Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bolmensvägen 7
  [Område] => ÅRSTA
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 42 kvm
föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 855 kr/mån inkl. värme, vatten & bredband 700 Mbit/s )

Bolmensvägen 7

SNYGG OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG(ER)

TEXT: MURÉN STYLING: WIBERG FOTOGRAFI: OZOLLAPA

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bolmensvägen 7
Område
ÅRSTA
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
42 kvm
föreningens information
Avgift
2 855 kr/mån inkl. värme, vatten & bredband 700 Mbit/s

Driftskostnader

El
6 046 kr/år
Försäkring
1 848 kr/år
Total driftskostnad
7 894 kr/år
Drift räknat på
2 personer

Arkitekturen

Arkitekt: Grönwall & Hirsch 1944

Fastigheten Malmingen 2 på Bolmensvägen 7 uppfördes 1944-1945 efter ritningar av arkitektduon Axel Grönwall och Ernst Hirsch. De drev firma tillsammans och ritade flera namnkunniga byggnader som Sjöfartshotellet på Katarinavägen och barnbyn Skå på Färingsö. Malmingen 2 ritades och byggdes samtidigt som grannhuset Malmingen 1 och är ett smalhus i tre våningar med tre trapphus. Fasaderna på de båda husen är putsade i en varmvit nyans och pryds av vackra smått originellt utformade smidesräcken. De båda husen bildar tillsammans Brf Malmingen med 30 lägenheter. Här bor du omgiven av grönska med gräsmattor, buskage och vackra hängbjörkar. På framsidan av huset finns en uteplats med murad grill och ytterligare en uteplats finns på husets baksida. Här gränsar huset till ett skogsparti med småfåglar, rådjur och ekorrar. Här finns även en mindre fotbollsplan som på vintern spolas till isbana. I samma hus finns en gemensam tvättstuga. Föreningen har även en gästlägenhet med bäddsoffa för två personer och pentry, ett litet gym och ett välisolerat övningsrum.

FÖRENINGEN

BRF Malmingen

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Malmingen (org. nr 769609-4247) disponerar fastigheterna Malmingen 1 och 2. De två bostadshusen uppfördes 1944 och är belägna i Årsta. Föreningen upplåter 28 st lägenheter med bostadsrätt, 2 st med hyresrätt och 2 st lokaler med hyresrätt. Husen värms upp via fjärrvärme.

Viktig info om balkonger

Det har framkommit att de balkonger som byggts för ca 7 år sedan, under dåvarande styrelse, har byggts utifrån ett utgånget bygglov utan nödvändig slutbesiktning. Därtill finns det inga protokoll från när balkongerna röstades igenom vilket föranleder att en ny omröstning behöver göras. Styrelsen och medlemmarna har kommit fram till att förstärkning av balkongerna ska ske, vilket påverkar balkongen till denna lägenhet. Förstärkningen av balkongfästet görs av säkerhetsskäl och ett smärre ingrepp måste ske interiört. Styrelsen är med största sannolikhet säkra på att kostnaderna för balkongförstärkningen faller på föreningen, i och med att föreningen var byggherre för dem. Styrelsens hållning är att balkongerna ska vara kvar, dock kan styrelsen inte garantera detta innan beslutet bekräftats med ett sammanträde och en omröstning bland medlemmarna i oktober. På årsmötet var det bara en person i föreningen som röstade för att ta bort balkongerna, bland fem föreslagna alternativ, vilket betyder att merparten verkar vara positiva till att ha dem kvar. Sammantaget innebär detta dels att förstärkning av balkongerna ska ske och dels att styrelsen inte kan garantera att balkongerna får vara kvar förrän man röstat om saken i oktober.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheterna 2008.

Mark

Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad, avtalet skrivs om 2024 och avgälden uppgår till 115 Kkr.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sker genom Agenta Förvaltning AB, teknisk förvaltning sker i styrelsens egen regi.

Renoveringar

2018: Spolning/filmning av stammar, byte av lås och uppgradering av bredband.

2017: Installation av spaltventiler vid fönster, iordningställande av övernattningsrum, ommålning av trapphus i port 1 och 5. OVK har utförts, omisolering av vindarna, helrenovering av hyresrätt inför försäljning.

2016: Fönsterbyte.

2015: Lagning av fasad.

2014: Kupol ovan portingång.

2013: Nytt golv till tvättstugan.

2012: Elementjusteringar.

2011: Ny fjärrvärmeanläggning, energideklaration.

1997: Stambyte.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Under 2018 planeras för spolning/filmning av stammar, byte av lås och uppgradering av bredband. Styrelsen tar in offerter för åtgärdande av ventilationen med installation av mekanisk frånluft. Pengarna från hyresrättsförsäljningen kommer att sponsra detta projekt väl.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 7,9 mkr och årliga intäkter uppgår till cirka 1,2 mkr. Föreningen har även intäkter från hyreslokaler. Skuldkvoten per kvadratmeter bostadsyta uppgår till cirka 5.000 kr, snittet i Årsta uppgår till 6.000 kr. Föreningen har nyligen sålt en hyresrätt och fick därmed in gott om kapital till både underhåll och amortering.

Avgifter

Inga planer eller beslut om avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Uthyrning av typen Airbnb tillåts ej.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg Hansa, med styrelseansvarsförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av en anlitad firma. Vinterunderhåll m.m. sköts av styrelsen själva. Städdagar anordnas två gånger per år.

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren till Bolmensvägen 5 (nås via källargång) och är utrustad med två stora tvättmaskiner, en stor torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Tvättstugan är i gott skick.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig utemiljö med en uteplats och murad grill. På baksidan finns en till uteplats, som gränsar till ett trevligt skogsparti. I fastigheten finns en gästlägenhet med bäddsoffa för två personer och ett pentry. Ett litet gym finns också i källaren, båda dessa utrymmen finns i samma fastighet som tvättstugan. Cyklar förvaras också i källaren.

Parkering

Föreningen har ett fåtal p-platser, 5 – 6 st som finns mellan bostadshusen för 300 kr/mån. Ev. höjs avgiften, kösystem tillämpas. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats.

Bredband och TV

TV och bredbandsuppkoppling erbjuds via Telia med ett obligatoriskt tillägg på avgiften om 231 kr/mån (denna avgift är inbakad i angiven månadsavgift för lägeheten). Hastigheten numera är 700/700 Mbit/s.

Förråd

Denna lägenhet har ett förråd i källaren om cirka 2,5 kvm med 2,55 m i takhöjd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-10. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Årsta stadsplanerades 1940 och kom att bebyggas under de kommande decennierna. Här finns många stiliga arkitekturpärlor. Årsta centrum ritades av bröderna och arkitekterna Erik och Tore Ahlsén och stod klart 1953 som det första förortscentrumet som byggdes i Sverige. Visionen var ett lokalsamhälle med full service för individen som samtidigt var en mötesplats för de boende. Torget bjuder än idag på trivsam småstadskänsla med små butiker, bibliotek, teater, Folkets Hus och konstnärliga utsmyckningar. Årsta ger dig även många grönområden och fina promenadstråk, till exempel längs Årstaviken. Du kan promenera till Södermalm på ungefär tjugo minuter och cykla på cirka tio. På Bolmensvägen bor du dessutom nära Enskede gård och trevliga Enskedeparken med sitt bageri och café. Kommunikationerna med både buss och tvärbana är mycket goda.