Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Katarina Bangata 21
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss, Eventuellt installeras hiss i framtiden 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 59 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 448 kr/mån Inkl värme, vatten
Fiber 165kr/mån ,Comhem 114 kr/mån
Vindsförråd ca 15 kvm, 
källarförråd ca 2 kvm
)

Katarina Bangata 21

VACKER SEKELSKIFTESTVÅA MED BURSPRÅK OCH BALKONG

TEXT: MUHREN STYLING: LINDHOLM FOTO: JOHANSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Victoria Dexback
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Katarina Bangata 21
Område
Södermalm
Våning
3 av 4, ej hiss, Eventuellt installeras hiss i framtiden
Rum
2 rum och kök
Area
59 kvm
Avgift
2 448 kr/mån Inkl värme, vatten Fiber 165kr/mån ,Comhem 114 kr/mån Vindsförråd ca 15 kvm, källarförråd ca 2 kvm

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Victor Dorph & Anders Höög 1904

Under 1900-talets första år uppfördes vid Katarina Bangata och Skånegatan under 1900-talets första år en rad med fem bostadshus. Fyra av dem ritades av arkitektduon Victor Dorph och Anders Höög, däribland Pelikanen 9 på Katarina Bangata 21 som stod klar 1904. Dorph och Höög var vid den tiden förmodligen Stockholms mest produktiva arkitekter. 1908 stod deras signaturer på 55 av 187 inlämnade byggnadslovshandlingar i staden. Pelikanen 9 är ett bostadshus i fem våningar samt suterrängvåning. Husets gråputsade fasad är idag förenklad gentemot originalritningarna som hade en mer riklig dekor. Fönstren är av korspoststyp och härstammar troligtvis från runt 1935 då huset genomgick en omfattande renovering och fick bland annat centralvärme och badrum. Kanske var det även då som fasaden förenklades. Trapphuset har kvar originalmålningar som har restaurerats på uppdrag på föreningen. Bf Eken nr 6 upa bildades redan 1921 och består av 22 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen har en innergård som gränsar till flera andra, vilket gör det ljust och öppet. Här finns sittgrupper, grill och ett stort kastanjeträd. I huset finns tvättstuga, cykelförråd och soprum. Föreningen har beslutat om en försäljning av vind och därmed installation av hiss, renovering av innergård med mera.

FÖRENINGEN

Bostadsföreningen Eken 6 u.p.a

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsföreningen Eken nr 6 u.p.a (org. nr 702000-4250) innehar en fastighet med ett bostadshus med adressen Katarina Bangata 21. Huset bebyggdes 1904. Föreningen upplåter 22 st lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har innehaft fastigheten sedan 1921

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning har skötts av STOR Totalredovisning i Stockholm AB och teknisk förvaltning har skötts av FT Drift.

Viktigare genomförda renoveringar

1994 Byte av el-stigare och uppgradering till tre-fas. 2002 Omläggning av tak. 2003 Renovering av trapphus och ett partiellt byte av V/A stammar utfördes. 2005-2006 Partiellt byte av V/A-stammar. 2006 Ommålning av fönster samt renovering av fasad mot gård. 2009 Partiellt byte av V/A-stammar. 2013 Byggdes balkonger. 2013 Förbättringsåtgärder gällande fjärrvärmesystemet. 2015 Målning av fönster samt renovering av fasad mot gatan. 2015 Förbättringsarbete av tak. 2015 Stamspolning. 2018 Indragning av fiber.

Kommande renoveringar:

Föreningen planerar byggnation av hissar och inredning av vind. I samband med byggnation av hiss kommer sop- och cykelrum i källaren renoveras. Taket på gårdshuset/cykelförrådet.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till 3,8 mkr. Vilket ger ca 2000 kr lån/kvm/bostadsyta.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättshavare måste enligt stadgar teckna och vidmakthålla hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Tvättstuga

Föreningen har en tvättstuga i källaren. Här finns torkskåp, torktumlare och två tvättmaskiner.

Gemensamma utrymmen

Inga andra gemensamma utrymmen

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser

Bredband och TV

Fiber installerades våren 2018. Kabel-TV levereras av ComHeM.

Förråd

Till bostadsrätten följer två förråd, ett mindre i källaren ca 2,5 kvm och ett större på vinden ca 12 kvm.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i händelsernas centrum men med ett lugnt och fritt läge vid Katarina Bangatas breda allé, nära båda SoFo-kvarteren, Götgatan och Medborgarplatsen. Trevliga restauranger och caféer, unika butiker och välsorterade mataffärer, biografer och teatrar - allt ligger på kort gångavstånd, liksom tunnelbana och bussar. Bara i huset och kvarteret finns ett stort antal restauranger och caféer, som Whitmans deli, Chutney, Bananas med flera. Vill du avvika från stadens brus finns till exempel Skånegläntan, Nytorget och Vita Bergen i närheten.