Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lundagatan 48B
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 2 453 kr/mån Obligatoriskt tillägg för Bredband 100kr samt Balkong 50kr / per månad )

Lundagatan 48B

MED STOCKHOLM FÖR DINA FÖTTER – LJUS TVÅA MED FANTASTISK UTSIKT

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lundagatan 48B
Område
Södermalm
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
2 453 kr/mån Obligatoriskt tillägg för Bredband 100kr samt Balkong 50kr / per månad

Arkitekturen

Arkitekt: 1937 - Theodor Kellgren (Arkitekt)

Fastigheterna i kvarteret Gnejsens östra del byggdes av stiftelsen Wilhelm Govenii Minne, vars uppgift var att uppföra goda byggnader för samhällets mindre bemedlade, främst änkor och deras barn. De två parallella husen i fastigheten Gnejsen 2 byggdes 1932 och fem år senare byggdes Gnejsen 6, med fasad mot de tidigare byggnadernas gavlar. Fast det hann gå några år mellan fastigheternas tillkomst är de väldigt lika. Däremot är skillnaden mot kvarteret Marmorn intill slående. Marmorn, som stod klart före Gnejsen, är radikal funktionalism, medan Gnejsen 2 och 6 är i stil klassicistiska. Fastigheterna gör ett nästan herrgårdsliknande intryck med sitt fina läge där de två flygelbyggnaderna flankerar huvudbyggnaden och en imponerande trappa leder dit upp. Brf Gnejsen 2 övertog fastigheten 2003. Här finns 167 lägenheter varav flera kvarvarande hyresrätter och dessutom 18 lokaler. De boende har en mysig grönskande och blomstrande innergård med sittgrupper och grillplatser, flera olika avskärmade utomhusrum med både sol- och skuggplatser. Gården är en verklig oas under sommarhalvåret och är arkitektritad och planerad så att växterna avlöser varandra i blomning från tidig vår till sen höst. Invändigt finns gemensamma vädringsbalkonger med storslagen utsikt mot Riddarfjärden, en nyrenoverad festlokal (rymmer 30-50 personer), hobbyrum, fyra tvättstugor, grovsoprum och cykel- och barnvagnsförvaring.

FÖRENINGEN

Brf Gnejsen 2

Föreningen

Brf Gnejsen 2 (org. 716420-1621) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Gnejsen 2 och Gnejsen 6 år 2003. Föreningen består av 3 flerbostadshus med adresserna Lundagatan 46 - 52 och omfattar 167 lägenheter med bostadsrätt, 4 lägenheter med hyresrätt samt 15 lokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på mycket låga 326 kr / kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 2 mkr. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2021 renovering av lek och grillplats, gemensam el för alla lägenheter och lokaler, 2020 målning; grovsoprum, barnvagnsrum och tvättstugor, Renoverat avlopp Port 48 A, 2019 energideklaration och OVK utförd, lokal ombyggd till två bostadsrätter, 2018 målning staket och källarutrymme, nya förråd på vinden 46-48 och 50-52, 2017 dränering och dagvatten baksida av 50-52, 2017 ny plantering, renovering av vissa fasader, renovering av föreningslokalen och källarutrymmen, , 2011 föreningens gård renoverades, 2000 totalrenovering av fastigheterna med bl a stambyte, omdragning av elstammar, putsning av fasad och nytt tak, detta blev klart 2002.

Gemensam el

Föreningen har ett gemensamt elavtal för alla boende och lokaler i husen, detta betyder att det är föreningen som står för alla elabonnemang och varje lägenhet/lokal betalar för den egna förbrukningen. När nya lägenhetsinnehavare flyttar in behöver de inte göra en flyttanmälan till elnätsbolaget utan ansluts automatiskt till föreningens elavtal. I och med att föreningen köper in all el får de ett mycket förmånligt el-pris. Kostnaden för den egna förbrukningen läggs på samma avi som avgiften.

Planerade renoveringar

Mellan juni – oktober 2021 pågår en fönsterrenovering av nästintill samtliga fönster i föreningen, i övrigt följer man en underhållsplan.

Bredband och kabel-tv

Alla lägenheter är anslutna till fibernät via Ownit med hastigheten 1000/1000 Mbit/s. En obligatorisk avgift på 100 kr / månad tillkommer. Kabel-tv via Comhem vars basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga finns i varje hus, grovtvättstuga finns i hus 50-52, cykelrum, barnvagnsrum, fixar-rum, miljöstation samt föreningslokal. Medlemmar kan hyra föreningslokalen för ca 30 personer, som finns i källaren i hus 50-52

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10%

Hemsida

www.gnejsen2.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Skinnarviksberget är Stockholms innerstads högsta berg med sina 53 meter över havet. Området bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet från promenadstråk och picknickplatser. Dessutom bor du i en spännande kulturmiljö bland malmgårdar, stadsvillor, kullerstenar, parker och grönska. I grannkvarteret ligger Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer, fin och trädgård. Staden finns såklart heller aldrig långt borta på en plats som denna. Här bor du mittemellan Hornstulls och Zinkensdamms tunnelbanestationer och har Hornsgatans puls bara några minuters promenad bort. Buss 66 går på Lundagatan och buss 4 alldeles nära på Hornsgatan.