Type and press Enter.

Hälsingehöjden 3

SNYGG OCH TOPPRENOVERAD 1920-TALSTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTO: BOUKARI STYLIST: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hälsingehöjden 3
Område
Vasastan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
61 m²
föreningens information
Avgift
3 138 kr/mån inkl värme, v/a, bredband, tv samt balkongtillägg

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 500 kr/år
Total driftskostnad
5 500 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1925

Urd 7 är en ståtlig byggnad uppförd 1925-1926 och belägen vid Hälsingehöjden. Huset ritades av arkitektduon Höög & Morssing. Tillsammans ritade paret ungefär 140 hus i Stockholm under 20 års tid. Bland de mer kända byggnaderna kan nämnas Folkoperan på Hornsgatan och Bonnier Tidskrifters hus på Sveavägen. Fasaden är nyrenoverad och putsad i en ljusgul nyans med accenter i beige, och dekorerad med bland annat balustrader, festonger och överliggare kring vissa fönster. På taket finns en storslagen och vacker ateljéuppbyggnad i hörnet mot parken. Entréer och trapphus är påkostat utformade och dessutom nyrenoverade. Brf Urd 7 består av 39 bostadsrätter och sex lokaler med hyresrätt. För de boende finns en trevlig helt nyrenoverad innergård med utemöbler, gemensam tvättstuga och cykelrum.

FÖRENINGEN

Brf Urd 7

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Urd 7. Föreningen består av 39 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1925 av arkitekt Höög & Morssing.

År föreningen övertog fastigheten:

Föreningen ombildades år 2007.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem.

Renovering:

2008 Stambyte, samtliga våtrum renoverades samtidigt. 2008 drogs även ny el och ett fjärrvärmesystem installerades, 2014 renoverades källarutrymmen och cykelrum samt att nya förråd byggdes, 2015 installerades nya hissar, taket mot innergården lades om, trapphusen renoverades samt att säkerhetsdörrar installerades i alla lägenheter, 2016 utfördes fasadputsning, total samt fönsterbyte av ytterbågarna, Innergårdsrenovering (2017).

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 22 milj kr.

Avgifter:

Inga avgiftsändringar är planerade.

Förråd:

Källarförråd om cirka 6 kvm.

Gemensamma utrymmen:

Föreningens vackra hus har en mysig innergård med sittmöbler sommartid. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga. I trapphuset finns sopnedkast.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Hälsingehöjden är en fin och trivsam stadsoas, en avskild plats men ändå centralt belägen, ungefär mitt i triangeln S:t Eriksplan, Odenplan och Vanadisplan. Kommunikationerna är här de allra bästa med tunnelbana, pendeltåg, flygbussar och ett flertal busslinjer, bland annat stombussarna 2, 3 och 4. Restaurang- och caféutbudet i området ger mycket att välja på, bland annat runt Rörstrandsgatan och vid alla knutpunkter. Ytterligare grönska nås via kort promenad till Hagaparken, Vasaparken eller Karlbergs slott med omgivningar.