns alla förutsättningar för ett aktivt liv nära naturen. När du i stället vill leva stadsliv tar tunnelbanan dig till T-centralen på under kvarten.