Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 120
  [Område] => Hägerstensåsen/Telefonplan
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 732 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Bäckvägen 120

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: JOHANSSON STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 120
Område
Hägerstensåsen/Telefonplan
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
57 kvm
Föreningens information
Avgift
3 732 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Allmänt om fastigheten

El
3 700 kr/år
Försäkring
2 300 kr/år
Övrigt
3 250 kr/år
Total driftskostnad
9 250 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKEN
AB CAFÉ
LANDET
SÖDERBERGS BAGERI

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Björn Hedvall 1939

Huset på Bäckvägen 120, Handpressen 1, ritades av arkitekt Björn Hedvall och uppfördes 1939–1940. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil, totalt cirka 270 byggnader i Stockholm. Handpressen 1 är ett imponerande stiligt bostadshus med ett centralt placerat trapphus med stora fönsterpartier och en vacker ursprunglig entré med port av ek omgiven av stora glasrutor. Husets fasad är sedan 2013 målat i en grågrönbeige kulör (S3020-G70Y) och balkongerna av småsinuskorrugerad plåt med överliggare är målade i en ljust beigegråvit kulör (S2005-Y). På framsidan av huset finns en gräsyta med rabatter medan baksidan vetter mot ett litet skogsparti. Sedan 2005 ägs huset av Brf Dörrar på glänt. De boende har en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett större torkrum. Cykelförråd finns också i huset.

FÖRENINGEN

Brf Dörrar på glänt

Antal lägenheter och lokaler

Brf Dörrar på glänt är en äkta förening belägen på fastigheten Stockholm Handpressen 1 på Bäckvägen 120. Husen uppfördes 1947-48 och föreningen förvärvade fastigheten 2007. Föreningen består av 11 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen har 4 garageplatser som hyrs ut.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Norrorts Boservice AB.

Urval renoveringar

Föreningen har genomfört ett antal stora renoveringar sedan 2007. Stamrenovering, 2008. Renovering tvättstuga, 2009. Renovering av trapphus, 2010. Byte till säkerhetsdörr samt installation av nytt elsystem i lägenheten, 2011. Fönsterrenovering, energiglas i originalfönster, 2012. 2013 genomfördes en renovering av balkonger och fasader vilket beräknas vara den sista stora renoveringen under de kommande åren. Fiber indraget i hus och lägenheter, OVK, 2019.

Kommande renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade närmsta åren.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. De långfristiga skulderna är ca 3 mkr vilket ger en belåning på ca 6200kr/kvm. De har dessutom ca 1 miljoner kronor i kassan. Det finns inga beslutade avgiftsändringar. Nu när föreningen dessutom gjort alla större renoveringar planerar de att amortera årligen.

Försäkring

Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam gräsmatta på framsidan av huset. Det finns gemensamt cykelförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt ett stort torkrum. Föreningen har fyra garageplatser i huset varav ett hyrs ut till en av de boende och de andra tre hyrs ut som förråd. Boendeparkering gäller på gatan.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme och V/A ingår i avgiften. I fastigheten finns ComHems analoga kabelnät och fibernät från IP-Only, installerad i alla lägenheter. Detta ingår inte i avgiften, man väljer själv vilket abonnemang man vill teckna.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-06-17, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Området bjuder på flera lokala begivenheter med både nya caféer och klassiska kvarterskrogar. Klustret Hägerstensåsen, Telefonplan, Midsommarkransen, Aspudden och Västertorp ger ett stort utbud av matställen, butiker och kulturinstutioner. Det är gångavstånd till Telefonplans, Hägertensåsens och Örnsbergs tunnelbanestationer och buss 147 mot Liljeholmen har hållplats 100 meter från lägenheten. Nära bostaden går en skogsväg förbi Örnsberg och ner till Mälaren med båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer vid Vinterviken, och det är lätta att variera löpslingor och promenadvägar i området.