Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Roslagsgatan 35A, ö.g
  [Område] => Vasastan - Norrmalm
  [Våning] => 0 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 911 kr/mån Bredband, kabel-tv (basutbud), v/a, värme )

Roslagsgatan 35A

SNYGG OCH SOCIAL STUDIOLÄGENHET MED UTEPLATS

FOTO: SPINELL STYLING: RYDÉN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Roslagsgatan 35A, ö.g
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
0 av 4, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
40 kvm
föreningens information
Avgift
1 911 kr/mån Bredband, kabel-tv (basutbud), v/a, värme

Driftskostnader

El
5 544 kr/år
Försäkring
1 716 kr/år
Total driftskostnad
7 260 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Gas tillkommer

Arkitekturen

Arkitekt: Lars Bäckvall 1897

Brf Hvilan består av de två fastigheterna Vilan 16 och Vilan 17. De utgörs av två gatuhus i fem våningar och två gårdshus i fyra våningar. De ritades båda av arkitekt Lars Bäckvall. Hvilan 17 på Roslagsgatan 35 ritades 1897 och grannhuset på nummet 35 ett år tidigare. De hade på originalritningarna olika fasader men kom att utföras samkomponerade där Vilan 17:s fasad applicerades på Vilan 16. Bottenvåningarna och våning ett är spritputsad i kvaderrustik och ovan detta är fasaderna är slätputsade i rosa. Här finns kraftiga listverk, tandsnittslister och profilerade fönsteromfattningar. Originalfönstren som var av korsposttyp är till viss del bevarade, men merparten av fönstren är insatta på 1940-talet eller senare. Brf Hvilan är en av Sveriges äldsta bostadsrättsföreningar. Den bildades 1908. Här finns 64 lägenheter och tre lokaler. Gemensam tvättstuga ligger i ett av gårdshusen. För de boende finns även barnvagnsrum, cykelparkering och sopsortering.

FÖRENINGEN

Hvilan

Föreningen

Brf Hvilan (org. nr702000-9283) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Vilan 16 och 17 år 1920. Föreningen består av två flerbostadshus, Vilan 16 på Roslagsgatan 37 och Vilan17 på Roslagsgatan 35 och omfattar 57 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Husen förenas av en stor innergård. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 6 800 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Asp & Berglund AB. Teknisk förvaltning sköts av Tekab fastighetsservice AB.

Bredband och kabel-tv

Levereras via ComHem.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 163 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelförråd på den fina innergården.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2018 fasadrenovering, OVK godkänd, 2015 innergård, 2010 installation av bergvärme, 2008 stamspolning, 2007 bygge av vindsvåningar, takrenovering i samband med detta, 2006 installation av hiss, säkerhetsdörrar samt trapphusrenovering, 2004 stambyte av v/a stammar för badrum, slutet av 1990-talet byte av elstigare, 1990-93 byte av v/a stammar för kök.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar renovering av trapphus. Föreningen planerar även installation av fiber nät via Telia, kostnad för internet läggs på enskild medlem.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i augusti 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roslagsgatan är en cirka 900 meter långa gata som går från Jarlaplan till Roslagstull. Det är en lite av en huvudgata i Sibirien som kantas av en mängd trevliga butiker och den brukar hamna på topplistan då Stockholms populäraste gator rankas. Gatan är bland annat känd för att vara hemvist åt många antikaffärer. Här bor du bara ett par minuter från Brunnsviken och kan enkelt ta picknickfilten till vågornas skvalp, och promenera eller ta en löprunda i till exempel Bellevueparken eller Hagaparken. Du bor även nästgårds med Vanadislunden och Vanadisbadet. I området finns flera bra restauranger, bland annat Agrikultur i kvarteret intill som 2018 fick en stjärna i Guide Michelin.