Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Swedenborgsgatan 11
  [Område] => Södermalm - Mariatorget
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 58 kvm
Förvaltares information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 871 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv (bas) )

Swedenborgsgatan 11

KAKELUGN OCH BALKONG - MYSIG TVÅA MED PULS RUNT HÖRNET

TEXT: MURÈN STYLING: COPPARSTAD FOTO: LIFFNER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Swedenborgsgatan 11
Område
Södermalm - Mariatorget
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
58 kvm
Förvaltares information
Avgift
2 871 kr/mån inkl värme, vatten samt kabel-tv (bas)

Allmänt om fastigheten

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 400 kr/år
Total driftskostnad
3 800 kr/år

Arkitekturen

Arkitekt: OKÄND ARKITEKT 1886

Marsvinet 4 med adress Swedenborgsgatan 11 är en elegant fastighet som stod färdig 1886 och än idag visar upp en rikt dekorerad 1880-talsfasad. Byggmästare E Nilsson och Jöns Olsson ansvarade för uppförandet. Vem som ritat fastigheten är okänt då ritningarna är osignerade. Kanhända var det byggmästarna själva som satt med pennan. Huset är uppfört i fem våningar och är samkomponerat med grannhuset på nummer 13, och troligtvis även med nummer 9, som dock idag är fasadhyvlat. Nummer 11 ståtar än idag med en fasad prydd av bland annat kraftfulla våningsband, kannelerade pilastrar och kornischer ovanför fönstren. Brf Marsvinet 4 är en trivsam och gemytlig förening med tio lägenheter, varav en kvarvarande hyresrätt, samt en lokal. De boende har en gemensam gård med utemöbler och grill samt cykelställ under tak. I källaren finns en gemensam nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

FÖRENINGEN

Brf Marsvinet 4

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Marsvinet 4 samt marken. Föreningen är en äkta brf.

Föreningen upplåter 10 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. Vem som ritat fastigheten är okänt då ritningarna är osignerade. Huset uppfördes1886.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2003.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastun/ Bo Vera Konsult och den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva med under entreprenör.

Renovering

2018 Ny tvättmaskin (en av två). Nytt portkods system. 2017 Taket målat. 2016 Tvättstugan helrenoverad, torkskåp sattes in. Kakelugnar sotade. 2015 Spolning av avloppsstammar. 2014 Ny ventilation tvättstugan. 2011 Rökkanaler neddragna till kakelugnarna samt tryckprovade, brf innehavaren satte om kakelugnen. Tidigare lokal på entreplan byggdes om till lgh. 2010 Balkonger byggdes. 2008 Ny port. 2005 Nya tvättmaskiner. 2004-2003 Trapphuset målades om samt taket renoverades.1985-1986 Stambyte, el-stammar.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Hyreslägenheten kommer att iordningsställas, ytskikt och upptagandet av balkongdörrar. Lägenheten kommer sedan att säljas av föreningen.

Ekonomi

De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på ca 4,6 Mkr, vilket ger cirka 7106kr per kvm boyta. Avgift/kvm ca 595kr.

Avgiftsförändringar:

Inga planerade avgiftsförändringar under 2018.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen. Föreningen tillåter inte korttidsuthyrning som Airbnb eller liknande.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har två gemensamma städdagar. En dag på våren, en dag på hösten.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i källaren. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med utemöbler och grill. Cykelställ under tak på gården, Möjlighet till vinterförvaring av cykeln finns. Grovsoprum i anslutningen till gården inkl. viss återvinning. Tvättstuga.

Vad ingår i månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme och vatten samt Kabel-tv (basutbud) från Telenor (comhem). Bredband kan tecknas med Telenor (comhem).

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskap avgifter

Köparen står för överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften till föreningen.

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-12-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I området kring Mariatorget råder en genuint trivsam atmosfär, med vackra byggnader och lite av en småstadstämning mitt i storstaden. Under sommarhalvåret blir Swedenborgsgatan en gågata med många restauranger, caféer och uteserveringar, blommor och ett mysigt folkliv. Här bor du till exempel nära trevliga ställen som Bistro Süd, Racamaca, Petrus, Johan & Nyström och Stikki Nikki. Morfar Ginko ligger till och med i samma hus. Du bor precis vid Mariatorgets tunnelbana och endast ett par minuter från pendeltågen vid Södra station, vilket gör att du snabbt tar dig till stora delar av Stockholm. Även accessen till Arlanda är smidig genom pendeltåget.