Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Igeldammsgatan 22D
  [Område] => Kungsholmen
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 90 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 5 165 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband
)

Igeldammsgatan 22D

EN FANTASTISK TREA I CIGARRFABRIKEN ÄR LEDIG

TEXT: LUNDGREN FOTO: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Igeldammsgatan 22D
Område
Kungsholmen
Rum
3 rum
Area
90 kvm
Avgift
5 165 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt:

Cigarrfabriken är belägen mot den lugna innegården, med entré från Igeldammsgatan daär dess norra fasad vetter mot den lummiga granngaården. Precis som Industriverkets övriga två fabriksbyggnader har den renoverats varsamt och bevarat den industriella känslan som ger Cigarrfabriken karaktär och personlighet. Sett utifrån är det mest utmärkande med Cigarrfabriken den nya glasdominerande fasaden som vetter mot Kungsholms strand. Huset är högt beläget, omgärdat av klassiska Kungsholms-kvarter med småstadskänslan bevarad. Filosofin bakom Cigarrfabrikens materialval är vackra, sobra material som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär och känsla. Föreningen har en fin och familjär stämning där man hjälper varandra. Det finns en intern grupp på facebook som uppdateras varje dag med allt från nödlån när någon missat Systembolagets öppettider, till barnlek på innergården, hundpassning och hjälp med att vattna blommor på semestern. Det finns barnvagnsförråd med motordrivna dörrar samt en stor cykelparkering. Under sommarhalvåret är innergården möblerad, har fina ljusslingor som lyser upp gården med ett mjukt sken, samt en grill man kan låna. Vill man ha kalas/mingel/middag på innergården så skriver man bara det på föreningens facebook-sida.

FÖRENINGEN

Brf Cigarrfabriken

Föreningens fastighet:

Föreningen äger fastigheten Isbrytaren 53 i Stockholms kommun.

Fastigheten består av 7 våningar och 50 bostadsrätter fördelat på två trapphus. Den totala bostadsytan 4 133 kvm. Idressen är Igeldammsgatan 22 C-F. Fastigheten har 2017 kluvits från ursprungsfastigheten Isbrytaren 50. Fastigheten Isbrytaren 53 har gemensamhetsanläggningar med Brf Industriverket som äger fastigheten Isbrytaren 52där skötsel och driftskostnader kommer att fördelas mellan fastigheterna.

Gemensamma utrymmen:

Cykelförråd finns.

Faastighetsförsäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Ekonomisk förvaltning

Föreningen har tecknat avtal med Viredo AB.

Teknisk Förvaltning:

Fastighetsskötsel med Wiab Fastighetsservice AB.

Renovering & Ekonomi:

Föreningen är att betrakta som nyproduktion och inga renoveringar är planerade för lång tid. Belåningen ligger på cirka 14 000 kr per kvm.

OMRÅDET

Här bor du i en lugn del av Kungsholmen med många fina fastigheter omgivna av både grönska och vatten. Nära bostaden har du härliga promenadvägar och grönområden runt till exempel Karlbergskanalen med Karlbergs slott och kolonistugorna vid Mariedal och kan snabbt promenera både till Vasastan och Solna . På fem minuter når du Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med shopping, service och kommunikationer. I närområdet finns många trevliga restauranger, bland annat längs kajen vid Hornsbergs Strand. Den nybyggda kommunala förskolan i samma hus har kort kötid och låg omsättning på personal samt hög andel förskollärare per barn.