Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sankt Göransgatan 82
  [Område] => Kungsholmen / Fridhemsplan
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns, Hissen nås från gatuplan
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 83 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 155 kr/mån inkl värme, vatten, bredband, basutbud tv och uteplatsen )

Sankt Göransgatan 82

LJUS OCH NYRENOVERAD TREA MED KAKELUGN OCH EGEN UTEPLATS

Text: Murén Styling: Lindholm Foto: Boukari

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sankt Göransgatan 82
Område
Kungsholmen / Fridhemsplan
Våning
1 av 6, hiss finns, Hissen nås från gatuplan
Rum
3 rum och kök
Area
83 kvm
föreningens information
Avgift
4 155 kr/mån inkl värme, vatten, bredband, basutbud tv och uteplatsen

Driftskostnader

El
6 600 kr/år
Sotning
1 200 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
10 800 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Sotning utförd 2018

Arkitekturen

Arkitekt: Gustaf Detthoff 1905-1906

Detta är en generös och genomgående lägenhet med radhuskänsla i och med den egna uteplatsen och direktaccess till föreningens innergård. I kök, vardagsrum och master bedroom ligger originalträtiljor som slipats och vitbetsats, i lägenhetens andra sovrum har ett nytt trägolv lagts för att matcha detta. Alla väggar och ytskikt målades 2103. Till lägenheten hör även ett källarförråd om cirka 5 kvm, lättåtkomligt från gatuplan.

FÖRENINGEN

Brf Knoppen 3

Föreningen

Brf Knoppen 3 (org. nr 716420-4997) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Knoppen 3 år 1996. Föreningen består av ett gathus beläget på Sankt Göransgatan 82 och omfattar 23 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 7 810 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts internt.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv och Telenor för bredband, nytt avtal med annan leverantör kan komma ifråga från 1 augusti 2021

Juridisk person och delat ägande

Föreningen kan komma att godkänna juridisk person som medlem i föreningen förutsatt att lägenheten ska användas som bostad (se föreningens stadgar då vissa förbehåll finns) delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd och en innergård med utemöbler och planteringar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt källarförråd.

Renoveringar, i urval

2021 radonmätning utförd, 2020 nytt golv i entréplan, 2018 sotning av kakelugnar görs löpande, senaste 2018 (finansierat av medlemmar med kakelugnar), diverse driftstabiliserande åtgärder i värmesystem gjordes,2017 backventil hiss byttes, ommålning av tak på norrsidan och fönster på södersidan, ny belysning i källare och trapphus (rörelsedetektorer och LED), låshus i lägenhetsdörrar byttes, målning av portar mot gata, inkommande kallvattenrör från gatan byttes, 2016 OVK genomförd och godkänd, 2014 renovering av trapphus entrédel, 2010 radonmätning utan anmärkning utförd, 2008, målning av fönster och port, 2007 ommålning av tak, södersidan, 2005 balkonger har byggts i olika etapper, spolning av samtliga avloppsstammar, 2003 tillbyggnad av vindslägenhet, 1995 stammar byttes då huset totalrenoverades och har spolats 2006 och 2017, fasaden putsades (bedömd livslängd ca 30-35 år)

Planerade renoveringar

Byte av värmecentral planeras, föreningen har serviceavtal med Fortum avseende fjärrvärme.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Alla medlemmar har obligatoriska ansvarsveckor, 3 st per år, då man ska utföra viss tillsyn av fastigheten och se till att det ser snyggt ut i trapphus och övriga utrymmen. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i mars 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du centralt på Kungsholmen och behöver inte sakna något. Både Fridhemsplan och Västermalmsgallerian ligger precis intill, med ett stort urval butiker, restauranger och caféer. Tunnelbanan, gröna och blå linjen, ligger endast någon minut bort, samma sak med busstrafiken. Bland annat trafikerar stombussarna 1, 3 och 4 precis intill, liksom flygbussarna till både Arlanda och Bromma. Området ger dig även flera gröna oaser som Rålambshovsparken och Kronobergsparken, och du har heller aldrig långt till vattnet från denna adress mitt emellan Karlbergskanalen och Mälaren.