Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Chapmansgatan 4, 4 tr
  [Område] => Kungsholmen - Norr Mälarstrand
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2,5 rum och kök
  [Area] => 72 kvm
säljarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 802 kr/mån Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Balkongavgift. )

Chapmansgatan 4

VACKER OCH NOGGRANT RENOVERAD 2,5:A MED BALKONG OCH SJÖUTSIKT I SKULDFRI BRF

TEXT: MURÉN FOTO: SPINELL STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sophia Heurlin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Chapmansgatan 4, 4 tr
Område
Kungsholmen - Norr Mälarstrand
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
2,5 rum och kök
Area
72 kvm
säljarens information
Avgift
2 802 kr/mån Inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Balkongavgift.

Driftskostnader

El
4 633 kr/år
Försäkring
2 491 kr/år
Övrigt
2 988 kr/år
Total driftskostnad
10 112 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt: Gas

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt: Gunnar Morssing

Pontonen 2 uppfördes 1931-1932 av byggmästare Harry Blomqvist efter ritningar av arkitekt Gunnar Morssing. Morssing har ritat många byggnader i Stockholm, bland annat nuvarande Folkoperan på Hornsgatan, Åhlén och Åkerlunds byggnader på Sveavägen och många hus i Rörstrandsområdet i Birkastan. Pontonen 2 är ett tidstypiskt hus från brytningstiden mellan klassicism och funktionalism. Fasaden är till stora delar funktionalistisk, men till exempel de spröjsade fönstren visar att 1920-talet inte är långt bort. Huset är byggt i sju våningar med suterrängvåning och fasaden är putsad i en gulorange nyans. Några större ombyggnationer som förändrat husets exteriör har inte skett utan det är i fint ursprungligt skick. Den påkostade portalen och entrén till huset imponerar liksom trapphuset i marmor. Brf Pontonen är en mycket välskött och skuldfri förening med god ekonomi och man månar om sitt stiliga hus. Här finns 34 bostadsrätter och en lokal med hyresrätt. Innergården är ett parkområde som förvaltas av Stockholms stad. Gården är öppen ner mot Norrmälarstrand och Mälaren för att skapa kontakt med vattnet. Utemöbler och grill finns bland grönska och planteringar. I huset finns gemensam tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd och grovsoprum.

FÖRENINGEN

Brf Chapman

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Pontonen 2. Föreningen består av 34 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1931 av Gunnar Morssing

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades 1992 och förvärvade fastigheten 1994.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet AB.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatan.

Renovering

(1995) Elstigar sanerade, fasaden putsad, (1996) VA-stamma i kök och badrum bytta (spolade 2018), (1998) Målning av trapphus (bättringsmålat 2016) Tvättstugan renoverades, (2001) Hissrenovering, (2003) Fönsterrenovering (bättringsmålade 2018), (2013) Takrenovering, (2014) 3-fas el indraget, OVK-besiktning, (2015) Ytskiktsrenovering av hissen, (2016) Ytskiktsrenovering av trapphus, (2017) Byte av varmvattenventil i undercentral, brandskyddskontroll, sanering mot skadedjur utomhus.

Planerat underhåll

2018 Stamspolning, inköp av ny tvättmaskin, garantiåtgärder fönstermålning.

Ekonomi

Föreningen är helt skuldfri.

Avgift

Det finns inga planerade höjningar av avgiften. Nuvarande avgift är 2908 kr/m inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och balkongavgift.

Förråd

Vindsförråd om ca. 6 kvm.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, tvättstuga, Uteplats med möbler och grill, Barnvagnsrum, Hobbyrum, Grovsoprum.

Bredband och tv

Bredband, ComHem 100 Mbit/s. Basutbudet ingår i avgiften.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida/från styrelsens ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i en mycket trivsam del av Nedre Kungsholmen med närhet till såväl Fridhemsplan som Rålambshovsparken och vattnet vid Norr Mälarstrand. När området stadsplanerades föreskrevs att kvarteren skulle hållas öppna ner mot vattnet, så de skulle få så mycket sjökontakt som möjligt. I området finns många bra restauranger och caféer, både i de närmaste kvarteren och nere vid vattnet, och det är också lätt att ta med sig picknickfilten till någon park. I kvarteren runt Hantverkargatan finns många trevliga och unika butiker, och Fridhemsplan och Västermalmsgallerian bjuder på varuhus och galleriashopping. Du har promenadavstånd till centralstationen och city, annars finns det bussar runt hörnet som tar dig till exempel till Centralen, Odenplan och Södermalm, och du bor nära både Fridhemsplans och Rådhusets tunnelbanestationer.