Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Repslagargatan 11
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 92 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 094 kr/mån inkl värme, vatten och tv )

Repslagargatan 11

STOR GENOMGÅENDE FUNKISTREA MED ORIGINALKARAKTÄR

TEXT: KAX FOTO: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Repslagargatan 11
Område
Södermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
92 kvm
föreningens information
Avgift
3 094 kr/mån inkl värme, vatten och tv

Arkitekturen

Arkitekt: N G Kjellberg 1935

Ritningarna till denna fastighet är uppförda i omgångar under åren 1933-1935 och signerade arkitekt N G Kjellberg. Kjellberg ritade en hel del byggnader i Stockholm under 1920- och 1930-talet, men hans arbeten har inte dokumenterats i någon större omfattning. Denna fastighet, Västergötland 13, är en klassisk 1930-talsbyggnad, där vi samtidigt ser en del av 1920-talet dröja sig kvar. År 1937 huserade Gustav Sjöholms Wienerbageri och konditori samt Södra Bordtennisklubben i lokalerna i detta hus. Sedan 1998 är det Brf Västergötland 13 som tar hand om huset, som är löpande renoverat. I föreningen finns 26 lägenheter och fyra lokaler, som hyrs ut. I garaget finns möjlighet att hyra parkeringsplats enligt ett kösystem. Här bor du dessutom med låg avgift.

FÖRENINGEN

Brf Västergötland 13

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Västergötland 13. Föreningen består av 25 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler för affärsverksamhet. Det finns ett garage med 16 platser i källaren. Husen ritades av arkitekt N G Kjellberg och uppfördes 1934.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 1999. Föreningen är äkta.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Renovering

2017 byte av lampor i trapphus, OVK - samt pågående ventilationsåtgärder. Försäljning av hyresrätt slutförd. 8.250.000 kr infaller föreningen, 2016 Avloppsstam (del 2) i nedre källare, ommålning av fönster utvändigt, ommålning av soprum, 2015 Tätning rökgångar, 2014 Cirkulationspump, varmvatten, Radonmätning (UA), Halva källaren ommålad, Samtliga ventiler utbytta till elementen, Kartering och rengöring av ventilationskanaler, Utbyte av 2 gasspisar (hyreslägenheterna),

2013 Renovering av hiss, Reparation avloppsrör i källaren, Fibernät till samtliga lägenheter och lokaler, Renovering av trapphus och målning källare

2012 Fibernät till samtliga lägenheter och lokaler, Renovering av trapphus och målning av källargolv, 2011 Nytt soprum, 2010 Nya lägenhetsdörrar, 2001-2008 Elstambyte, Fönster, Garageport, Entreport, Omläggning tak, Ny hissmotor, Rörstambyte

Kommande renoveringar

Målning golv i källare, målning av tak samt utbyte av fotplåt i tak.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 11 mkr vilket ger cirka 7 300 kr per kvm boyta. I föreningens kassa finns dessutom ca 3 milj kr. Det finns inga planer på att ändra avgiften.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har inga gemensamma vår- och höststädningar men överväger att införa det.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner,torktumlare, mangel och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningens trevliga innergård är utrustad med utemöbler. Det finns cykelrum, plats för barnvagnar i övre källare invid entrén samt tvättstuga.

Förråd

Ett källarförråd om ca 3-4 kvm nyttjas av lägenheten.

Bredband och Kabel-TV:

Bredband via Ownit och kabel-TV via Comhem.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande. Minsta ägarandel: 10%

Parkering/Garage

Garageplatser finns i källaren. Kostnad varierar från 900-1500 kr per månad beroende på storlek på plats. För närvarande står en medlem i kö som inte har parkering.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Centralare än så här blir det inte på Söder. Lägenheten ligger lugnt och tyst på Repslagargatan som löper parallellt med Götgatan. Här bor du runt hörnet från Mosebacke, Slussen och Götgatsbacken, ett av Söders mest populära restaurang- och butiksstråk. Vid Medborgarplatsen finns dessutom all service du behöver. Varma sommardagar kan du hänga på Mariatorget eller i Vitabergsparken. Den senare med härliga gräsytor för både lek och picknick. Om sommaren spelar dessutom Parkteatern på den stora utomhusscenen i parken. Närmaste tunnelbana hittar du vid Slussen och du har även mycket nära till innerstadsbussar, bland annat buss 3.