Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lotterivägen 9
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 49 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 664 kr/mån inkl. värme & vatten )

Lotterivägen 9

LJUS OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I VÄSTERLÄGE

TEXT: MURÉN STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: SPINNELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lotterivägen 9
Område
Hägerstensåsen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
49 kvm
föreningens information
Avgift
2 664 kr/mån inkl. värme & vatten

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
553 kr/år
Total driftskostnad
3 553 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Ancker-Gate-Lindegren 1945

Skattsedeln 5 är ett tidstypiskt 1940-talshus som är en del av en större grupp med flerfamiljshus ordnade kring en delvis öppen gård. De ritades 1945 av arkitekttrion Ancker-Gate-Lindegren, en under många år anlitad firma som ritade en hel del i just Hägerstensåsen, men även på många andra håll i Stockholm med omnejd. Skattsedeln 5 är ett L-format hus i tre våningar som är till stora delar i ett mycket fint ursprungligt skick med bland annat smäckra renoverade originalbalkonger i rödmålad korrugerad plåt och svarta smidesräcken. Brf Skorstenen har fått sitt namn av den höga skorsten som finns i kvarteret, som tidigare hörde till panncentralen som värmde upp husen innan fjärrvärmen kom. Föreningen har en trevlig innergård med utemöbler, grill och lekplats bland uppvuxna träd och buskar. Interiört finns två gemensamma tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. I föreningen finns 36 lägenheter varav några fortfarande är hyresrätter och man har även tre hyresrättslokaler.

FÖRENINGEN

BRF Skorstenen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Skorstenen 1 (org. nr 769610-6660) innehar fastigheten Stockholm Skattsedeln 5, med ett bostadshus som uppfördes 1945 - 46 i Hägerstensåsen. Föreningen upplåter 32 st lägenheter med bostadsrätt och 4 st lägenheter med hyresrätt, men har också ett par hyreslokaler. Huset värms upp med fjärrvärme.

Föreningens bildande

Föreningen bildades 2004 och tog sannolikt över ägarskapet av fastigheten strax därpå.

Mark

Föreningen äger fastigheten.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning tillhandahålls av Örby Redovisning AB, teknisk förvaltning sköts av POS Fastighetsservice inklusive snöröjning, trappstädning och markskötsel.

Renoveringar

2014: Ommålning av trapphus.

2012: Spolning av köksstammarna, balkongrenovering.

1996: V/A-stammar, el-stigar, tak och fasad.

Kommande renoveringar:

Inga uppgifter finns om planerade underhåll.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 10,6 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,5 mkr, i kassan finns drygt 600 tkr. Föreningen har kvar fyra hyresrätter som kan utgöra goda ekonomiska tillgångar i framtiden. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5,600 kr, snittet i Hägerstensåsen uppgår till 6.000 kr.

Avgifter

Inga uppgifter om planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via försäkringsbolaget IF.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, i övrigt sköter fastighetsförvaltare om trapphus och utemiljö inklusive snöröjning.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan finns i källaren och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel. I källaren finns även cykelrum och förvaring av barnvagnar. Innergården möjliggör grillning vid rätt säsong.

Parkering

Föreningen har 6 st egna p-platser för omkring 300 kr/mån, kö råder för samtliga platser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (300 kronor i taxeområde 5). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

Bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget, kabel-tv via Com Hem. Avtal tecknas på egen hand.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella dokument och informationssidor 2018-10-26. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är väl bevarat till sin ursprungliga karaktär. Det närliggande Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Du bor nära Hägerstensåsens tunnelbana och har fin närservice i området uppe på Åsen.