Type and press Enter.

Hornsgatan 156

VACKER SEKELSKIFTESTVÅA MED BALKONG MOT LUGN GRÖN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 156
Område
Södermalm - Högalid
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
60 m²
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
3 011 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-tv (grundutbud)

Allmänt om fastigheten

El
4 457 kr/år
Försäkring
2 766 kr/år
Total driftskostnad
7 223 kr/år
Beräknat antal pers
2

Arkitekturen

Arkitekt: Jonson 1902

Släggan 11 är ett hörnhus beläget i korsningen av Hornsgatan och Lignagatan. Det är ett bostadshus i fem våningar samt suterrängvåning och med två trapphus, ett mot vardera gata. Det uppfördes under åren 1902-1903 och ritades av Olof Jonsson. Som arkitekt är han ganska okänd, men har ritat ett trettiotal hus i Stockholms innerstad, merparten runt sekelskiftet 1800-1900. Släggan 11 är ett klassiskt bostadshus i jugendstil. Fasaden är till största delen avfärgad i en ljusblå nyans. Från våning ett till fyra trappor pryds fasaden av burspråk putsade i ljust gråvitt. In mot gården är fasaden målad i ljust rosa. I Brf Släggan 11 finns 29 lägenheter och tre hyreslokaler. Föreningen har en fin grönskande innergård med utegrupper och grill. Ett stort träd med ett fint lövverk ger skugga och svalka på sommaren. I huset finns en gemensam tvättstuga, en festlokal, två cykel- och barnvagnsrum och källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Släggan 11

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Släggan 11. Huset består av 29 lägenheter och det finns även tre lokaler. Huset ritades 1902 av Olof Jonson.

År föreningen övertog fastigheter:

Brf Släggan 11 bildades 1982 och övertog fastigheten 1984.

Mark:

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare:

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av föreningens arbetsgrupper.

Garage och parkering:

Högalidsgaraget samt Drakenbergsgaraget ligger intill.

Renovering:

Huset är byggt 1903 och genomgick en större renovering vid ombildandet till brf år 1985-1987. Då byttes V/A-stammar, el-stigar, hissar, fasad, gård och övriga utrymmen renoverades. Vinden omvandlades till bostäder. 2006 målades taket, 2008 byggdes balkonger och 2009 byttes tvättutrustningen ut. 2010 renoverades portar. 2012 reparerades hissarna, entréerna, trapphus och fönster målades. 2015 byttes/renoverades värmesystemet. 2016 genomfördes OVK.

En underhållsplan finns för fastigheten, som upprättades 2014.

Kommande renoveringar:

Inom två år ska portarna renoveras och innergården fräschas upp. Även taket i trapphuset och tvättstugan ska underhållas.

Ekonomi

Ekonomin är stabil med en underhållsplan för föreningens renoveringar. Låneskulden ligger på knappt 5,2 mkr.

Avgifter:

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Avgiften per kvm uppgår till 600 kr/år, vilket motsvarar snittet på Södermalm. Inga avgiftsförändringar är planerade eller diskuterade. Avgiften betalas i förskott och månadsvis.

Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet av bostadens köpare. Vid pantsättning utgår en avgift om 1 % av pbb per pant.

Förråd:

Källarförråd om ca fem kvm hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har två cykel-/barnvagnsrum, gemensam förenings-/festlokal, verktygsrum och tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug och en mangel.

Bredband:

Bredband levereras med fiber från Stockholms Stadsnät. Bredband ingår i avgiften.

Medlemskap:

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10 %.

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt i Hornstulls myller av restauranger, barer och shopping, men även precis mitt emellan två parker, Tantolunden och Högalidsparken. Du behöver inte heller inte promenera långt för att komma till vatten, på Långholmen, Reimersholme och vid Tantolundens strandparti. Hornstulls torg med galleria, caféer, butiker och tunnelbana ligger i kvarteret intill. För den som har bil finns Högalidsgaraget smidigt beläget precis intill huset.