Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Läckövägen 25
  [Område] => HAMMARBYHÖJDEN
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 381 kr/mån inkl. värme vatten & kabel-TV )

Läckövägen 25

VÄLBEVARAD FUNKISTVÅA MED ORIGINALKÖK OCH BALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Robert Heidenfors
Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Läckövägen 25
Område
HAMMARBYHÖJDEN
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
41 kvm
föreningens information
Avgift
2 381 kr/mån inkl. värme vatten & kabel-TV

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 Ture Linnquist

Brf Stockholmshus nr 4 består av 14 trevånings smalhus i kvarteren Kristallkronan, Neonljuset och Triplexen. Husen byggdes av Riksbyggen och uppfördes under 1943-1944. De ritades av Ture Linnquist som även ritade grannföreningarna med nummer 1 och 3, men är i övrigt inte så känd som yrkesman. Husens fasader har en tidstypisk utformning som stått sig väl genom åren. Brf Stockholmshus nr 4 består av 191 lägenheter. Här finns dessutom fyra tvättstugor, en övernattningslägenhet, hobbyrum, bastu och grovsoprum. Styrelsen har en expedition öppen varannan vecka för service till boende.

FÖRENINGEN

Brf Stockholmshus nr 4

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stockholmshus Nr 4 består av 191 lägenheter med bostadsrätt. Sammanlagd bostadsrättsyta är 8692kvm. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken.

Ekonomi

Föreningen har mycket bra ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen för 2019 till ca 5,3 milj kr (7,8 milj kr 2018) vilket ger en skuld ca 610 kr/kvm boyta. Föreningen planerar att bli skuldfri. Överlåtelseavgift om 2.5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen och pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp betalas av pantsättaren

Parkering

Föreningen har 48 parkeringsplatser varav en del ligger på egen mark och en del på Stockholms Stad samt vissa hyrs av svenska bostäder.

Renoveringar i urval

Av vidtagna underhållsgärder märks bl.a. följande: I början på 1990-talet lades taken om. 1992-93 byttes VA-stammar, el, balkongplattor, entréportar och skärmtak. Kök och badrum renoverades, ny ventilation med förstärkt självdrag installerades och fasaderna putsades. Under 2000-talet målades trapphusen, ytterdörrar till källare och cykelrum byttes ut, och nya värmeväxlare för fjärrvärmen installerades. Löpande under åren har ett antal tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna bytts ut. Under 2018 och 2019 renoverades bastun samt två tvättstugor.

Kommande renoveringar

Det återstår att renovera en tvättstuga, föreningen kommer längre fram att fatta beslut om vilka renoveringar som behöver göras.

Bredband och kabel-tv

Fastigheterna är anslutna till det öppna nätet via kommunikationsoperatören Open Universe (stockholm.openuniverse.se, 0770-82 55 55, 08-522 736 50), samt till ComHems kabel-TV-nät (comhem.se/kundservice, tel 90 222)

Gemensamma utrymmen

Övernattningsrum, cykelrum, fyra tvättstugor, bastu och en hobbylokal.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm och ett mindre förråd om ca 1.5kvm fd matkällare.

Kontakta föreningen

brfstockholmshusnr4@gmail.com

Kontroll information

Ovanstående uppgifter kommer från årsredovisning 2019 samt kontroll med föreningens representant dec 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hammarbyhöjden, som bebyggdes till största delen under 1930-talets senare hälft, fick smeknamnet ´Den vita staden´ på grund av den ljusa färgsättningen på husen. Det är ett kuperat och grönt område med många vackra fastigheter från tiden, byggda enligt tidens koncept ´hus i park´, dvs friliggande byggnader med grönska emellan. Många av husen byggdes som barnrikehus, dit det fanns krav på att endast familjer med minst tre barn fick flytta. Då var Hammarbyhöjden ett mycket tätbefolkat bostadsområde, något som sedan blev precis tvärt om cirka femtio år senare då alla barn flyttat hemifrån och endast de åldrade föräldrarna bodde kvar. Idag har en generationsväxling blåst nytt liv i stadsdelen. På Läckövägen bor du endast femtio meter från Nackareservatet och flera utomhusgym, och några hundra meter från Hammarbybacken, så har finns alla förutsättningar för ett aktivt liv nära naturen. När du i stället vill leva stadsliv tar tunnelbanan dig till T-centralen på under kvarten.