Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bergsrådsvägen 40
  [Område] => BAGARMOSSEN
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 614 kr/mån inkl. värme, vatten, fiber och tv-bas )

Bergsrådsvägen 40

SNYGG OCH VÄLPLANERAD FEMTIOTALSPÄRLA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bergsrådsvägen 40
Område
BAGARMOSSEN
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
föreningens information
Avgift
3 614 kr/mån inkl. värme, vatten, fiber och tv-bas

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 900 kr/år
Total driftskostnad
5 900 kr/år
Drift räknat på
1 person

Arkitekturen

Arkitekt: Walter Teeling 1952

Bagarmossen bebyggdes till stor del under 1950-talets första hälft. I anslutning till Bergsrådsvägen och Viskagränd ligger en klunga hus som ritades av Walter Teeling och uppfördes mellan 1952 och 1953. Ungefär hälften av dem utgör fastigheten Byamännen 2. Husen är mycket fina exempel på 1950-talets byggande och är också grönklassade i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaderna är särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Husen är snyggt färgsatta med olika fält och ligger fint inplacerade i terrängen omgivna av grönska. Brf Byamännen 2 är en stor förening med cirka 156 lägenheter. För de boende finns flera gemensamma tillgångar som en samlingslokal med kök, ett övernattningsrum och tvättstuga, samtliga kan bokas via web. Föreningen har också garage och parkeringsplatser som man kan ställa sig i kö till.

FÖRENINGEN

BRF Byamännen 2

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Byamännen 2 (org. nr 769616-5187) innehar fastigheterna Byamännen 2 och 4. De tre grupperna med bostadshus bebyggdes 1952 och är belägna i Bagarmossen. Föreningen upplåter 156 st lägenheter (varav 23 st hyresrätter) och har 8 st lokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2010 från Svenska Bostäder.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad.

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av huset sköts av Fastighetsägarna.

Renoveringar

Renoveringar i urval.

2000-06 – Byte av rör för tappvatten och avlopp samt el i lägennheterna på Bergsrådsvägen 10-12 samt 16-48.

2000-10 – Renovering av flertalet balkonger.

2009 – Indragning av fiber till fastigheten (100 Mbit/s).

2013 – Ny utrustning till tvättstugan. Portlås och passersystem.

2015 – Avtal om bredband med gruppanslutning (1000 Mbit/s) till samtliga bostadsrätter. Fönster- och fasadrenovering.

2016 – Balkongrenovering och montering av nya balkonger. Renovering av föreningslokal och övernattningsrum. Byte av återstående el i fastigheterna.

2017 – Byte av undercentralerna till fjärrvärmen. Byte av kvarvarande kallvattenrör.

2017 – Projekt klart där fem lokaler byggdes om till 17 st lägenheter. Nytt avtal för tv med Com Hem.

Kommande renoveringar

Fortsatt genomgång av fastighetens ventilationssystem (OVK). Översyn av gårdarna och portar. Regelbunden spolning av stammar, närmast hösten 2020.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 50 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 7,4 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5.800 kr, snittet i Bagarmossen uppgår till 6.000 kr. Föreningens likviditet är god även efter renoveringar, en stor amortering om 5 mkr gjordes i september 2018. Särskilt kan man också belysa att 23 st kvarvarande hyresrätter finns vilket innebär en stor dold tillgång som allteftersom realiseras vid utflyttning och ombildning.

Avgifter

Det finns inga uppgifter om planerade ändringar av avgiften.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector. Föreningen tecknar ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Städning och städdagar

Trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Utemiljön sköts också av en firma. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren. Den är utrustad med 2 + 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, grovtvättmaskin, mangel och torkrum.

Gemensamma utrymmen

Förutom föreningens innergårdar så finns det gästlägenhet och en föreningslokal som kan bokas. Fastigheterna har också barnvagnsrum och cykelförråd.

Parkering

Föreningen har endast ett fåtal p-platser och garage. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (300 kronor i taxeområde 5). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Inkluderat i avgiften till föreningen finns bredband om 1000/1000 Mbit/s från Stockholms Stadsnät, hastigheten är möjlig med en modern fiberkonverter. Bredbandstelefoni ingår också samt Com Hems basutbud av digital-tv (21 kanaler).

Förråd

Till bostadsrätten följer ett källarförråd om cirka 4 kvm samt en mindre matkällare.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella dokument i mars 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bagarmossen har allt man kan önska sig av ett centrum: med 1950-talet högst närvarande finns här ett mycket bra serviceutbud och ett stort antal trevliga restauranger och caféer, bland annat prisbelönta Centan och mysiga caféet Lilla Bagis. Därtil pizza, thai, och asiatiskt. Dessutom trevligheter som secondhand-butiker, blomsteraffär, bibliotek med mera. Bagis blomstrar av kreativitet och företagaranda. Du bor på denna adress fyra minuter från tunnelbanan, och den tar dig på 14 minuter till Slussen. I området finns också härliga grönområden, fina promenadstråk, lekplatser och badsjöar. Hela Nackareservatet finns som ett grönt smörgåsbord alldeles intill. Här bor du nära både naturen och stan.