Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gotlandsgatan 60
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 407 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obl. tillägg om 109 kr/mån tillkommer för bredband samt 100 kr/mån för diverse tillägg. )

Gotlandsgatan 60

VÄLBEVARAD, VÄLPLANERAD FUNKIS MED TJUSIG HÖRNBALKONG

TEXT: MURÉN STYLING: COPPARSTAD FOTOGRAFI: JOHANSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Pontus Hederstedt
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gotlandsgatan 60
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
64 kvm
föreningens information
Avgift
3 407 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obl. tillägg om 109 kr/mån tillkommer för bredband samt 100 kr/mån för diverse tillägg.

Arkitekturen

Arkitekt: Jean Adrian 1935

Huset

Harven 53 är belägen i hörnet av Gotlandsgatan och Bjurholmsgatan. Huset ritades av arkitekt Jean Adrian 1935 och uppfördes 1935-1937. Jean Adrian har bland annat ritat Sportpalatset vid St Eriksbron som får ses som hans främsta verk i Stockholm. Harven 53 är grönklassad i Stockholms stads kulturhistoriska klassificeringssystem vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Det är ett elegant bostadshus uppfört i sex våningar med kungsvåning överst. Porten mot Gotlandsgatan är i stilfullt originalutförande med högt överljus som leder in i en trapphall med dekorativa väggmålningar och marmorgolv. Brf Harven 53 har en egen innergård som är en del av den större innergård som finns i kvarteret. Det är en lugn plats som grönskar fint sommartid. Här finns flera sittgrupper och cykelförvaring bland annat. Planer finns för att göra gården än mer trivsam. Till de gemensamma inre utrymmena hör tvättstuga, soprum, piskbalkonger och vindsförråd.

FÖRENINGEN

Brf Harven 53

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Harven 53. Föreningen består av 48 lägenheter, varav 40 är upplåtna med bostadsrätt och 8 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1935 av arkitekt Hans Adrian.

År föreningen bildades

Föreningen ombildades år 2008.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Renovering:

2021 – OVK

2020 – brandsäkerhetsåtgärder, stenläggning, renovering av elinstallation på vind.

2018 – byte av rör i krypgrund.

2017 – renovering av källare.

2016 – dränering av innergård, besiktning av balkonger utförd, nytt förbättrat avtal med bredband tecknades, ny dörr till tvättstuga, ny hyresgäst i lokal mot Bjurholmsplan.

2015 – fönsterrenovering.

2014 – ventilationsrenovering.

2013 – installation av ny hiss, renovering av cykelrum för att få plats med fler cyklar.

2011 – trapphusrenovering, byte till säkerhetsdörrar, byte av elstammar.

2010 – stambyte av kök och badrum.

Kommande renoveringar

2022 – Tätning och upprustning av undre källarplan.

2025 – Yttertak, framskjuten från tidigare planerat 2020.

2023 – Inspektion av balkonger för att bedöma behov av renovering.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2021 till ca 22 mkr, vilket ger cirka 12 600 kr/kvm boyta. Föreningen besitter stora dolda tillgångar i form av 8 st hyresrätter, även årliga intäkter från hyresrätter och lokaler uppgår till ca 1 mkr.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren eller köparen. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd om ca 4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en härlig innergård med eftermiddagssol, här finns grill och utemöbler, tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp, det finns även en gemensam takterrass.

Bredband och tv

TV från ComHem (basutbud ingår, övrigt betalas av bostadsinnehavaren) och bredband via Stockholms Stadsnät.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras direkt med föreningen.

OMRÅDET


Gotlandsgatan är en lugn och trevlig gata perfekt belägen mitt emellan Nytorget och Skanstull. Här bor du tyst och ostört men med ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag i din omedelbara närhet. Snett över gatan ligger dessutom en stor välsorterad Coop-butik. Du bor granne med den fina lekparken Bryggartäppan, och har Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk vid Årstaviken.