Type and press Enter.

Skolvägen 10

LJUS OCH VÄLPLANERAD FUNKISTREA MED BALKONG OCH ORIGINALKÖK

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skolvägen 10
Område
Lidingö - Torsvik
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
73 m²
föreningens information
Avgift
4 256 kr/mån inklusive värme, vatten, balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El
7 121 kr/år
Försäkring
3 378 kr/år
Övrigt
300 kr/år
Total driftskostnad
10 799 kr/år
Beräknat antal pers
3
Kommentar
300 kr/år i avgift till HSB

Arkitekturen

Arkitekt: Carl-Axel Acking o Sven Hasselgren 1945

Fastigheten Stenbrottet 10 består av två smalhus uppförda i tre våningar under 1940-talet då Torsviksområdet bebyggdes. Husen ritades av några av den tidens mest omtalade arkitekter, Carl-Axel Acking och Sven Hesselgren. Dessa två drev vid tillfället byrå tillsammans, men hade också enskilda karriärer av olika art. Hesselgren gav 1952 ut en färgatlas som kom att ligga till grund för NCS-systemet och skrev även böcker. Acking var som utbildad vid både Konstfack och KTH aktiv såväl som arkitekt och inredningsarkitekt, bland annat var han en av huvudarkitekterna till H55-utställningen i Helsingborg 1955. Husen byggdes av HSB och ägdes då som nu av HSB Brf Stenbrottet. Här finns 36 lägenheter och två lokaler. Föreningen är välskött och engagerad, och har även professionellt stöd i HSB. På fastighetens entrésida finns en anlagd trädgård men mjuka former, grusgångar och planteringar bland annat kring en flack bergknalle. Mellan husen finns en gemensam grillplats och utemöbler för större sällskap. Föreningen har två parkeringsplatser med el som lottas ut bland intressenter. I övrigt är det gratis parkering på gatan utanför. Invändigt finns gemensam tvättstuga, verkstad samt cykel- och barnvagnsförråd.

FÖRENINGEN

HSB Brf Stenbrottet I Lidingö

Antal lägenheter och lokaler:

HSB:s Brf Stenbrottet i Lidingö äger fastigheterna Stenbrottet 2A och 2B i Lidingö kommun.

På fastigheten finns två st bostadshus innehållande 36 lägenheter och två lokaler, varav två lokaler är hyresrätter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades av arkitekt Carl-Axel Acking och Sven Hesselgren.

och uppfördes 1945.

HSB Brf Stenbrottet förvärvade fastigheten 1945.

Tomträtt:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS Facility Service AB och den tekniska av RB Fastighetsägare AB.

Garage och parkering

Två st med tillgång till el, avgift 500 kr/mån, 2-årskontrakt, lottas ut bland intressenter. Det finns i nuläget en plats som kommer lottas ut vid flytt. I övrigt gratis parkering på gatan utanför.

Renoveringar

Yttertak omlagt 2017, fönster/balkongdörr bytta 2012, vattenstammar och el bytta 2005, fasadrenovering 2003.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2017 till ca 6,5 milj kr, vilket ger 3 522 kr/kvm yta. Avgift 704 kr/kvm yta.

Avgifter:

Det finns inga planerade förändringar av avgifterna. I avgiften ingår vatten och värme och balkongavgift. Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 1 593 kr av säljaren. Pantsättningsavgift debiteras med 455 kr per pant.

Förråd:

Två stycken, 3 kvm resp. 6 kvm, möjlighet att hyra extraförråd, ca 6 kvm, avgift 150 kr/mån

Gemensamma utrymmen:

Tvättstuga i källaren, Cykel/Barnvagnsförråd i källlaren, Gemensam verkstad,

Uteplats med grill

Bredband och tv:

Bredband och tv levereras av Telenor (fiber).

Juridisk person

Föreningen kan neka juridisk person ifall lägenheten inte är avsedd för fritidsändamål.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt information från styrelsen och dess kontaktperson 2018-11-01. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du med småstadskänsla och gångavstånd till Lidingö centrum samtidigt som du kan åka kollektivt på 15 minuter till centrala Stockholm. Inom tio minuters promenad finns tre bagerier/caféer, flera restauranger och två Coop-butiker. Dessutom finns både förskola och en F9-skola med mycket gott renommé väldigt nära. Trevligt är också att ha en av Stockholms vackraste platser, Millesgården, på promenadavstånd.