Type and press Enter.

Skridskovägen 9D

FENOMENAL FYRA FÖR FESTLIGT FAMILJELIV

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 9D
Område
Västertorp
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
4 rum
Area
108 m²
föreningens information
Avgift
6 214 kr/mån värme, v/a, kabel-tv, bredband, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

Försäkring
3 598 kr/år
Total driftskostnad
3 598 kr/år
Beräknat antal pers
5

Arkitekturen

Arkitekt: Laudon

Brf Skridskoprinsessan är föreningen som huserar i den nu ombyggda skolbyggnaden i Västertorps gymnasium. Skolan, som från början hette Västertorps läroverk, ritades på 1950-talet av arkitekt Curt Laudon, en man som ritat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet. Västertorps gymnasium är en klassisk 1950-talsbyggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, men har kompletterats med balkonger i samband med ombyggnaden. Alla lägenheter har balkong och/eller terrass. Man har tagit till vara på många ursprungliga detaljer som marmorgolv, stora glaspartier och trapphus. Under 2007-2009 byggde Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter om skolan till bostäder. Här finns 62 lägenheter där de flesta är barnfamiljer. Här råder en mycket trevlig stämning och ekonomin är god. Det finns långtgående planer på att förhöja utemiljön där en gårdsgrupp arbetar aktivt med att göra gården till en mer attraktiv plats, pengar är avsatta i budget och samtal med landskapsarkitekt är inledda. Intill föreningen finns en skogsdunge där barnen gillar att leka och man kan grilla och ha gemensamma aktiviteter. Inomhus finns gemensam tvättstuga, hobbyrum, flera cykel- och barnvagnsförråd och sophus med mycket bra sorteringsmöjligheter. Ett bytesbibliotek för böcker och film är en annan trevlig grej, liksom de gemensamma städdagar som hålls två gånger per år.

FÖRENINGEN

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset som kostar 450 kr/mån. Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder.

2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning.

Kommande renoveringar

Taket ska eventuellt ses över och diskussioner om at installera bergvärme pågår. Utemiljön ska eventuellt förbättras.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och amorterar 120 000 kr/år. Ifall ekonomin tillåter överväger föreningen att höja takten något. Investeringar utöver drift och underhåll utvärderas alltid utifrån påverkan på kassaflöde och marknadsvärde på bostadsrätterna.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån för Telia Play (bredband & tv) tillkommer avgiften.

Inga avgiftsförändringar är planerade.

Förråd

Ett rymligt källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården är bilfri och det finns planer på att renovera den. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt sopstuga med sortering av kompost, grovsopor, kartong, plast, metall och glas.

Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga.

Bredband och tv

Bredband och tv levereras via Telia Play. Flera play-tjänster ingår, bland annat HBO Nordic. Tillgång finns också till streamingtjänsten Telia Play online via app och webb.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2017 samt representant för styrelsen under november 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik. Du bor även granne med Västertorps simhall och gym, skola och förskola.