Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 15
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 64 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 422 kr/mån
)

Sigfridsvägen 15

HÄRLIG HÖRNTREA MED HÖGT SYDVÄSTLÄGE, UTSIKT BALKONG & SKULDFRI FÖRENING

FOTO: SPINNELL TEXT: MURÉN STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 15
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
64 kvm
Avgift
3 422 kr/mån

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Aspuddsparken och Vinterviken med trädgårdscafé
Fabel bar
Kniv & Kavel
Astar bageri/konditorskola
Aspuddens bokhandel

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon - 1949

I slutet av 1940-talet uppfördes fem punkthus vid Sigfridsvägen i Aspudden. De ritades alla av Curt Laudon. Curt Laudon ritade bland annat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Ett av de fem punkthusen är Skrattmåsen 1 på Sigfridsvägen 15 som idag utgör Brf Skrattmåsen. Det har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Samtliga lägenheter i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna. Brf Skrattmåsen är en skuldfri förening med god sammanhållning och grannsamverkan. Föreningen har också en kvarvarande hyresrätt som dolt kapital. I huset finns cykel- och barnvagnsrum och en nybyggd gemensam tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

FÖRENINGEN

Brf Skrattmåsen

Allmänt:

Brf Skrattmåsen bildades 2008 och förvärvade fastigheten 2010. Föreningen äger fastigheten som uppfördes 1949 med adress Sigfridsvägen 15 och består idag av 13 lägenheter (en hyresrätt som utgör så kallad dold tillgång (dagen då denna säljs tillfaller köpesumman föreningen)). Föreningen är en av de absolut starkaste i området och är helt skuldfri. Man äger dessutom marken. Ingen avgiftshöjning är planerad för närvarande. Föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi & renovering:

Föreningen har en ovanligt välskött ekonomi, då man är skuldfri, äger marken samt har låga driftskostnader i och med installerad bergvärme. Stambytt så sent som 2012. Stambyte håller mellan 50-60 år.

Gemensamhetsutrymmen

Här finns cykel och barnvagnsförråd. Tvättstuga med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp finns på källarplan.

TV- och internetanslutning

Fastigheten är ansluten till Com-Hem för TV samt Ownit för bredband. Ingår i avgiften.

Förråd

Till lägenheten hör dubbla förråd.

Parkering:

P-plats går att hyra för 300 kr/ mån, f.n kö. Boendeparkering på närliggande gator.

OMRÅDET

Mysiga Aspudden bjuder på småstadskänsla samtidigt som det ligger ett stenkast från stan. Aspuddens centrala kärna har många pärlor och de bor du nära; bageri, bokhandel, cykelaffär, bibliotek, apotek, kemtvätt, caféer och restauranger. Dessutom är det lika nära tunnelbanan som på fem minuter når Hornstull. En stor tillgång är närheten till Vinterviken med dess koloniträdgårdar, trädgårdscafé, restaurang, promenadvägar och Mälarens vågor samt Aspuddsparken med sin 4H-verksamhet. Den som vill träna kan till exempel springa runt Trekanten, träna styrka vid utegym och spela padel och tennis vid banorna i Vinterviken. Inom gångavstånd finns flertalet förskolor och skolor.